Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

  • 95 976
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 148
Илариана,добре се е получила тортичката.
Future*,нежна тортичка  а и цветчетата на мен ми харесват.Само манекена можеше да е малко по високичък.
Меченце,много е сладка мини и панделата също.
Маринче,страхотен е тоя катеричок.Цялата торта е страхотна.
Мими0585,много са сладки меченцата.Тортичката е супер,цветовете също весели и шаренки като за детска торта.
Лукс,всички тортички са много весели и сладки.Но тази малка кукличка  е прекрасна .
Марулка,аз вече честитих на Тошко но хайде и тук ЧРД,да ти е жив и здрав и много да те слуша.
А за тортата нямам просто думи,невероятна е.Да знаеш ще си донеса изсъхнала платка на семинара за уроци.
Росио,хубава е тортичката.Но нещо бъркаш за тая шоколадова кутия,не е моя.От месец и половина почти само тази тортичка съм правила за дъщерята.
А за лепене съм си направила от тайлоза.Слагам във малко бурканче тайлоза и разреждам със вода до нужната консистенция,съхранявам във хладилника.

# 706
  • Мнения: 368
Какво значи "напоследък"? Какъв точно ти е проблемът при лепенето? Принципно нещо по-обено трябва да го задържиш лекичко с ръка, за да прилепне добре. Иначе се плъзга. Аз лепя с чиста глюкоза

# 707
  • Мнения: 486
Във всеки сладкарски сайт има ядивно лепило !Аз си купих ,с четчица си лепя тези дни листата на розите и всичко е ОК!
Много съм доволна от себе си ,че поне малко задобрявам с розите ,вече си и приличат! Crazy

# 708
  • Мнения: 10
rocio на калинката гръбчето е напълнено с много оризон и 2 бонбончета маршморлоуз и малко фондан, който ми беше за бракуване.  От всичко това оформих корпусът на калинката и го покрих с фондан 2 пъти.

# 709
  • София
  • Мнения: 618
rocio добре изглежда тортата, чиста, изпъната, малко цветята ми изглеждат клюмнали .....имаш ли по-големи снимки?

От мен прясна шоколадова торта  Grinning Имаше две изисквания - да е много шоколадова и да няма 'онова захарното' отгоре  Mr. Green Вътре са блатовете от "Среднощно вдъхновение" на Ирина Купенска, шоколадовият крем на Буболинката и крем с бял шоколад на Tattit. Мисля, от към количество на шоколада я докарах  Crazy

Dark and white chocolate cake by bademd, on Flickr

# 710
  • Мнения: 0
Благодаря ви момичета за коментарите. Нямам по големи снимки , тези които имам са от ресторанта; нямах време дори да я снимам. И наистина са ми клюмнали розите , едвам ги закрепих и понеже падаха ( с глюкоза) накрая ги набучих на клечици и директно ги набих в тортата. Доста аматьорско, но... голям зор видях със закрепването на всичко , даже и на плисенцата отстрани.
Бадем много е хубава тортата, точно като едновремешните изглежда, как си направила украсата отстрани? Аз започвам да си мисля че украсата от фондан много по лесно може да се докара от колкото само с шприц
Мама ели много гладка ти е станала калинката, скоро четох коментари за рабора с оризон и небяха много добри. Повечето момичета се оплакват че трудно се заглаждат формите и стоят на бабуни, но ти явно си му хванала цаката Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 17:27 от rocio

# 711
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 367
Здравейте, момичета  Simple Smile

От доста време чета темата и ви се възхищавам на творенията.
И ето днес, след като си набавих необходимите инструменти и продукти забърках един маслен крем с който реших да се упражнявам с шприца, но крема не ми се получи добре  Sad
Пудрата захар се усеща осезаемо като не разтворена /усвоена/ стои  Confused

Защо ми се получи така ? Какво не правя както трябва ? Спазих рецептата точно стъпка по стъпка.
Крема е от тортената библиотека, така, че не допускам грешката да в рецептата.
А може ли да се шприцова с някакъв друг крем, който се вари и към него да се добавя масло ?

Моля да не ми се присмивате на глупавите въпроси, защото съм абсолютен лаик в тази област.  Embarassed

# 712
  • Мнения: 3
Здравейте,момичета!
Бадем-много ме изкушаваш с тази торта,ако не е да радвам децата,да им са цветни и ефектни тортите,може би този вариант бих си направила за да си угодя на мен-много шоколад и без онова захарното...А сега понеже връщам наза,та синята торта също е...страхотна,нежна и деликатна с тази семплост
rocio-мног е хубавата сватбената ти торта-Браво!На мен повече ми допада комбинацията на прасковените рози със сребристото,отколкото на червени с него,а цветът на самата торта е много нежен и мн ми харесва,а лебедите какви са не знам но са страхотни
мама Ели-хубава ти е тортата,и миналия път ти казах,че не харесвам равни листа,но ти явно си ги харесваш и така ще си ги правиш,затова за последен път ти го казвам.Да ти призная малко ме разочарова,когато бях коментирала тортата ти с пингвина и калинката и ти беше написала цял пост в отговор на моя коментар за твоята торта,а за моята тогавашна торта-кокошката нищо не каза-както и да е,но просто да си го кажа-sorry,но и в живота съм така...
марулка с-за бърза торта...уау...Аз много време ще трябва да отделя и пак няма да стане такъв разкош-златни ръце,те това е...А сега редакция-не че имам думи,но да отбележа тортата от предизвикателството-уникат...
лукс-много са готини тортичките ти,цветовете за мен са основното,което грабва-чуднички са и като цяло...
мими0585-напредваш момиче и то доста по-добре от мен,мисля-харесват ми и мечоците и самата торта-Браво!
Аууу...МаринаД-как го сътвори туй чудо,пукнатината ти наистина е супер реалистична,по-добре не би могла да е,останалото също е страхотно,но тая дупка дето ще зейне  всеки момент прави тортата ти уникална...
Мечо Пух-много слдурска Мини,а тези точици или капчици правят тортата още по нежна,как ги правиш,да не би да е с прословутия айсинг,който е крайно време да пробвам
илариана-двата етажа,тортата,цветовете,пилетата,яйцата,прашката,подложката всико много ми харесва-Браво бе!
Дитсънче-красива,стилна и изпипана торта,а разреза е...ммм,само да не бяха я набучвали с толкова свещи или квото е там  Sad .Страхотна си!Браво!
А сега от мен една кола в която няма нещо кой знае какво и е пълна с косури,но все пак е първа кола,ориентирах се за видът й от филмчето с колите,но не е точно някоя от тях,не е правена с празничен повод,а за да дам усмивка на детенцето на моя приятелка,което в момента има нужда от много подкрепа и много сили.


Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 13:37 от radost_bonbon

# 713
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте момичета
Пепи -- благодаря за отговора ти по моя въпрос   bouquet
 radost_bonbon  -като форма на колата много добре си се справила -аз мразя колите не ми се      получават-може би щеше да е по-добре ако не е така нашарена с това синьо или поне    цялата да     беше   я боядисала  в по-тъмното   синьо-    но важното е че  ще  зарадваш   детенцето
Бадемче ---- много изкусителна тази шоко бомба -чудесно си се справила-тези кръгчета по борда   как са направени
Марулче---- Да ти е жив и здрав половинката -тортата е перфектна -а рисунката уникална -възхищавам се на всички които имат този талант да  рисуват-аз една права черта не мога да направя камо ли да рисувам
rocio  ---- справила си се чудесно -тортата е много нежна - може ли да ми кажеш размерите на етажите и колко парчета успяхте да изкарате -аз също имам проблем със задържането на по-големите цветя или панделки по борда и затова все гледам ако се налага по-дребни детайли да ползвам за борда
lux    ---------чудесни торти а това момиченце направо ми взе погледа-уникално е -как успяваш така изразително да направиш личицето-нямаш ли сниман процеса ти на работа-ще е полезен за всички ни
и аз да си покажа днешните тортички-които чакам всеки момент да предам

# 714
  • Мнения: 3
betinna33-съгласна съм с теб,туй синьото и аз не знам защо го нахлепах,може би съм искала някакви светлосенки първо да направя,ама после стана едно безразборно мацане и аз си помислих да я оцветя цялата,но всички по-дребни детайлчета бяха вече сложени и...щях съвсем да я съсипя.Много са хубави и двете торти-изпипани от-до,на първата много ми допада как изпъкват цветята на жълтия фон-много е нежна,а Пинокио,скакалец или щурец,каквото беше,свещите,триона,абе всичко много ми харесва.Подложките от какво са ти и с какво са покрити-изглеждат също много добре!Аз обмислям вариант за подложки от стиропор,но не знам с какво бих могла да ги покривам  newsm78

# 715
  • Мнения: 1
момичета, искам да ви попитам имаме ли ГРУПА В ФЕЙСБУК ?
много по-удобно ми е да коментирам под  дадена  снимката на торта или въпрос
тук някак си ми се губят и мисля, че по-добри дискусии могат да станат
всички си имат групи в фейсбук /декупаж. полимерна глина,плетки, картини.../
ако имаме такава бихте ли ми казли как да я намеря

# 716
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
Радост -благодаря ти за милите думи- подложките си ги правя сама-защото купешките ми идвам малки и много тънки- намирам си кашони и от тях си изрязвам -обикновено размера на подложката е колкото размера на хладилника ми -така ми стават много стабилни и издържат и големи триетажни торти-покривам с цветарски целофан -има най-различни разцветки -купувам ги от Ракхива -и според тортата избирам цвета на подложката-едната страна на целофана е по-лъскава а другата матова-могат и двете страни да се ползват-дано съм ти помогнала с нещо
reginasl  -------май нямаме такава група на тортаджийките  или поне аз не знам -идеята ми допада много ако и другите нямат против можем да си направим такава само за  такива като нас

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 15:28 от betina33

# 717
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 584
reginasl  -------май нямаме такава група на тортаджийките  или поне аз не знам -идеята ми допада много ако и другите нямат против можем да си направим такава само за  такива като нас

Какво означава "само за такива като нас", кой ще определя кой да влиза в групата и кой не! Ако се направи такава група, тук никой няма да остане и темата тотално ще замине. За снимките може и да е по-добре, но какво правим с питанията и въпросите??

# 718
  • Мнения: 148
Toтално съм против.Аз не съм фен на Фейсбук а тая тема ме накара да правя торти.Да има такава във фейса,значи да затворим темата.НЕ,НЕ Не във никакъв случай.

# 719
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
аз не виждам нищо лошо в това -така или иначе почти всички си публикуваме тортите и във фейсбук по страници или в профилите-какво лошо има просто да сме обединени и там-който иска ще си показва тортите който не иска пък ще гледа- във фейсбук как има група наречена-НАШИТЕ ВКУСОТИЙКИ-много от момичетата които си показват манджите там са от нашите момичета пишещи в темата Ти какво сготви- да неби да се е затрила темата им тук в мамата-но както и да е всеки си има своето виждане не ангажирам никого с моето мнение а най-малко пък искам да дам повод за поредния конфликт

Общи условия

Активация на акаунт