Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 122

  • 117 381
  • 755
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 2 172
nandi  Hug
Вярно,че беше с бонбонките  Crazy

/сватя,тортата ще е за зет ти  Mr. Green /

# 16
  • Мнения: 616
Пльок и аз на първа страница  Mr. Green

Здравейте, дами! Следя вашата тема повече от година и благодарение на вас днес направих торта за рождения ден на детето ми. Сега обаче имам нужда от помощ. Торта вече е покрита с мод.маса на ''Ирида''(бавно съхнеща), обаче като я гледам имам чувството, че покритието е на път да се стопи. Покрита е от 2-3 часа , а вече е влажна и лепкава. Измазана е по всички правила-с маслен крем и трохи, после само с маслен крем. Та моля за помощ. Моля някой по-опитен да ми отговори по какъв начин да я съхраня в нормален вид до вторник ?
ТЪй. аз за съжаление не мога да ти отговоря какво да направиш, освен може би да смениш хладилника. Случвало ми се е веднъж с Ирида, и то след като тортата издържа 4 часа път в кола в топло. Бабиният ми хладилник "оака" поожението обаче. В моя хладилник никакви покрития не са давали грешка. (освен пак ирида , ама отдолу с желатинов крем, тогава аз сама си "оаках" положението  Crazy)

beni2, градинката ти е много готина! Цветната торта също, само малко дъст ако имаше на цветята и листата, щяха да са съвсем истински!
angelova, тези там... как се казват... в маковете, от конци ли са направени? Много искам да правя подобни цветя, но не намирам решение за... тези там  Mr. Green
NellyDi, бордовете с шоколада много ми допаднаха, и кити - то също!
Елфичке, според мен няма да ти се напукат фигурите от покритието на Димитрана, не знам защо искаш да махаш желатина. Иначе за трудно - пареното тесто според мен е дори по-лесно за правене. Маршмелоус-а е хубаво, ама много цапа докато се стопят бонбоните, а и после по-жилаво ми става на мен и по-трудно за разточване на чаршаф. Това е моят скромен опит.
МаринаД, тцтцтц... може ли такъв пропуск със списъка на приятелите... веднага да се поправиш  Joy Шегувам се Simple Smile Твоите торти винаги ме изумяват с по нещо, не знам какво точно, но са едни такива... уникални. Преди известно време онази черно-бялата торта, дето много й се беше ядосала - пропуснах тогава да ти кажа, но аз преди да прочета само гледах снимката и зяпах, защото страшно ми хареса как е измислен дизайна Simple Smile
Много плямпам... сори.
Нямам торта сега. К'во да ви покажа... едни петифури правих, с бананов мус, много добър стана според мен, и ще го слагам и в торти занапред, та ако някой иска, ето рецепта - изтък

PS: тю, докато се мотам да пиша, вече не съм на първа страница Crazy

# 17
  • Мнения: 2 172
Ванилия Мадагаскарска ....страхувам се от желатина,защото имам  един опит с руската мастика и малко ми се понапука тук-там  Rolling Eyes Възможно е аз да съм сложила прекално много захар  newsm78 Просто ме е страх,но след като казваш,че няма да има проблем ,ще взема все пак фондана на Димитрана да направя  Thinking
Много благодаря   bouquet

# 18
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Скок в новата тема...
Шеметче  Hug

Пак се натрупало мнооого, много за четене.
Почвам отзад напред, пък докъдето стигна.  Tired
Венилийке, тия петифури са "много гадни"  Crazy. Откъде  се сдоби със сушените банани?
Нели, готини торти. Малко са се накривили кръгчетата на първата. Можже би е трябвало да поизсъхнат първо малко  newsm78
Бени2, страхотни калии. С какво тесто е покрита тортата?
Мираварна, ангелската тортичка ужасно много ми харесва.  Peace
BIZCOCHO, готина торта. Наистина чашката е малко...... Ама то все има какво да се прецака  ooooh!
Руми, маковете са жестоки! Супер са!

От мен една торта с доста кусури....  Embarassed

# 19
  • Мнения: 148
Шеметче,хиляди благодарности за новата темичка  bouquet
Много сте бързи еййййййй,вие не празнувате ли,не посрещате ли гости?Кога отворихте темата и хоп,две страници.
Марулич,тя Албенка добре че само тортите е изсипала че ако изсипе и погачите дето е сътворила заедно със тортите.
Руми,страхотни макове.Ама ти какво ги подкара тия китки,да не би да тренираш за семинара като миналата година със айсинга Mr. Green
BIZCOCHO,бравло за тортичката,аз не виждам зацапано.
miravarna ,много нежно ангелче.
NellyDi ,и двете тортички са супер.
Бени2,калиите много ми харесват.Това Варна ли е?
Tatit,много си е готина тортата.На мен много ми харесва.
Саби,,това мила е конденз.Докато е във хладилника ли е мокра или като я извадиш.На бавносъхнещата добавям задължително тайлоза за да избегна конденза,а на съхнещата малко пикко,или тайлоза и веднага покривам/но остане ли ти от съхнещата със тайлоза после става адски твърдо и почти неизползваемо/
Ако е мокра когато я извадиш не се притеснявай,като я прибереш във хладилника си изсъхва.Няма да разтопи покритието.
Но ако се овлажнява във хладилника,незнам.На мен не  се е случвало такова нещо.
Хайде сега и на фона на вашите красоти да ви покажа и аз как оаках/както казва Ванилка/ положението със една торта.Ама които не мисли така се получава,принцесата по-голяма от каляската.
Нещо на последно време хич не се оправям със оразмеряването на фигурите.Е не е само това по тая торта,има си и други глупости но ги оставям на вас да ме здъвчете хубааавичко за да ми се върне пак музата.



# 20
  • Мнения: 2
Бени2, страхотни калии. С какво тесто е покрита тортата?

Всичко е правено с Варна. Не съм си купувала до сега готов фондан, а с другите рецепти се провалих и си карам с Варната. Тортата ти е много хубава, никакви кусури не се виждат.
ditsan , ако не беше написала нямаше да ми направи впечатление съотношението между принцесата и каляската. Много си е хубава тортата, а и децата не забелязват такива подробности  Wink

# 21
  • София
  • Мнения: 1 078
О, Шеметче, тенкс, кака, за темата!  Hug
Дитсан, страхотна мадама си спретнала, ама , жена, вземи малко уроци по краснопис! Може ли на тази хубава карета и принцесата такъв грозен надпис да сложиш? Чак ме е яд!
Татитче, наистина не е без кусури, мацка, но борда на втория етаж мнооого ме кефи! Страшен тунел изтипоса! А Матю ми е любим.  Heart Eyes
Руми, падна си и ти по цветята яката работа!  Laughing Супер са! Забравих да ти отговоря във ФБ, защото бях прочела ЛС-то ти по телефона, а от него ми е кофти да пиша. Ще трябва аз да поръчам тогава, но ще ти звънна за инфо как става. Simple Smile

Здравейте, дами! Следя вашата тема повече от година и благодарение на вас днес направих торта за рождения ден на детето ми. Сега обаче имам нужда от помощ. Торта вече е покрита с мод.маса на ''Ирида''(бавно съхнеща), обаче като я гледам имам чувството, че покритието е на път да се стопи. Покрита е от 2-3 часа , а вече е влажна и лепкава. Измазана е по всички правила-с маслен крем и трохи, после само с маслен крем. Та моля за помощ. Моля някой по-опитен да ми отговори по какъв начин да я съхраня в нормален вид до вторник ?
Тя Иридата е такава. От хладилника като извадиш и лепне, докато не изсъхне. Остави тортата малко извън хладилника за да може да стегне покритието. А после вече сложи. Следващия път като извадиш, пак ще лепне, но после ще изсъхне.

# 22
  • Мнения: 634
Шемет ,благодарности за темата  bouquet
Нели ди ,защо не направиш един училищен звънец newsm78

# 23
  • Мнения: 0
Ангелова остана ха ми очите в твоите макова ,и аз искам до мога да правя такива,/ама с тестото което меся не виждам как ще стане /Страхотни са !
Диди наистина принцесата не бие на очи ,а и си е много красива ,но надписа - все едно не е за тортата,/аз пък пиша като ученичка ,та незнам дали е уместно да ти казвам,но и друг път съм си мислила за твойте надписи /
На всички други да не се сърдят ,но ми е трудно по имена да се връщам-браво!
Кой харесал ,кой не -толкова можеме.
Аз от сряда почвам усилено да пека блатове,което ме подсеща да попитам задължително ли е да се прибира тортата в хладилник ако покрия в петък вечер ,а я довършвам в събота сутринта ,досега правех всичко преди да тръгна и не съм прибирала в хладилник,имайте в предвид ,че покривам с фондана на Димитрана.

# 24
  • Мнения: 22
Добро утро!С много красиви торти започва новата тема Laughing Маковете на Руми създават чудесно настроение!!! Впечатли ме една ангелска торта! Много нежни са и калиите на Бени2 LaughingТатитче, зарежи кусурите!!!Детето сигурно изобщо не ги е забелязало LaughingДиди, за пръв път тук ми харесва фигурка, правена с молд LaughingДобре си я докарала! Нели Ди, много оригинални са тортите Grinning И бордовете ти са станали чудесни!!! А ето и шадраванчето отблизо

Водните струйки са от тичинки, а водата е кристалина Grinning
Приятен ден и успешна нова седмица на всички!!!

# 25
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Марина, тамъъън пристъпвах да искам разказ за тия капчици  Heart Eyes Жестоки  Peace

Свещичковааа, ти иди в другото място и кажи всички кусури. Какви учителки сте значи с Варелия  Mr. Green Аз знам 20-на, ама ако откриеш други.......  hahaha

# 26
  • Мнения: 148
Ох,изядохте ме със тия надписи.Ще взема да спра да ги надписвам.Имам си и буквички ама все не остава място за тях. Mr. Green
А принцесата ви харесва зашото от кръста надолу е стериопор.Само тялото и ръцете са молд.

# 27
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Какви учителки сте значи с Варелия  Mr. Green Аз знам 20-на, ама ако откриеш други.......  hahaha
Даже не съм те видяла и че си пуснала торта, но пък ще дойда, че аз виждам 30-тина!  Mr. Green

# 28
  • Мнения: 1 965
Ето ме и мен в новата тема. Шемет, мерси че ме отмени този път. /пляк/   bouquet 
Имам една торта, вмъквам я вместо гол запис. Изпуснала съм последните 3 страници от предишната тема и трябва да я изчета, че доста торти торти които мернах.

И ОЩЕ

# 29
  • Мнения: 1 352
Аз нямам какво да покажа, но не искам да ви изпускам.
ditsan, много сладка тортичка!

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт