Домашна машина за сладолед

  • 141 454
  • 365
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 19 296
При моята е същата работа. Пробвай да намалиш още т на фризера.

# 241
  • Мнения: 389
И при мен първия път не стана добре с тази машина.Предполагам, че ще е добре отначало да стои 2 дена във фризера.Дали е сигурно, че хладилника държи зададените градуси?На другата машина, която взех наскоро пише, че е най-добре да се държи на най-ниската температура, на която работи фризера.Аз съм пробвал на -18 и на -20 и става.С лидлската също.На нея и трябва малко повече време при работа, поне при моята е около 40-50мин.За нея е най-добре сместа да не е повече от 800мл, за да стане добре.Ако при охладена смес, добре изстудена купа и безпроблемен хладилник не става, сигурно е нещо свързано с машината и е по-добре да я върнеш и да погледнеш някоя друга.

# 242
  • София
  • Мнения: 2 298
Здравейте! Поовдигам темата, защото от скоро съм собственик на машина за сладолед от Лидл. Нещо обаче не може да се разберем с нея, вече трети път се пробвам да направя сладолед и не се сгъстявама. Контейнера е престоял 24 часа във фризер на -19  градуса, продуктите са охладени...и пак не се получава, седи на гъстота като боза. Само леко на дъното е по гъсто, както би трябвало Sad Не мога да разбера къде греша, а с такова желание я купих Cry Някакви идеи, съвети?
Аз преди съм ползвала от този тип машини, не точно на Лидъл, но принципът е един и същ. Щом перката вътре върти, може да е една от следните причини:
- купата не е добре охладена, но за 24 часа при - 18, 19 градуса би трябвало да се охлади, пробвай все пак да я държиш 48 часа;
- недостатъчно време за работа. Аз моята съм я пускала за 50-60 минути работа, за да се сгъсти;
- много висока външна температура, която затопля купата преди сладоледа да се сгъсти. Знам, че някои слагат машината докато работи в хладилник за да се предотврати това бързо затопляне
- сместа е повече отколкото трябва и машината не успява да я охлади преди купата да се затопли;
- сместа не е добре охладена и допринася за по-бързото затопляне на купата

А може да има и някакъв дефект при производството и по тази причина да не се охлажда купата във фризера. Като елиминираш горните възможнисти, връщаш уреда.

# 243
  • Мнения: 2 687
Моята добре работи, но после много се втърдява сладоледа, а като се разтопи по-прилича на мляко, отколкото на сладолед. Заради това,че не слагам алкохол ли е? И с какво бих могла да заместя алкохола, нямам наличен, а и дете консумира сладоледа?

# 244
  • Мнения: 11 818
Аз почти никога не слагам алкохол! Не смятам, че има връзка, зависи какво е съдържанието на основните продукти.. Но какво значение има какъв е сладоледът като се разтопи?  Laughing Нали го правим, за да го ядем замръзнал..  Rolling Eyes

# 245
  • Мнения: 2 687
Просто е на камък в началото...

# 246
  • София
  • Мнения: 2 298
Просто е на камък в началото...
Имаш предвид, че става на камък ако го сложиш във фризера ли ? Защото от машините излиза мек сладолед, няма как да е на камък. Ако го сложиш после във фризер го дръж за малко, или пък ако консумирате на следващия ден го премести за леко размразяване в хладилник и хапвайте преди да се е разтопил съвсем.

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 19:31 от nati_nat

# 247
  • Мнения: 19 296
Не съм много сигурна, но мисля, че италианското меринге ( не знам така ли се превежда) прави сладоледа по-мек. Но се добавя към сорбета. Не знам какъв ще е вкусът към млечен сладолед.

# 248
  • София
  • Мнения: 2 298
Не съм много сигурна, но мисля, че италианското меринге ( не знам така ли се превежда) прави сладоледа по-мек. Но се добавя към сорбета. Не знам какъв ще е вкусът към млечен сладолед.
Италианското меренге, някои го казват италиански меренг, познато е и като крем шаум, се смесва точно с млечен сладолед. Със сорбе не се смесва, а се сервират двете комбинирано, като от долу се слага меренге и върху него топка сорбе. Може и да се редуват пласт меренге и пласт сорбе, като торта. Класическото сорбе се прави от плодове на пюре/сок смесени с охладен захарен сироп, може да се добави и алкохол.
Ето тук има снимка как изглежда сервирано бадемово меренге и ягодово сорбе, както и рецептата за приготвянето. В случая меренгето не е италианско, но разликата е, че в италианското се налива горещ захарен сироп докато се бият белтъците и става по-твърдо от френското, което се прави като се сипва захар докато се бият белтъците.
http://www.cookincanuck.com/2013/02/almond-meringue-recipe-with-raspberry-sorbet/

Последна редакция: ср, 14 юни 2017, 22:31 от nati_nat

# 249
  • Мнения: 19 296
Смесва се и със сорбе. Подобрява структурата му  http://www.icecreamnation.org/2013/10/italian-meringue/

# 250
  • София
  • Мнения: 2 298
Смесва се и със сорбе. Подобрява структурата му  http://www.icecreamnation.org/2013/10/italian-meringue/
Да, права си, че може да се смеси. Въпросът е смесеният продукт дали вече може да се определи като сорбе или е нещо друго, и в самата статия е казано, че ако се сложи повече от някакво минимално количество се получава нещо различно от сорбе. В крайна сметка обаче ако крайният продукт е по-добър, няма значение как трябва да се казва. Днес или утре ще правя сладолед и от събраните белтъци ще заделя за смесване с малиново сорбе, ще докладвам какво се е получило.

# 251
  • София
  • Мнения: 2 298
Направих експеримента и смесих сорбе с италианско меренге. Стана по-консистентно и по-плътно на вкус, и цвета се промени към по-светъл. Хареса ни, но вкуса е по-различен от този на сорбето в чист вид
 Недостатъка е, че едва ли може да се направи меренге с един белтък, колкото трябва за една доза за машината. Аз правих с 5 белтъка и отделих малко за сорбето, другото вложих в млечен сладолед

# 252
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 755
Здравейте, момичета!
Много обичаме сладолед и съм решила да пробвам да направя домашен, но нямам машина. Имам, обаче, миксер с въртяща се иноксова купа. Дали ако замразя нея и после бъркам с миксера, ще стане?

# 253
  • София
  • Мнения: 2 298
Здравейте, момичета!
Много обичаме сладолед и съм решила да пробвам да направя домашен, но нямам машина. Имам, обаче, миксер с въртяща се иноксова купа. Дали ако замразя нея и после бъркам с миксера, ще стане?
Няма да стане. Купата ще се стопли за няколко минути, а на сладоледа му трябва студена среда поне 40 минути. Купите на машините за сладолед са с двойни стени и между тях има течност, която замръзва и държи купата студена достатъчно дълго време.
Вариантът е като направиш сладоледената смес да я замразяваш в камера и през 30-40 минути да я вадиш и разбъркваш с миксера за да не стане на ледени блокове.
 

# 254
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 755
Благодаря много, ентусиазирах се да опитам, но нямах идея за купата. Може да пробвам да направя с периодично бъркане. Фризерът ми е силен и място имам достатъчно за купата. Мисля да забъркам кондензирано мляко и заквасена сметана с добавки някакви.

Общи условия

Активация на акаунт