Отговори
# 45
  • Мнения: 27 524
За лучник с 5гл лук и кило кайма - брашно от около 350гр или по-скоро 700  Blush

# 46
  • Мнения: 9 114
направи си 700, като ти остане ще направиш пица, или пит-чица някаква

# 47
  • Мнения: 7 779
За лучник с 5гл лук и кило кайма - брашно от около 350гр или по-скоро 700  Blush
туй въпрос или съвет е  newsm78
щото последно се коментират ядки и торти  Joy

# 48
  • Мнения: 27 524
Не ми говори за ядки и торти  Crossing Arms Заклевам се, че повече в блога на Йоли няма да стъпя  Twisted Evil 3 торти и три ужасни недоразумения, а не е като да съм съвсем начинаеща  Crossing Arms Имам чувството, че съвсем нарочно и умишлено си спестява куп инфо или не знам, но просто съм бясна още от снощи  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil  #Cussing out

Пеп-4о, мерси, твоя лучник ще правя, с тестото за по врачански  Hug И чета, че е за две тави, ама аз искам в една голяма  Blush

# 49
  • Мнения: 9 114
значи го правиш в една голяма, а като ти остане тесто - и пърленка в тостера може една. По-добре да стигне  Peace

кои торти прави, казвай да видим  newsm78

# 50
  • Мнения: 1 111
Не ми говори за ядки и торти  Crossing Arms Заклевам се, че повече в блога на Йоли няма да стъпя  Twisted Evil 3 торти и три ужасни недоразумения, а не е като да съм съвсем начинаеща  Crossing Arms Имам чувството, че съвсем нарочно и умишлено си спестява куп инфо или не знам, но просто съм бясна още от снощи  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil  #Cussing out

аз една правих от там - Династия,всичко спазих и нищо не стана.... е стана вкусно "нещо",което го ядохме с лъжица, а трябваше да е торта  ooooh!.....а уж и аз не съм съвсем начинаеща в тая област Rolling Eyes....блатовете ми се изпочупиха и кремовете ми не се получиха добре, а всички съставки,които ползвах са ми домашни и качествени

но все си мисля,че едва ли да има пропуск в рецептата, гледала съм Йоли и по кулинарния и после съм чела рецептата в сайта й и не съм видяла разминаване Peace


сега ще правя торта,но чакам тук за идеи за крем с варено кондензирано мляко

# 51
  • Мнения: 27 524
Не се оплаквам само аз, че не се получават нещата, а кремовете просто са задължително втечнени и разтичащи се, както и всичко е хипер сладко  Sick

Пеп-4о, ето:

Първата торта стана с адски гумени блатове, като дунапрен и супер стегнат крем, като гума. И безвкусна. Спазвах всичко точно. Иначе лесна и ефектна.  
Втората се разтече зверски и беше безумно сладка.
На тази сега умишлено намалих захарта наполовина и не се слага в уста от сладост  Sick а че се разтече просто е меко казано, само в г_за си нямам шоколад, с извинение. Хладилникът и кухнята са оплескани на макс, има да чистя цяла седмица, а тортата вероятно ще трябва да я поднеса с лъжици. Ако става за нещо. Повече няма да си правя експерименти с нейния сайт  Crossing Arms  Нито са сложни, нито нищо. Особено тортите - все едно и също - сметана, шоколад, желатин, пудинг, това върти.  Crossing Arms
Ето например как изглежда нейният блат, лешниците й все едно лежат в гнездо. Моите са плякнати на равна повърхност, как няма да се разтанцуват из целия хладилник  ooooh! Защо не е обяснено за това условие например?
Както и крема с разбита сметана и дулсе де лече-то, винаги, щом ги смеся двете и сметаната се втечнява пак, съответно кремът тече.
Лешниковият крем също тече на всички посоки. Единственото, което се получи добре, беше "опакованото" отгоре с шоколад. Мерси  Crossing Arms

Последна редакция: сб, 19 яну 2013, 14:02 от Блонди

# 52
  • София
  • Мнения: 2 521
Аз правих Династията на Йоли, за пръв път и спазвах точно всичко, получи се супер, мислех че кремовете ще се разтичат и си бях приготвила резервен вариант да ги спасявам от разтичане с ринг, но не се наложи.
Ето снимки:



Други торти на Йоли не съм правила.

# 53
  • България
  • Мнения: 490
Колко време издържа фото декор за торта?Търся онлайн да поръчам.

# 54
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Може ли изпитана рецепта за козунак.
От мен -

Козунак




tuly, от мен една торта с участието на кондензирано мялко

.


Не знам на какво се дължат неуспехите на някои, аз нямам такива с рецептите на Йоли. Тъкмо днес за първи  път правих и черпих с торта Династия, никакъв проблем нямах, супер лесна рецепта, а страхотен вкус.

# 55
  • София
  • Мнения: 2 521
Оххх кога ще почваме козуначената сага?

Аз вече имам и робот да меси вместо мен, че ме болят ръцете, но нещо

не ми се прияжда козунак все още! Явно трябва да наближи Великден!

# 56
  • Мнения: 3 278
Морена благодаря за рецептата ще я пробвам задължително.Обожавам козунак по всяко време на годината  Wink.Относно рецептите на Йоли аз също нямам проблеми.Много сполучливи и вкусни

# 57
  • Мнения: 14 654
Колко време издържа фото декор за торта?Търся онлайн да поръчам.

Преди да го залепиш ли или вече сложен върху тортата? От куки-буки може да поръчаш онлайн.
На мен ми се размазва леко до следващия ден като го положа върху тортата. Ползвам "Кристалина" според указанията, обаче се размазва. Вече ще слагам картинката в последния момент, принципно хич не обичам такива торти да правя, но като ми се увесят на крачола "искам Ариел, искам Спайдърмен" и аз се примирявам.
Блонди, ти пък как цели 3 пъти се излъга? Аз като имам провал с една рецепта, която съм изпълнила буква по буква, повече не повтарям нищо от същия блогър  Crossing Arms Досега Ирина Купенска ми е фаворит по точно описание на рецептите.

# 58
  • Мнения: 27 524
Янечек, веднъж решавах, че вината е в мен. Втория път леко се усъмних, а третия доказва, че ще има и следващ  hahaha Така че стига толкова експерименти.  Stop

Факт е, че с други торти от други места провали не съм имала, а 3 пъти от един блог доказва все пак нещо. Както и да е, може другите неща да са й ок, но на мен просто повече не ми се ескпериментира  Crazy А и друго хора се оплакват също доста  Rolling Eyes

Пеп-4о, пак за лучника - като втаса веднъж, наслагам плънката, втория път с толкова плънка отгоре ще втаса ли пак (ще я разделя на две между двете кори вътре)? Да го оставям ли?  newsm78

# 59
  • България
  • Мнения: 490
Янечек и в двата случая ме интересува колко време издържа,първо за да зная кога да поръчам-рожденния ден е на 27.01
Мисля че при нас събота няма доставки,така че трябва в петък най-късно да е тук фото декора.
Другото е което ме интересува е как да го съхраня един ден преди да се сложи на тортата?

Общи условия

Активация на акаунт