Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 118-та тема

  • 158 517
  • 748
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 3 271
Благодаря за новата тема   bouquetкоято започва с големи вкусотии.Да се запиша с гювече.

# 46
  • На запад от Сетагая
  • Мнения: 4 545
Пица и кошнички с крем ванилия

# 47
  • Мнения: 3
то и да белиш, и да не белиш, тора си е все вътре  Peace предпочитам да ги изкисвам повече време във вода, вместо да беля. Макар че моите вече са домашни, пак си имат тор.
Съжалявам за спама, но искам да попитам - как ги изкисваш?

# 48
  • Мнения: 9 108
Ами като ги сложа в студена вода за час  Wink

# 49
  • Мнения: 363
Пица и кошнички с крем ванилия


Много вкусно изглежда, може ли рецепта за кошничките ?  newsm78  bouquet

# 50
  • Мнения: 1 517
Благодаря за темата  Peace

Тинки може ли рецептата за гевречетата   bouquet
Може разбира се. Ето:
Скрит текст:
500гр бяло брашнп (моите са от 400 пълнозърнесто и 100 бяло
120мл зехтин
1 ч.л. сол
200мл сухо бяло вино /моите са с вода заради 90ДД

Приготвяне
солта се добавя при виното и се разбърква. В брашното се прави кладенче изсипва се виното и зехтина. Замесва се гладко тесто, което се оставя да почине 30 минути. Правя се фитили или топченца от тестото, а от тях още по малки фитилчета, които се завиват покрай пръста и се правят таралите. Бавничко е но не е трудно Simple Smile Готовите се слагат на набрашнен плод та да не засъхнат. След като всички са готови се слагат по- малко във вряща подсолена вода. Когато изплуват се вадят. охлаждат се и се нареждат в тави с хартия или върху незалепващи постелки. Пекат се около 30 минути на 180гр. Стават твърди, но вкусни

# 51
  • Sofia
  • Мнения: 358
Благодаря за новата тема   bouquet

Пилешки късчета "Хепи"- много лесни и вкусни, специални благодарности за споделената рецепта


Може ли да помоля за рецептата? Благодаря

# 52
  • София
  • Мнения: 2 701
Благодаря за новата тема   bouquet

Пилешки късчета "Хепи"- много лесни и вкусни, специални благодарности за споделената рецепта


Може ли да помоля за рецептата? Благодаря

Рецептата е от миналата тема.
Windy я сподели, за което още веднъж благодаря.
Ето я:
Скрит текст:
Необходими продукти:

500 гр пилешко филе (ползвам най-често пилешки гърди)
250-300 гр гъби (може и повече, ако обичате гъби, защото така или иначе, те се стопяват при термичната обработка)
50 мл бяло (в краен случай и червено) вино
соев сос на вкус (достатъчно да подсоли ястието и да придаде цвят на соса)
брашно за овалване на късчетата
черен пипер
100 гр кашкавал за поръсване (по желание, но с него рецептата се доближава до оригинала най-много и ястието става още по-вкусно)
растителна мазнина (количеството е няколко супени лъжици)

Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на хапки и се овалва в брашното, за да стане на "локумчета", след което излишното брашно се изтръсква (овалването в брашно е с цел да не слепват парченцата пиле и затова се прави непосредствено преди пърженето, защото иначе овлажнява и късчетата се залепват като пластилин).
2. Късчетата се запържват на силен огън до зачервяване. Когато пържите на силен огън, месото хваща коричка бързо и остава сочно отвътре. В противен случай пуска вода и на практика, се вари, а не се запържва, в резултата на което става твърдо и сухо.
3. Прибавят се гъбите и котлонът се намалява на средна степен. Когато гъбите намалят обема си, се сипват виното и соевият сос. Ястието се оставя на котлона, докато сосът се редуцира и се сгъсти. Подправя се с черния пипер, разбърква се за последно и се отстранява от огъня.
4. Готовото ястие се сервира с картофено пюре и настърган кашкавал (за разкош). Консумира се в компанията на хубаво бяло вино.

# 53
  • Мнения: 1 210
След всички вкусотии, които сте показали, да се подредя и аз до вас с едни пълнени тиквички с кайма и кашкавал  Wink


# 54
  • Мнения: 588
След всички вкусотии, които сте показали, да се подредя и аз до вас с едни пълнени тиквички с кайма и кашкавал  Wink




Любимото ми ядене!
И аз много често ги правя вкъщи!

# 55
# 56
  • Мнения: 636
Здравейте, страхотни неща видях на последните странички. Набелязах си тортата гараш на Katerina R, кошничките с крем и пиде на Rossanera , пълнените копанчета на Lanvinka и много други вкуснотии. А Pep-4o просто не мога да коментирам, винаги с голямо нетърпение чакам нейните отчети.

Аз вчера правих първи опит за хляб с квас. Честно казано, въобще не очаквах да се получи нещо и бях доста изненадана, че все пак хляба втаса и се изпече много добре. Естествено, сега си го ям сама, защото е ръжено-пшеничен, но на мен доста ми допадна килеия му вкус.




освен това има и фалшива шкембе чорба от гъби кладница, бях я видяла преди доста време от Тайна



и домашна салата Снежанка

# 57
  • Бургас
  • Мнения: 94
 huliganka може ли рецептата  за тиквичките с кайма и кашкавал ?

# 58
  • Пловдив
  • Мнения: 614
Прекрасна тема си ни пуснала Пепче! Hug  bouquet
Какви красоти какви рецепти само ,...невероятни сте момичета!

От мен няколко неща  ,че нямам време да публикувам всеки ден.



Баница със спанак ,зелен кромид и извара във форма за кекс и баница в тиган






ПАЛАЧИНКИ С КАЙМА НА ФУРНА



Прошуто рулца




ОРИЗ СЪС СВИНСКИ ДЖОЛАН В ТИГАН



# 59
  • София
  • Мнения: 15 466
choppi, добре,че ме подсети.Тъкмо варях едни обезкостени ребърца и се чудех какво да ги правя, вече се вари фалшива шкембе-чорба.

Общи условия

Активация на акаунт