Давате ли на мъжа си гевречета от боб?

  • 12 554
  • 116
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 2 448

Много вкусно звучи, ще пробвам, макар и да ми изглежда не особено щадящо фигурата!
Мерси много за рецептата  bouquet
Ще чакам и тази на pasinet
Моите са същите, че дори и пържени съм ги правила. За фигурата си абсолютно права - ужасно вкусни са ( особено студени) , обаче са много калорични.  Simple Smile

# 46
  • Мнения: 11 975
Моите са същите, че дори и пържени съм ги правила. За фигурата си абсолютно права - ужасно вкусни са ( особено студени) , обаче са много калорични.  Simple Smile

Направо ми идва да ги мятам в тигана или фурната, ама ще се въздържа засега, че ми се плаче от кантара Simple Smile В по-добри дни, обаче непременно ще ги пробвам.

А уж  се разписах в темата, като не експериментираща интересни рецепти...

# 47
  • Мнения: 857
Готвя почти всеки ден, но винаги традиционни манджи. Не обичам сложни, пипкави рецепти, изискващи специални продукти /кедрови ядки, авокадо - само аз ям и то без да го слагам в салата, рукола, каперси и прочее/. Постно се яде само веднъж в седмицата и то с колбас  ooooh! Обикновено използвам месо от буркан - всичко става за 30мин с такова месо.
Виж, детето се очертава кулинар - може само да бърка и да готви по цял ден  Crazy.

# 48
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
  • Мнения: 6 406
 Аз съм добро прасе и ям всичко, обичам и да експериментирам в кухнята понякога. Мъжът ми е традиционалист и не си пада по такива неща, за него крем-супата от броколи със сметана и крутони е зверска изгъзица. Все пак покрай мен има напредък и понякога опитва и му харесват и по-нетрадиционни  неща, но елда не би ял за нищо на света или цвекло, а аз ям тези неща от дете и много ги обичам.
 Гевречетата от боб звучат много интересно и вероятно ще ги пробвам, даже мисля, че и мъжът ми би ги харесал, щом прояде салата айсберг със синьо сирене и тн.
 И кюфтетата ще пробвам, ако не му кажа какво има в тях може и да ги пробва.  Mr. Green

# 49
  • Мнения: 11 607
И кюфтетата ще пробвам, ако не му кажа какво има в тях може и да ги пробва.  Mr. Green

Правила съм си експерименти.....Не съм казвала от какво са  кюфтетата от овесени ядки и съм питала СЛЕД като са ги изяли според тях от какво точно са яли кюфтета......Почти съм нямала верни отговори.....Орехите придават вкус на месо.

ужасно вкусни са ( особено студени) , обаче са много калорични.  Simple Smile

Студени също са много вкусни - да, дори повече отколкото топли......

# 50
  • Мнения: 3 736
ако не му кажа какво има в тях може и да ги пробва.  Mr. Green

Много печеливш подход.  Mr. Green

# 51
  • Мнения: 322
От сутринта само бобени гевречета са ми в главата заради вас  Crossing Arms

# 52
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Не вярвах, че храната може да се окаже крайъгълен камък в семейните отношения, но прочетеното тук ме опроверга.
По темата: мъжът ми би ял всичко, сготвено от мен. Не съм традиционалист /никога не съм готвила стандартните блюда по класически начин, винаги вкарвам нещо от себе си/, почитател съм на фюжън-кухнята и дори най-големите консерватори хапват с удоволствие лефер на пара върху пюре от целина, поръсено със зърна нар, сервирано от мен.

# 53
  • Мнения: X
Ние сме консервативна двойка. Стигали сме само до кекс със моркови.

# 54
  • Мнения: 14 654

Това как се прави, само от целина ли? На мен ми звучи адски гадно, въобще вкъщи само картофено пюре се яде и никакво друго. Правила съм от червена леща и от нахут, но даже на мен ми бяха гадни, а иначе тези продукти ги ядем в други ястия.
От овесени ядки кюфтета не съм правила, само крекери и бисквити, но не мога да кажа, че някой се възхити. Мъжът ми въобще не яде сладко де, което донякъде обяснява защо не яде и тортата от моркови. Нея я правих заради хвалбите, които чувам, но това прехвалено нещо не може да се нарече торта с крем, а кекс с глазура. Пригитвя се като кекс и има вкус на кекс, т.е. простее отвсякъде, въпреки лешниците и портокаловите кори.

# 55
  • Варна
  • Мнения: 1 744
Не издавам рецептите си  Mr. Green Явно не е толкова гадно, защото никой не го оставя по чиниите.

# 56
  • Мнения: 10 547
Едва ли е само от целина или, ако е, то е в гурме обем от една супена лъжица, иначе не ми се яло. Целината в по-голямо количество започва да нагарча буквално от натрапчивия си вкус.

Пюрето от целина, което правя аз за канапе на пилешки пържоли, е в съчетание с картофи в съотношение 40:60 в превес на картофите.

# 57
  • София
  • Мнения: 15 486
  Аз пък гледах по Фиеста как направиха пюре от целина.Обели дългите дръжки, наряза на парчета и ги пусна да се варят в сметана с подправки. После пасира всичко, сипа пюрето в пош и шприцова в дълги дръжки,наредени на тава, като в лодчици, които запече на фурна.

# 58
  • Мнения: 14 654
Видях на страницата на GoodFood пюре само от целина, разбира се с подправки. Понеже за мен целината има много резлив и натрапчив вкус, ми се струва, че такова пюре няма да ми хареса. Корен целина ползвам в много малки количества, само в супи. Но пък правя на мъжа ми сок от целина и цвекло.

# 59
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
  Аз пък гледах по Фиеста как направиха пюре от целина.Обели дългите дръжки, наряза на парчета и ги пусна да се варят в сметана с подправки. После пасира всичко, сипа пюрето в пош и шприцова в дълги дръжки,наредени на тава, като в лодчици, които запече на фурна.

Или мляко, неутрализира натрапчивия вкус на целината. Иначе пюре/крем супа от целина и пащърнак/кореноплодни е супер и у дома много се яде, но това са съвсем обикновени и основни зеленчуци.

Общи условия

Активация на акаунт