В кухнята на Деси Първанова :)

  • 23 240
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 18
пълнен шаран


аз пълня шарана с много лук,ориз и орехи, отстрани слагам домати и чушки

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 08:18 от desi_parvanova

# 46
  • Мнения: 18
мъфини с тиква

# 47
  • Мнения: 18
пил.филета със зелен боб

# 48
  • Мнения: 18
кашкавалки



4 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
150 г кашкавал
1 пакетче суха мая
3/4 ч. л. сол
1 с. л. захар
1 с. л. сусам
50 г краве масло за намазване
брашно за разточване
зехтин за намазване на купата

1.  Маята се разтваря в затопленото прясно мляко, заедно със захарта и 1 с. л. брашно. Оставя се да шупне.
2.  В купа се слагат брашното и солта, прави се кладенче, сипват се разтопеното краве масло и шупналата мая. Замесва се меко тесто, което след това се меси на набрашнен плот.
3.  Поставя се в чиста купа, намазана със зехтин, и се оствя да втаса за около 1 час.
4.  Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
5.  Поставят се в тава, покрита с хартия за печене. Поръсват се със сусам.
6.  Кашкавалките се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 08:22 от desi_parvanova

# 49
  • Мнения: 18
Спагети със сметанов сос и бекон

# 50
  • Мнения: 18
Пържени филийки с карамелизирани банани, поръсени с пудра захар и канела

Последна редакция: нд, 06 яну 2013, 23:00 от desi_parvanova

# 51
  • Мнения: 18
За съжаление много лоша снимка, но няма друга  Simple Smile


Калцоне  със мнооооого лук и месо

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 08:25 от desi_parvanova

# 52
  • Мнения: 18
Запечени картофи със сметана,шунка,сирене,кашкавал и подправки


# 53
  • Мнения: 18
торта Наполеон


Продукти и начин на приготвяне :

за блатовете :
2 яйца
250 грама краве масло
1 чаша подсолена вода
1 супена лъжица лимонов сок или оцет
ванилия
5 - 6 супени лъжици захар
брашно , колкото да се получи стегнато тесто ( около 3 чаени чаши )

Разтопете маслото и пресейте брашното .
Смесете всички продукти и омесете стегнато тесто .
Покрийте го с найлоново фолио и го сложете в хладилник за около 2 часа .
Разделете тестото на 12 - 13 равни части и на набрашнена повърхност ги разточете на тънки кръгли кори .
Колкото по - тънки ги направите , толкова по - добре .
С помощта на чиния , която да ви служи за форма , изрежете еднакви кръгове .
Изрезките можете да изпечете после , да ги натрошите на ситно и да ги поръсите върху тортата накрая . Но това не е задължително ! Simple Smile
Изпечете готовите кръгли кори на 180 градуса , докато придобият златист загар .
Нужни са от 3 до 10 минути максимум, в зависимост от спецификата на фурната ви .
Оставете изпечените кори да изстинат напълно и през това време си направете
крема .
А той се приготвя по следния начин :

1 литър и половина прясно мляко
7 яйца
8 - 9 супени лъжици брашно
2 ванилии
300 грама захар
250 грама меко краве масло

Сложете млякото ( без 200 мл ) на котлона с половината захар , докато заври .
През това време с миксер разбийте жълтъците с останалата захар .
В отделеното 200 мл студено мляко разтворете брашното . Махнете врящото мляко от котлона и на тънка струйка и с интензивно разбъркване добавете брашното .
После с помощта на черпак вземете от горещата смес и я прибавяйте към разбитите жълтъци . Не спирайте да разбърквате интензивно !
Върнете всичко пак на котлона , но го намалете на много слаба степен .
Разбийте белтъците на пяна !
Когато крема започне да се сгъстява , го махнете пак от котлона и ги прибавете бавно към него . После върнете кремът отново на слабия котлон .
Варете крема , докато се сгъсти напълно .
Много важно е да имате търпение и да го варите бавно , на слаб котлон и да разбърквате често ! След като кремът е готов , оставете го да се охлади леко и прибавете в него и мекото масло .

Започваме да сглобяваме тортата .
Редуваме блат , крем  , пак блат и така до изчерпване на блатовете и крема .
В началото кремът ще емалко рядък , но след престой , всичко всичко си идва на местата ! Simple Smile
Намажете тортата с крем и отстрани .
Оставете я да престои поне 12 часа на стайна температура и ще видите как твърдите кори се превръщат в меки и сочни тънки блатове .
След като всичко това вече е факт , можете да си декорирате тортата с трохи от печените изрезки от корите или със смлени орехчета и разтопен шоколад .

# 54
  • Мнения: 18
палачинкова торта

палачинки
За плънката:

 200 гр. шунка

 200 гр. кашкавал

 300 гр. лютеница

 150 гр. сирене

 100 гр. кисели краставички

 100 гр. черни маслини

 4 твърдо сварени яйца

# 55
  • Мнения: 18
Принцеси с кайма, но задължително с кашкавал, защото иначе каймата се свива.



# 56
  • Мнения: 18
риба в питка



http://recepti.tv/vipechka/19300-rybnyi-pirog-zolotaja-rybka.html

Специални благодарности на labrex

# 57
  • Мнения: 18
макарони на фурна със захар и сирене

# 58
  • Мнения: 18
питка сплетена на плитка с яйца и сирене


# 59
  • Мнения: 18
меденки




1-2 бр. яйца
1 ч.ч. захар
2 с.л. мед
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. канела
1 ванилия
250 г брашно (2 пълни ч.ч.)

Общи условия

Активация на акаунт