Житният режим на учителя Петър Дънов -10 тема

  • 66 449
  • 699
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 27 524
Благодаря ти  Hug

От Германия си бях купила био жито, ама снощи проверих и се оказа, че съм си купила овес  hahaha И сега ще ходя да си намеря жито, дано стане до утре  Simple Smile

# 631
  • Be realistic - plan for a miracle.
  • Мнения: 881
Ако смениш до утре 3-4 пъти водата (наливайки прясна топла, когато изстине), ще покълне до утре без проблем Simple Smile

# 632
  • Варна
  • Мнения: 123
Здравейте!
За пръв път правя режима и имам следните питания:
- в какъв съд го накисвате и с каква вода?
- колко време трябва да се държи житото преди консумация? - защото от това, което четох в извадки от книгата, останах с впечатление, че се държи една нощ. Обаче!
Прочетох, че се слага в термос предишната вечер с гореща вода, пробвах този вариант, макар да ми се стори не много "полезно" за житото. На сутринта беше супер омекнало, почти като варено.
Мисля, че не е това търсеният ефект.
След това изпробвах в керамичен съд/гювече/, но на сутринта житцето почти не е променило рдостта си, водата е изстинала... заболя ме челюстта от дъвчене  Shocked

Ще бъда благодарна, ако някой ми даде инфо!
То е ясно, че ще се яде житце 10 дни, ама искам да го направя както трябва

# 633
  • Мнения: 27 524
Sway, мерси  Hug

Имам друга чуденка - в обикновените магазини ще намеря био жито, но то вероятно ще е грухано. При турците има негрухано, но не е био. Кой е по-добър вариант?  Thinking

Хубавела, аз ще го кисна в гювече (макар и гледжосано), защото имам една бамбукова купичка и едно хаванче дървено, ама са малки. Вода ще ползвам купена изворна.

# 634
  • Мнения: 1 064
Има българска пшеница за покълване. Така си пише на етикета.

# 635
  • Be realistic - plan for a miracle.
  • Мнения: 881
Но не се намира много лесно, да добавя  Peace
Блонди, аз бих избрала негруханото жито.

# 636
  • Мнения: 27 524
Бланка, има сигурно, ама аз живея в Белгия  Crazy

Взех негрухано, накиснах го. Треска ме тресе дали ще се справя  Blush

# 637
  • Мнения: 206
Има био жито,което покълва достатъчно добре.
Ако търсите друго-най-добре е да пише на плика''жито за полълване'' или ''жито за кълн''
Поне от 2009 г. най-често е използвана тази- http://www.titbg.com/product/3/pshenitsa-za-pokalvane-500gr.html .Нямало е проблеми,ако не е била години по складове и магазини/стара/.
Груханото жито лесно се познава.То е начупено.
Ако искате да направите режима полезен за вас,не четете и не следвайте текстове от преди повече от десет години /за термоси.../.Прочете първата част от темата и най-вече -сайта www.jitenrejim.bratstvoto.net.
По-голямата част от практикуващите ползват тази методика.Има разлика само в избора на жито-обикновено или лимец и в реда на приемане на храната.Някои  следват най-стария  вариант на режима -само с омекнало жито и без ябълки....Но той е много труден.
  Не е трудно колкото изглежда...Следвайте написаното  и...повече воля...

# 638
  • Мнения: 27 524
Благодаря много  Hug

При турците си е отделено житото - не е начупено груханото, но стои беличко и на него си пише, че е без люспата. На другото не пише нищо и е кафеникаво-червеникаво. В другите магазини нямаше при био продуктите, тук не е популярно да се ползва за нещо жито, освен в полуфабрикати със сосове, от рода на ориза Ънкъл Бенс, ама с жито.  Simple Smile

Да, ще си омекотя режима с ябълки, мед и орехи, чай от корен на глухарче също. Ще ви следя и ще пиша как върви и как се чувствам.

П.С. Пуснах заявка за присъединяване в групата във ФБ  Simple Smile

# 639
  • Карлово
  • Мнения: 4 693
...

Последна редакция: ср, 19 фев 2014, 15:19 от chatNoir

# 640
  • Мнения: 5
Здравейте!
И аз се присъединявам към вас. Започнах режима от днес със жито. Това ще е вторият път, когато го правя. Първият беше през 2011 г. и при мен премина сравнително леко. Сега обаче започнах още от първия ден с главоболие, въпреки че спазих подготовката. Явно имам много натрупано за чистене ...
Успех на всички!  Hug

# 641
  • Варна
  • Мнения: 355
И аз от днес започнах режима, но тези 100 грама жито, дори и разделено на 3 ми се вижда доста. Ако не успея да го изям всичкото, мога ли да го оставя за утре в хладилника? Ям само ябълки, орехи и жито, за сега се справям без мед, но то и едва започвам  Blush

# 642
  • Be realistic - plan for a miracle.
  • Мнения: 881
Много е важно да се изяжда всичко, предвидено в режима, за да не се навреди на организма. Всяко пропускане на нещо (на ябълка или на жито) е кофти, не се получават всички ценни вещества, на които тялото живее през тези десет дни. Още по-важно е захранването... но това го знаете.

# 643
  • Пловдив
  • Мнения: 414
Привет Simple Smile

И аз съм тук, но с лимец............
Засега всичко е нормално

# 644
  • Варна
  • Мнения: 123
.....
Ако искате да направите режима полезен за вас,не четете и не следвайте текстове от преди повече от десет години /за термоси.../.Прочете първата част от темата и най-вече -сайта www.jitenrejim.bratstvoto.net.
По-голямата част от практикуващите ползват тази методика.Има разлика само в избора на жито-обикновено или лимец и в реда на приемане на храната.Някои  следват най-стария  вариант на режима -само с омекнало жито и без ябълки....Но той е много труден.
  Не е трудно колкото изглежда...Следвайте написаното  и...повече воля...


Благодаря за информацията!
Успех на всички с режима

Общи условия

Активация на акаунт