Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 344 703
  • 1 494
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 732
В тиган когато се задушава се нарича Плуширане. Не съм искал да обидя някой, но по това което чета си правя изводи за скъпите и безполезни съдове които струват скъпо и не вършат работа, а вие купувате. Една домакиня, която готви редовно познава съдовете когато ги види, а не когато ги купи и после не стават. Извинявам се пак, ако обидих някой.
О, едва ли... просто твърденията ти са малко странни. Wink При все, че съм работеща жена, а не домакиня,  смея да твърдя, че се справям добре и с домакинските задачки. Обаче нямам очи- скенер, че да 'познавам' съдовете само от вида им.
Може би ако съм професионален готвач, ще имам.  Wink

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 11:16 от take a smile

# 46
  • Мнения: 852
Аз също не разбирам ''с гледане'' от тенджери,затова се допитвам до форума,защото тук има хора,които са се ровили и са чели много повече по темата,отколкото аз.Радвам се,че  бг-мамите(или поне повечето) са отзивчиви и услужват с инфо,за да могат да се ''ограмотят''такива като мен по този въпрос.

П.С.
Вредните съдове,които на всичкото отгоре редовно използваме ВСЕКИ ден (със свекървата) са купувани отдавна,не са нови и затова си позволявам да изхвърлям с чиста съвест изгорелите тефлони и гювечетата,особено предвид това,което изчетох за тях Rolling Eyes  Това прави ли ме лоша домакиня???

# 47
  • Мнения: 1 708
А какво е "плуширане"  newsm78 ?
Гугъл мълчи Simple Smile Единственото близко по звучене и свързано с готвене е "поширане".

# 48
  • Мнения: 852
Както и да е! Peace
Днес пристигна мечтаната ми промоционална червена тенджерка на Силит Simple Smile Да ,ама не! Mr. Green
Както  пристигна ,така и я върнах ,за съжаление.Не знам дали сбърках,Вие кажете......
Всичко си беше ОК-размер,цвят,НО никъде не пише,че е Силарган!!!На капака-стикер  с надпис  Silitstahl  newsm78,на самата тенджера-нищо.Гледам кутията-пак пише Silitstahl,което(според мен)май не е същото като Силарган...,пише цвят,модел,продуктов номер,но никъде стикер,че е Силарган. И така.
Добре,че мадамата се оказа много разбрана,сега чакам тиган вместо тенджерата,та поне той да е това ,което очаквам.

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 20:07 от estela

# 49
  • Мнения: 852
 Пролетен дъждец  ,видях в МЕТРО някакви ,не много малки гювечи,май испански,пишеше,че са без олово.Може и да има по-малки,за 1 порция.Като ходя,ще погледна пак.

А друго,което се чудя-имам форми за мъфини,но са някакви незалепващи и евтини(,май Zenker),ако ги ползвам с хартиени форми,безвредно ли е???

Последна редакция: чт, 15 май 2014, 20:07 от estela

# 50
  • Мнения: 1 732
Както и да е! Peace
Днес пристигна мечтаната ми промоционална червена тенджерка на Силит Simple Smile Да ,ама не! Mr. Green
Както  пристигна ,така и я върнах ,за съжаление.Не знам дали сбърках,Вие кажете......
Всичко си беше ОК-размер,цвят,НО никъде не пише,че е Силарган!!!На капака-стикер  с надпис  Silitstahl  newsm78,на самата тенджера-нищо.Гледам кутията-пак пише Silitstahl,което(според мен)май не е същото като Силарган...,пише цвят,модел,продуктов номер,но никъде стикер,че е Силарган. И така.
Добре,че мадамата се оказа много разбрана,сега чакам тиган вместо тенджерата,та поне той да е това ,което очаквам.
Не е Силарган тенджерата ти,  'Silitstahl ' буквално преведено означава 'стомана Силит'.
На моята тенджера пише отдолу на дъното Силарган. Купувала съм я от магазин (в Германия съм) , не от нета.
Съдовете Силарган са доста тежички- това трябва да е 1-ят ти ориентир. Другото е, че вида на сплавта напомня на емайл.


А друго,което се чудя-имам форми за мъфини,но са някакви незалепващи и евтини(,май Zenker),ако ги ползвам с хартиени форми,безвредно ли е???
със сигурност е по- безвредно Peace

Последна редакция: пт, 16 май 2014, 00:11 от take a smile

# 51
  • Мнения: 54
А какво е "плуширане"  newsm78 ?
Гугъл мълчи Simple Smile Единственото близко по звучене и свързано с готвене е "поширане".
Абсолютно си права че така се пише - ПОШИРАНЕ. Ще го запомня и науча обещавам.
Аз се занимавам 10 години професионално с готвене. Не казвам че някой е лоша домакиня, напротив всички сте по добри от мен сигурно.

# 52
  • Мнения: 852
Благодаря за отговора   bouquet
Аз не говоря немски,но доколкото знам точно ''стомана Силит'' трябва да означава,та и затова веднага се свързах с ''Двата щъркела'' и уговорих връщането. Sad
Най-странното е, че тенджерата беше доста тежка-4,4кг иповърхността изглежда като старите емайлирани тенджери, а и в сайта е представена като силарган newsm78.

# 53
  • Мнения: 183
А какво е "плуширане"  newsm78 ?
Гугъл мълчи Simple Smile Единственото близко по звучене и свързано с готвене е "поширане".
Абсолютно си права че така се пише - ПОШИРАНЕ. Ще го запомня и науча обещавам.
Аз се занимавам 10 години професионално с готвене. Не казвам че някой е лоша домакиня, напротив всички сте по добри от мен сигурно.

10 години се занимаваш професионално с готвене, а незнаеш какво е "поширане"??? Този термин го учихме в 5 клас по трудово..... и е трудно да се постигне в тиган, освен ако не е доста дълбок (тип уок-не съм готвила в такъв и не съм сигурна дали става- или т.нар. касерола)

цитат от сайт: "Поширането е процес на варене във вода или друга течност без да се достига точката на кипене. Температурата за поширане е 70-80 градуса.
Този метод се използва най-често за приготвяне на риба и яйца.

За да поширате яйце капнете няколко капки оцет в съд с гореща вода*. Завихрете водата с помощта на някакъв прибор, да се получи нещо като центрофуга. Счупете яйцето в купичка и го пуснете в завъртяната вода. След като яйцето се забули, го извадете с помощта на решетъчна лъжица.

*Водата трябва да е завряла, но в момента на пускането на яйцето и поширането не трябва да ври. "


И аз ще следя темата. Предстои ми да си обновя съдовете за готвене и ми е интересно.

# 54
  • Мнения: 13 017
Момичета, а тези комплекти на Силарган, има ли ги в България, или само от чужбина става поръчката?
Не съм пазарувала от чужди сайтове и не знам как става Embarassed

# 55
  • Мнения: 54
А какво е "плуширане"  newsm78 ?
Гугъл мълчи Simple Smile Единственото близко по звучене и свързано с готвене е "поширане".
Абсолютно си права че така се пише - ПОШИРАНЕ. Ще го запомня и науча обещавам.
Аз се занимавам 10 години професионално с готвене. Не казвам че някой е лоша домакиня, напротив всички сте по добри от мен сигурно.

10 години се занимаваш професионално с готвене, а незнаеш какво е "поширане"??? Този термин го учихме в 5 клас по трудово..... и е трудно да се постигне в тиган, освен ако не е доста дълбок (тип уок-не съм готвила в такъв и не съм сигурна дали става- или т.нар. касерола)

цитат от сайт: "Поширането е процес на варене във вода или друга течност без да се достига точката на кипене. Температурата за поширане е 70-80 градуса.
Този метод се използва най-често за приготвяне на риба и яйца.

За да поширате яйце капнете няколко капки оцет в съд с гореща вода*. Завихрете водата с помощта на някакъв прибор, да се получи нещо като центрофуга. Счупете яйцето в купичка и го пуснете в завъртяната вода. След като яйцето се забули, го извадете с помощта на решетъчна лъжица.

*Водата трябва да е завряла, но в момента на пускането на яйцето и поширането не трябва да ври. "


И аз ще следя темата. Предстои ми да си обновя съдовете за готвене и ми е интересно.
Не четеш, знам какво е не съм грамотна, не мога да пишя вярно.

# 56
  • Мнения: 116
Здравейте дами! За Le Creuset е ясно ! Имате ли съдове от чугун на Korkmaz (Gril Fry - чугунен тиган - 28,5см от колекция "Casterra" ) Цената много ми хареса и ако някой има опит, моля да сподели!  newsm78
http://teleshop.bg/kuhnya-i-gotvene/tigani-tenjeri/drugi-tigani- … erra-grilfry.html

# 57
  • Мнения: 54
Този тиган не е ли вече малко в миналото?

# 58
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
препоръчайте ми безвредна форма за мъфини. Heart Eyes

# 59
  • Мнения: 852
   asyalein,   Мъфините ги пека в моята стара незалепваща форма,НО винаги с хартиена чашка вътре.От АИКО миналата седмица си взех на промоция силиконови форми за мъъънички мъфинчета и в тях вече пробвах,но пак слагам хартиена чашка(за всеки случай)  Wink

Общи условия

Активация на акаунт