Пластмасови купи Tupperware - лъжа или истина?

  • 207 746
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 4 493
Ами тази е тъмно лилава.Може би цвят патладжан.Чудя и се.



Какво пише в каталога - КМУ 4 л - така ли, то това не е купата за месене. Купата за месене е в основният каталог на стр 12, Купа бермуда - синя с бял капак

# 571
  • Мнения: 1 179
Имам шишета и купи. На шишетата и купите има знак
 .
Полипропиленът (№5 PP), който е матова и непрозрачна пластмаса, се използва за различни контейнери за храна, за бебешки шишета, кофички за кисело мляко и др. също е добър избор, не замърсява храната с химикали.

# 572
  • Мнения: 175
Здравейте, ползвам от скоро продуктите и съм много доволна от туто фреско - в една държа сирене, в друга кашкавал, в трета пушена сьомга;) Купих и малкия бредсмарт за хляб, но ми мухляса няколко пъти (различен хляб) и се разделих с него. Сега държа хляба също в туто фреско - кръгло, не знам на него ли казват "бонбонета", но е супер за хляб! Стои си свеж, не мухлясва и не изсъхва! Купих и две неща от серията Ултра про - едното е ултра про киш, но аз го ползвам за баница, става супер! Другото за лазаня го имам от дни, но съм в чуденка как се почиства ако има загоряло? Абразивна гъба ще го нарани, телче със сигурност... тогава как, само с киснене ли?
Нямам още от така хвалените купи за месене, затова моля за малко информация - има ли разлика между "царица", "бермуда" и "юниор"...и кое ги различава? И с литрите ми е трудно да се ориентирам... В най-обемния вариант - при тесто за питка - ползвам 1 кг. брашно и добавките към него, каква купа трябва да си взема? Не искам да е прекалено голяма, но се притеснявам да не взема и малка? И точилката гледам, но ми се струва голяма с тези 50 см... някой ползва ли я?
Другото ми питане е - ако някой има ръчната сокоизтисквачка - доволни ли сте, какво цедите с нея, става ли за нар?
Хубав ден на всички! Wink

# 573
  • Мнения: 1 179
Здравейте, ползвам от скоро продуктите и съм много доволна от туто фреско - в една държа сирене, в друга кашкавал, в трета пушена сьомга;) Купих и малкия бредсмарт за хляб, но ми мухляса няколко пъти (различен хляб) и се разделих с него. Сега държа хляба също в туто фреско - кръгло, не знам на него ли казват "бонбонета", но е супер за хляб! Стои си свеж, не мухлясва и не изсъхва! Купих и две неща от серията Ултра про - едното е ултра про киш, но аз го ползвам за баница, става супер! Другото за лазаня го имам от дни, но съм в чуденка как се почиства ако има загоряло? Абразивна гъба ще го нарани, телче със сигурност... тогава как, само с киснене ли?
Нямам още от така хвалените купи за месене, затова моля за малко информация - има ли разлика между "царица", "бермуда" и "юниор"...и кое ги различава? И с литрите ми е трудно да се ориентирам... В най-обемния вариант - при тесто за питка - ползвам 1 кг. брашно и добавките към него, каква купа трябва да си взема? Не искам да е прекалено голяма, но се притеснявам да не взема и малка? И точилката гледам, но ми се струва голяма с тези 50 см... някой ползва ли я?
Другото ми питане е - ако някой има ръчната сокоизтисквачка - доволни ли сте, какво цедите с нея, става ли за нар?
Хубав ден на всички! Wink
Аз съм с Юниор 4,5 л. по съвет на представителя, защото Бермуда е по - малка, а може да се наложи да замеся по - голямо количество тесто, т.е. събира и много, и малко. Иначе съм доволна.

# 574
  • Мнения: 14 494
Аз имам царицата и е доста голяма, може и 2 кг брашно да сложиш.

Имам и точилката - наистина е голяма и рядко я ползвам. Като точа набързо нещо по ми е лесно със старата, дървена.

# 575
  • София
  • Мнения: 3 708
Да, сокоизтисквачката става за нар!

# 576
  • София
  • Мнения: 4 578
За мен най - добрата за втасване е царица. Имам и трите размера,  имам всички останали купи, но тези са върхът! Ако ви предлагат царица,  според мен няма да сбъркате. Съжалявам, че я махнаха от каталога.

# 577
  • София
  • Мнения: 4 493
Бонбонета и кръгло туто фреско са различни кутии. Кашкавала и сиренето /без саламура/ може да държите в чийзсмарт - незаменим е, аз в него държа и нарязани шунки и разни мезета /луканка, суджук, филе/

# 578
  • Мнения: 5
Здравейте, ползвам от скоро продуктите и съм много доволна от туто фреско - в една държа сирене, в друга кашкавал, в трета пушена сьомга;) Купих и малкия бредсмарт за хляб, но ми мухляса няколко пъти (различен хляб) и се разделих с него. Сега държа хляба също в туто фреско - кръгло, не знам на него ли казват "бонбонета", но е супер за хляб! Стои си свеж, не мухлясва и не изсъхва! Купих и две неща от серията Ултра про - едното е ултра про киш, но аз го ползвам за баница, става супер! Другото за лазаня го имам от дни, но съм в чуденка как се почиства ако има загоряло? Абразивна гъба ще го нарани, телче със сигурност... тогава как, само с киснене ли?
Нямам още от така хвалените купи за месене, затова моля за малко информация - има ли разлика между "царица", "бермуда" и "юниор"...и кое ги различава? И с литрите ми е трудно да се ориентирам... В най-обемния вариант - при тесто за питка - ползвам 1 кг. брашно и добавките към него, каква купа трябва да си взема? Не искам да е прекалено голяма, но се притеснявам да не взема и малка? И точилката гледам, но ми се струва голяма с тези 50 см... някой ползва ли я?
Другото ми питане е - ако някой има ръчната сокоизтисквачка - доволни ли сте, какво цедите с нея, става ли за нар?
Хубав ден на всички! Wink

За 1 кг. брашно купа Юниор ви е най-подходяща. Имайте в предвид, че ще я има само до края на тази седмица, тъй като излиза нов каталог, в който вече няма да я има.

# 579
  • Мнения: 175
Благодаря на всички за отговорите! Само не ми стана ясна разликата между купите "бермуда", "царица" и "юниор"... както и какъв обем купа да си взема 😉

# 580
  • Мнения: 23 017
Царицата е класическат купа за месене.Ина двойни стени и капак, през който може да се ползв миксер.Много хубава купа.
Юниор е по-голяма по спомен от Бермуда и Царицата, за месене става, с по-тънки стени от Царицата, хубава купа е.Към нея има страхотно сито/гевгир.
Бермуда е удобна купа, 3л ако не греша, става за месене,аз я имам.
Бих избрала, обаче,Царица на пътво място, после Юниор и накрая Бермуда.

# 581
  • Мнения: 175
Благодаря:) Ако не греша - и трите вида купи имат по няколко разновидности като обем, колко литра трябва да е за омесване на 1 кг. брашно?

# 582
  • София
  • Мнения: 4 578
Имам от 1,5; 3 и 5 л. Най- добре за килограм брашно ми е голямата.

# 583
  • Мнения: 1 179
Благодаря:) Ако не греша - и трите вида купи имат по няколко разновидности като обем, колко литра трябва да е за омесване на 1 кг. брашно?
1 кг брашно + 0,500/0,600 л течност = около 3 л тесто. Тестото удвоява размера си като втаса, а купата се затваря с капак плътно. Според мен около 7 л, за да има място да се надига.
Аз правя тесто с около 500 -600 гр в 4,7 л Юниор и се вдига догоре и тогава се отваря капакът, че е втасало.

# 584
  • Мнения: 175
Благодаря ви момичета 👍
Междувременно се сдобих с няколко различни кърпи и съм много впечатлена от тази за прах;)
Имам в целия апартамент много хоризонтални щори, които ми беше много трудоемко да почиствам и отнемаше много време... с тази кърпа и вода ги почистих за 30 мин. (имам 18 щори;)
Препоръчвам я горещо!
Вие имате ли си любим продукт на марката?

Общи условия

Активация на акаунт