Народа из къщи си облиза пръстите та реших да ви я предложа и на вас.
Бананово-ябълков щрудел
Продукти:
1 пак. кори /с новите на Бела за баклава го правих днес - добри са/
2-3 ябълки
3-4 банана от по-големите
200 гр. натрошени ядки /орехи. фъстъци/
1 голям шоколад
1 жълтък
1 пакетче суха сметана
0.150 мл. мляко за разбиване на сметаната
мазнина за намазване на корите /по избор/
Ябълките и шоколада се настъргват и се омесват с ядките. Бананите се срязват на две посредата и след това се нарязват по дължина на 4.
Взима се кора и се маже с мазнина, отгоре се слага друга .... и така 5 кори / в пакета бяха 15 та ги разделих на 3 рула/. Плънката се разделя на равни части в зависимост от рулата. Върху петата намазана кора намазвам 1 част от плънката с ябълки, така че да е разпределена по равно. Слагат се 5-6 парчета банан в едната част и корите се завиват на руло, като отстрани се подгъват леко та да не изтече плънката. Така и за другите кори. След като се наредят в тавичката, отгоре се правят с остър нож 2-3 разреза, за да може да диша плънката.
Намазват се с жълтък и се пече на загрята фурна.
Сметаната по рецепта беше за гарнитура при сервиране, но аз реших да я намажа отгоре върху щрудела, стана много сочен.
Да им е сладко на пробващите Ето снимки от моя резултат