Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 103-тa тема

  • 171 591
  • 735
  •   2
Отговори
# 675
  • Мнения: 132
Ани, Лабрекс, благодаря.
alpha_beta, благодаря и на теб. Много ми се иска да можех да отговоря на въпросът ти, но не съм правила с олио меденки. Правила съм само с масло. За разлика от други рецепти, които съм приготвяла тук меденките са меки и това много ми допада, не ми харесват тези, които стават твърди и трябва да седят поне 2 седмици в кутии. Ще ми е интересно да прочета какво мислят другите по въпроса.

До скоро! Simple Smile

# 676
# 677
  • Мнения: 9
може ли рецептата за фунийките,изглеждат много добре

# 678
  • Мнения: 4 864
Благодаря ви много за милите думи!! Честно казано не се стигна до зелето...само на питка се наблегна..стана с неустоима коричка..сега търся рецепта за питка с хубави конци,че такава не съм правила Cry

# 679
  • Мнения: 1 777
За днес пълнени питки.

# 680
  • Мнения: 191
 wavey

Лелеее, Pety...уби ме с тези питки!  Heart Eyes Това вътре ми прилича на любимия ми пълнеж - гъби и кашкавал Crazy...сега ще ги сънувам Crazy Hug
Анук и аз обичам меденки, които са си меки от първия момент! Peace
Лабрекс, у нас, почти като у вас Wink Hug

салатка моркови


панирани котлети без кост, нещо като шницели, но от свинско и без галета Laughing


с гарнитура, задушен грах


  bouquet

# 681
  • Мнения: 5 101
Pety, какво е тестото? И пълнежът, освен кашкавал и гъби, има ли друго? Много са апетитни  Heart Eyes

# 682
  • София
  • Мнения: 2 521
Pety, какво е тестото? И пълнежът, освен кашкавал и гъби, има ли друго? Много са апетитни  Heart Eyes
И аз и аз, Пети, дай подробна рецепта!
Това нещо като пирожки ли са, тъкмо питах в другата тема за рецепта?

# 683
  • Мнения: 57



Та въпроса ми е към теб и към другите правещи меденки - как се отразява това на меденките -

масло или олио?




Много дълго време търсих различни рецепти в нета за меденки. Много пъти и ги тествах. Едни бяха с масло, други с олио, но тези с масло преобладаваха. Почти всички твърдяха, че след време престой стават по-хубави и меки. Голямото ми разочарование, че всичко това беше лъжа. Така и не разбрах дали аз винаги съм бъркала някъде или просто все съм попадала на несполучливи рецепти. Детския ми спомен за меденки беше една приятелка на мама да направи доза-две и да ги донесе у дома веднага. Мекички, мънички топченца слепени с мармалад. Тя замина за Гърция и дълги години меденки не бях яла. Мама не беше си записала рецептата. Така започна ходенето ми по мъките с въпросните рецепти. Докато в един ден ме осени мисълта, че нейната дъщеря може би има рецептата. Само, че не се оказах права на 100% - нямаше я, но можела да провери в рецептите на майка си. Все си беше светлинка в тунела. Така след седмица, две рецептата беше при мен. И от тогава всичките си сладки, които в последствие искам да украсявам правя по тази рецепта, защото са си мекички още от самото начало. С тестото се работи много лесно, а и ми се получи от първия път. Та за това си мисля, че не само дали е масло или олио е въпросът. И все пак залагам на олиото. Нека обаче и други се изкажат.
Успешен ден ви желая!


# 684
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Genoveff, би ли споделила тази рецепта, заинтригува ме.

# 685
  • Мнения: 368
Привет,
чудя се дали приемате нови попълнения във вашите кулинарни редици Simple Smile Аз много обичам да готвя, но снимам само сладките си работи и ще се радвам да се присъединя към вас Wink

# 686
  • Мнения: 112
Mishoka , привет! Сладките ти работи са вълшебни!  bouquet
Тия питки на Pety направоооо  #Crazy

# 687
  • София
  • Мнения: 1 139
Здравейте!

Бързо показвам една есенна салатка


и баница с препечени кори на сач


alpha_beta, аз предпочитам меденките с олио- веднага след изпичане са меки, след това стават като бисквитки хрупкави, а след 2-3 дни (ако се задържат толкова, разбира се) пак омекват без да се налага някакво специално съхранение. Поне моя опит е този Peace

# 688
  • Мнения: 368
Аз ако мога да се намеся с меденките - при тях е съкрушително важно да се спазва точно количеството на брашното, иначе може и да не омекнат и след месец висене в кутия. Също така тестото трябва да се разточва върху минимално количество брашно, аз лично точа върху хартия за печене и не добавям брашно допълнително

# 689
  • Мнения: 148
Мишоче,привет и тук мила.Време беше да се появиш.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт