За консервирането...или как да си приготвим зимнина! 4-та Тема

  • 99 059
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 2 037
Някакви идеи за нещо вкусно с основна съставка моркови?

# 706
  • Мнения: 702
Midkoo може ли туршията да се направи в буркани с аспирин например.

# 707
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 509
Дали мога да затворя печен патладжан, както пипер- с аспирин, без заваряване?

# 708
  • Марс
  • Мнения: 439
Здравейте, знам че тук не е темата, нооооо ще намеря повече отклик.
Търся да си закупя лютеница, ако имате за продажба моля на лични.

# 709
  • Sofia
  • Мнения: 1 059
В момента правя мързеливата лютеница. Надявам се да стане сполучлива и да я харесаме в къщи.

# 710
  • Мнения: 284
Тарталета, аз патладжан печен винаги стерилизирам.

# 711
  • SHOOT ME 10 $
  • Мнения: 3 298
Midkoo може ли туршията да се направи в буркани с аспирин например.
Аз я пресичам с малко натриев бензоат, когато е готова вече и така издържа доста време,може би неопределено.

# 712
  • Варна
  • Мнения: 486
Да се оплача, вчера направих 12 буркана с карфиол, моркови и целина със сладко-киселата марината на д-р Йоткер. Използвах 2 пакетчета. Тази сутрин капачките не бяха хлътнали. Дайте идеи какво да ги правя.

... какво точно съм направила - кипнах маринатата какво е описано на опаковката с вода, оцет и захар, натъпках продуктите в бурканите, залях с врящата марината и обърнах на капачка.

# 713
  • Мнения: 9 130
нищо им няма, те не хлътват, като при вакума, защото не може да стане такъв - зеленчуците са ти студени.

# 714
  • Варна
  • Мнения: 486
нищо им няма, те не хлътват, като при вакума, защото не може да стане такъв - зеленчуците са ти студени.


да не се развалят се притеснявам  Confused
преди две седмици затварях чушлета (сладки) сурови, със същото, и си хлътнаха капачките

Последна редакция: пн, 07 окт 2013, 11:04 от mario.d.k

# 715
  • Мнения: 9 130
няма, правя трушия и с на доктора консерванта, нищо и не.

# 716
  • Мнения: 261

да, нещо такова търся, но не с оцет. Малки чушки пълнени със сирене.

Гледах сега рецепта с крема сирене.
Чушленцата се бланшират кратко в солена вода и се отцеждат.
Пълнят се с пастет от крема сирене и малко чесън и се заливат със зехтин.
Значи, нещо подобно и с обикновенно сирене.

Ей това търся. Може ли линк към рецептата?  Hug

# 717
  • Мнения: 2 822
В събота направихме лютеницата на ива и много ни хареса. Благодаря за рецептата   bouquet
Направихме и "100 чушки", от миналата година ни е любима.

# 718
  • Мнения: 1 269
Слънчевите ми краставички в трилитрови буркани станаха на каша! Сложих по 4 с. л. сол на буркан, синап, копър, лук и вишневи листа. Разклащах всеки ден и са пълно разочарование! Преди години ги правех така и винаги са ставали хрупкави, сега ще ги хвърлям. Ако някой може да ми подскаже какво съм  сгрешила, ще съм му благодарна!

# 719
  • Мнения: 22 867
Слънчевите ми краставички в трилитрови буркани станаха на каша! .......... Ако някой може да ми подскаже какво съм  сгрешила, ще съм му благодарна!

Ако са купени, може и от краставичките да е! Peace

Общи условия

Активация на акаунт