Черешката на тортата - ти си звездата - 3 сезон - 4 тема

  • 44 682
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 68
Някой разбра ли рецептата за тестото на пицата?
И аз да помоля, ако някой е записал рецептата за тестото, да сподели.   

# 706
  • Мнения: 175
Къде останаха тези мъже, които ги бяхме шпионирали една вечер????? Да не са били тази вечер? Че навън бе тъмно като ги дадоха......
Те са, Маме, те са. Grinning

"Трима по-едри и един слабичък" Mr. Green И съседката! Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 22:28 от Ndorphin

# 707
  • Мнения: 11 747
Е като е сладкар да не би хал хабер да си няма от готвене на основни ястия?Все пак е завършила такъв техникум,не са ли ги учили на основни неща?

Не, не влиза в тази специалност. Иначе като домакиня - да, и ако си е купила учебници (като мен) да е чела от другите специалности. Всъщност само кулинария, технология на месо и мляко не съм огряла, а и нямам намерение. Същото съм учила понеже - Технология на хляб, хлебни и сладкарски изделия.

# 708
  • София
  • Мнения: 7 944
Утре свършва сезона - какво ще правим от понеделник ?  Laughing

# 709
  • Мнения: 11 747
Ще почваме Черешката вкъщи, че Коледа ни чака  Laughing Да ме чуе някой, сякаш кой знае какви софри редя, а аз даже не празнувам този празник.

# 710
  • Мнения: 11 607
Утре свършва сезона - какво ще правим от понеделник ?  Laughing

Тръгваме като едни истински коледари по къщята.......Почваме от Пина - че и се точа от години....После Хаджията......След това......Стоева......Мерак ми е.....А..и да знаете...у нас никой нЕма!!!!! Mr. Green

Ще почваме Черешката вкъщи, че Коледа ни чака  Laughing Да ме чуе някой, сякаш кой знае какви софри редя, а аз даже не празнувам този празник.

Мислим еднакво, значи почваме.....Пина, и на мен не ми е на сърце, така че....ще си правим добра компания...И у нас няма кой знае какви софри......Но с теб и на празна маса, с 1 пакетче семки - пак ще си изкарам добре!(ще внимавам значи за белия килим със семките, няма страшно, ще си нося фунийка от нас, от Работническо дело!)

# 711
  • Мнения: 5 097
За това си мислих и аз.  Laughing Празниците са си живи черешки- единият ден у нас, другият на гости- гледаш, сравняваш, опитваш, подаръци за домакините носиш.

# 712
  • Мнения: 11 747
ще внимавам значи за белия килим със семките, няма страшно, ще си нося фунийка от нас, от Работническо дело!

 Joy   Joy  ей, ама значи... Иначе и аз с тебе и на празна маса посядвам!

# 713
  • Мнения: 4 864
Вчера много ми хареса Simple Smile Вече поръчах на дядо Коледа такъв кантар за новият дом Simple Smile

# 714
  • Мнения: 2 172
Е като е сладкар да не би хал хабер да си няма от готвене на основни ястия?Все пак е завършила такъв техникум,не са ли ги учили на основни неща?

Не, не влиза в тази специалност. Иначе като домакиня - да, и ако си е купила учебници (като мен) да е чела от другите специалности. Всъщност само кулинария, технология на месо и мляко не съм огряла, а и нямам намерение. Същото съм учила понеже - Технология на хляб, хлебни и сладкарски изделия.

Разбирате ме твърде буквално.Нямах предвид дали точно се учат всички технологии.
Искам да кажа,че след като си по някакъв начин в бранша,това означава най-малкото,че те влече кулинарията по някакъв начин или,че поне поназнайваш това-онова и за основните ястия,а не си си забил главата само в тортите.Въобще не е необходимо да си кой знае какъв специалист,за да знаеш,че не е добре и не прави хубаво впечатление да готвиш замразено месо/купешко особено/.
Ти Pina ако участваше в Черешката би ли купила замразен заек?Съжалявам,но ако не мога да намеря пресен то изобщо няма да предложа заек,а нещо друго.Да не говорим,че направи най-елементарната маджа за основно  Rolling Eyes

Вижте аз изобщо не се заяждам,просто ми се искаше след като гледаме седмица на кулинарите,наистина да ни изненадат с нещо интересно,различно,да ни запознаят с някои тайни и похвати за съответното ястие,да си подбират продуктите и въобще да проличи професионализма им. Имаше обикновени хора,които направиха 5 пъти по-интересни вечери.Някакси очаквах повече  Rolling Eyes

# 715
  • Мнения: 11 747
Не съм мислила. Аз няма достъп до незамразен заек, но и заек от години не съм готвила. Иначе вероятно бих направила телешко или свинско, което винаги купувам охладено. То и пилешко купувам охладено, май замразено месо не съм купувала от десетилетие, може би, да не е и от повече. В конкретния случай, тя нямаше избор, защото явно е задължително да пазаруват от Метро, а там няма всичко охладено. То и на младичкото момче агнешките котлетчета не ги ли взе замразени - на мен така ми се видя?!  Thinking

По другия въпрос - попадналите в ТОХ (вече не се казва така, но за мен си е така) съвсем не са всички с интерес в кулинарията, даже повечето нямат никакъв интерес. После като работещи, евентуално, в сферата пак нямат никакъв интерес. От моите съученици в момента, мисля че нито един не работи в този бранш. Преди години бяхме няколко, които поработихме, сега никой не остана. Докато съм работила съм имала всякакви колеги. Жените имат интерес доколкото са домакини, мъжете по- скоро никакъв. Нито пипваха нещо в къщи, нито им е било интересно да научат нови рецепти, съвсем нищо. За първи път се замислям, досега не ми е хрумвало, но сега забелязвам, че бяха по- скоро апатични на кулинарна тема.

Ха-ха, сетих се за колежка с две деца, която изобщо даже не готвеше у тях и хвалеше децата как като купела една голяма кутия вафли Ная и закусвали, обядвали, и вечеряли с тях.

# 716
  • Мнения: 5 097
Много съм съгласна с elfi4ka. Бях с по- големи очаквания за тази седмица, за по- интересни и непознати ястия, а не...заек яхния или пица. По- скоро рекламно ми се вижда предаването тази седмица- и за готвачите, и за Метро.

# 717
  • Мнения: 1 939
От другата седмица започва повторение на "Черешката на тортата" - втори сезон.

# 718
  • Мнения: 2 156
Хареса ми вечерята на Юри  и атмосферата,която създаде.
Напълно заслужен плакет.Манчев беше безмълвен.
Хлебчета не бях виждала да се приготвят с лук и бекон,но вероятно са вкусни.
Показа и приготвяне на опушване на риба,имаше какво да се научи,а и масата добре я подреди.

# 719
  • Мнения: 8 294
тази седмица много ми хареса. Не толкова заради готвенето, а заради атмосферата. Приятна, забавляваха се, а на като простотиите от предишните. Заека бих сготвила, вчреа си взех един, не замразен, та ще пробвам  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт