БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 112
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 112
Моята фурна е с максимум 250 градуса, без вентилатор и е ок. Не ми пръска, защото не клокочи точно като на котлон, а и тавата ми е дъболчка Peace Всеки си знае фурната и просто трябва да прецени.
Една доза направих като изпекох във фурната предварително чушките и патладжана и после ги смесих с доматите и морковите. Също стана много добре, но отнема повече време.  chef

# 31
  • Мнения: 6 816
Самсара, аз съм правила сладкиша с ябълки, разтапено масло и бисквити. Не съм усетила да е солен вкуса. Ползвам немско масло, ползвала съм и "Президент". Да не е от бисквитите? Аз ползвам Роден край, май бяха или Еверест  newsm78, с дупка в средата.

# 32
  • София
  • Мнения: 10 825

При Вас случвало ли се е, който го е правил?

Самсара, вероятно не си догледала и си купила солено масло.
Една приятелка веднъж ме почерпи с една такава "солена" торта.

# 33
  • София
  • Мнения: 8 131
Може ли рецепта за сладко от смокини (тези червените)?

# 34
  • Мнения: 4 785
Някой знае ли как се прави крем с тиква?

И се обърках за печената тиква - предварително сварена или? Аз искам да я пека нарязана на кубчета с мед и канела и мляко като се чудя с млякото ок ли е или трябва вода и колко да е - 1 пръст от тавата? Много тъпи въпроси, много чудо, ама ще ми простите  Whistling

# 35
# 36
# 37
  • Мнения: 2 805
При Вас случвало ли се е, който го е правил?
Самсара, вероятно не си догледала и си купила солено масло.
Една приятелка веднъж ме почерпи с една такава "солена" торта.

Ами може. Ние сме в Норвегия, едвам намерих масло, всичко е маргарин. С маргарин ще е кофти да го направя предполагам, а и от къде да го знам дали пак няма да има солен вкус.

# 38
  • София
  • Мнения: 10 825
Преди година и половина - две четох за маслената криза в Норвегия. Още ли не е разрешена?

Извинявам се за офтопика, но наистина ми е любопитно  Embarassed

# 39
  • София
  • Мнения: 8 131
Благодаря за рецептите за сладкото.

# 40
  • Мнения: 2 805
Преди година и половина - две четох за маслената криза в Норвегия. Още ли не е разрешена?

Извинявам се за офтопика, но наистина ми е любопитно  Embarassed

Вее няма криза. По време на кризата е достигало някакви убийствени високи цени.
Сега има масло, но само един вид. Всичко друго е маргарин и разни подобни.
Маргарин не употребявам и избора ни не е голям Simple Smile

# 41
  • Мнения: 368
Момичета, ще готвя сьомга на фурна. Обикновено слагам вино, но с ужас виждам сега, че е свършило. Мога ли да заместя с друго? Узо?

# 42
  • София
  • Мнения: 10 825
Аз не бих сложила узо на сьомга  Stop - много е смрадливо. Според мен малко вода ще ти свърши чудесна работа, ако изобщо е необходимо да слагаш някаква течност. Сьомгата е толкова нежна риба, че даже като я погледнеш гневно и вече е сготвена  Laughing


Аз сътворих голяма простотия Embarassed Реших да направя мъничко сладко от малини за проба.... и взех че наръсих малините със сол. Стояха поръсени 3 часа преди да се усетя какво съм направила. Мих ги в гевгир и ги наръсих сега със захар. Ще ми се получи ли сладкото, как мислите?

# 43
  • Мнения: 368
Onna-bugeisha, благодаря! Реших да не си правя експерименти и я метнах на скарата  Simple Smile

# 44
  • София
  • Мнения: 11 736
..................Аз сътворих голяма простотия Embarassed Реших да направя мъничко сладко от малини за проба.... и взех че наръсих малините със сол. Стояха поръсени 3 часа преди да се усетя какво съм направила. Мих ги в гевгир и ги наръсих сега със захар. Ще ми се получи ли сладкото, как мислите?
Три часа не са ли много, вероятно са поели доста от солта. Не ги ли опита за да разбереш , как са на вкус. Пробвай, може и да не се усеща.  newsm78 Направих  преди няколко дни, хубаво е, но не всеки го обича, защото имало семчици. На мен не ми пречат, ароматно е.

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт