БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 144
  • 766
  •   1
Отговори
  • Мнения: 11 607
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА

ЧАСТ 69


Блондинка звъни в службата на мъжа си:
- Съкровище, днес ще имаме гости. Какво да сготвя?
- Вземи готварската книга и избери нещо вкусно!
След пет минути:
- Съкровище, пак съм аз. Ще правя патица по китайски! ОК?
- Супер!
След пет минути:
- Скъпи, ама тука в книгата пише, че това е за четири порции, а на нас ще ни идват на гости осем човека. Какво да правя?
- Ами просто всичко го умножи по две! Разбра ли?
- Разбрах!
След пет минути, плачейки:
- Нищо няма да излезе! Ето пише: вземете една патица – аз взех две. Пише 1 килограм ябълки – аз взех два, а след това пише да се готви във фурна при температура 300 градуса, а ние имаме само една фурна и при това на нея пише max 500 градуса…



Питайте без да се притеснявате, но и споделяйте без да се притеснявате !

Не е нужно да знаем всичко! Важно е да знаем достатъчно, на точното място, в точния момент, по точния начин! Ако паметта все пак ни изневерява - тук има достатъчно дами и господа, които могат да допълнят нашите знания!

Полезни линкове:

http://www.recepti.lamqta.com/

# 1
  • София
  • Мнения: 8 131
Цоп в новата тема.
Цоцоланке, мерси.   bouquet

# 2
  • София
  • Мнения: 11 748
Цоп и аз. Благодаря за новата тема!   bouquet

# 3
  • Мнения: 6 214
Запис  bouquet

# 4
  • София
  • Мнения: 30 222
Аз да си кажа, че френската манджа не стана добре и съответно не беше добре приета у дома  Embarassed Явно не ми беше ден за готвене  Rolling Eyes За сметка на това отново направих баницата на Морена и отново беше приета с овации  Peace

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 124
Записвам се и аз. Изключително полезна тема!
Благодаря, Дидкаbouquet

благодаря ви! ами и аз не знам каква смес, затова питах какви смеси има, сега ще погледна от украсите на Бу линка! оф, просто върху кекс (формата ми е хелоу кити) искам да направя котето бяло и розово, имам боичките на йоткер, които се смесват с нещо си... белтък и пудра захар мисля, че добре звучи, но трябва да видя как точно се постига леко гъста смес..  ooooh!
Потърси рецептата на Наталина за Роял Айсинг. Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 5 606
Маме   bouquet

# 7
  • Мнения: 9 146
Пепчо, египетската толкова малка ли става?  newsm78

Весето, D на египетската е около 22 см.  и висока ок 12см.

Маме   bouquet

# 8
  • Мнения: 222
 Crazy моя хляб мухляса....и някой друг път ще направя страта...за сметка на това приготвих страшни мъфини с бананов пълнеж, рецептата е от темата за мъфините....

# 9
  • София
  • Мнения: 8 131
Пепчо, египетската толкова малка ли става?  newsm78

Весето, D на египетската е около 22 см.  и висока ок 12см.

Маме   bouquet

Мерси. В 22 см ли да пека блатовете? Аз четох тук и пише 26...
http://thegingercookies.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html

# 10
  • в тристайна гарсониера :)
  • Мнения: 208
Привет, мерси за хубавата темичка   bouquet
Френската манджа при мен стана страхотна със свински бут. Щеше ми се да е малко по-сосчеста (измислих нова дума май  Embarassed) , може би трябваше по - малко време да се пече. Моля за помощ, най - накрая си имам здрав крокпот, искам да направя пиле с ориз, някакви насоки да ми дадете.  Hug

# 11
  • София
  • Мнения: 10 825
Мисля да правя ето тази торта Обаче ще имам сметана чак утре. Дали ще е проблем днес да изпека блатовете, а да сглобя тортата утре?

# 12
  • Мнения: 9 146
Пепчо, египетската толкова малка ли става?  newsm78

Весето, D на египетската е около 22 см.  и висока ок 12см.

Маме   bouquet

Мерси. В 22 см ли да пека блатовете? Аз четох тук и пише 26...
http://thegingercookies.blogspot.com/2011/10/blog-post_10.html

в оригинал, в блога на Палачинка е 20 см. http://palachinkablog.com/torte-egyptian/

# 13
  • София
  • Мнения: 1 341




Много обичаме коприва, но чистенето ми е много трудно, защото не мога да я пипам........ Режа всяко листо с ножицата - така за една манджа чистя копривата за около 90 мин.  Дали има някакъв по-бърз начин или някаква хитринка за която аз не знам?   Много ми се иска да изчистя по-голямо количество и да замразя във фризера!

# 14
  • София
  • Мнения: 10 825




Много обичаме коприва, но чистенето ми е много трудно, защото не мога да я пипам........ Режа всяко листо с ножицата - така за една манджа чистя копривата за около 90 мин.  Дали има някакъв по-бърз начин или някаква хитринка за която аз не знам?   Много ми се иска да изчистя по-голямо количество и да замразя във фризера!
Да, с домакински ръкавици

Общи условия

Активация на акаунт