Към 400 грама карфиол
1 малък стар лук
5 яйца
зехтин
малко масло
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете карфиола и накълцайте лука. Загрейте зехтина и малко масло в тиган. Запържете карфиола и лука, докато поомекнат, но без да се зачервяват. Прецедете, но запазете отделно мазнината.
Разбийте яйцата и ги смесете с карфиола и лука. Посолете и овкусете с черен пипер.
Налейте мазнината в малък тиган, за предпочитане тефлонов.
Добавете сместа от яйца и карфиол в тигана. Разтърсвайте, за да не залепне- Тортилята трябва да бъде висока няколко сантиметра.
След няколко минути, когато долната страна започне да придобива цвят и се е стегнала, е време тортилята да се обърне. Това се прави най-лесно с чиния върху тигана.
Добавете още малко мазнина в тигана и върнете тортилята за още няколко минути, за да се изпържи и другата страна.
Поднася се топла или студена.
За пърженето със зехтин - не знам дали е оптимално По рецепта е така, но може да се използва само масло или пък свинска мас, предполагам, или кокосово масло.