Великденска трапеза 2012!

  • 75 192
  • 513
  •   1
Отговори
# 285
# 286
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Леле, by, направо ми скри шапката! Страхотни неща!

Джемма  hahaha Ми как - той за какво е министър, ако не да ни учи!  ooooh!

# 287
  • Мнения: 524
Момичета,изчетох тази ,и 2 теми назад и не открих отговор на простия въпрос-как да сваря яйцата без да се спукат.Слагала съм ти в чорапогащи,слагах,сол,слагах оцет-винаги поне една трета са спукани.Тези ,които правих с кристали  пък стават много меки и крехки.При сегашните цени на яйцата е важно да знаем как да намалим загубите. Rolling Eyes

# 288
  • I want it all and I want it now.
  • Мнения: 4 697
Момичета,изчетох тази ,и 2 теми назад и не открих отговор на простия въпрос-как да сваря яйцата без да се спукат.Слагала съм ти в чорапогащи,слагах,сол,слагах оцет-винаги поне една трета са спукани.Тези ,които правих с кристали  пък стават много меки и крехки.При сегашните цени на яйцата е важно да знаем как да намалим загубите. Rolling Eyes
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=179680
Аз ги изваждам да седят на стайна температура поне 3часа преди това. Слагам кърпа на дъното на съда + сол.

# 289
  • София
  • Мнения: 565
Слагам яйцата в студена вода и ги оставям да заврат, след което намалявам котлона и отварям леко капака на тенджерата. Когато водата ври много силно ,има повече загуби. Белите яйца са с по- крехки черупки и по-лесно се чупят.

# 290
  • Варна
  • Мнения: 11 340
http://www.international-handmade.info/?p=2450 - указания за оцветяване с лук. Peace

# 291
  • Балчик
  • Мнения: 9 219
Цитат
Варене на яйца без да се пукат и с жълтък в средата
Приготовление
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата стават перфектно сварени и с жълтъка в центъра.

Така ги правя вече 3 години.

# 292
  • Мнения: 524
Благодаря за отговорите и линка,много полезна тема   chef

# 293
  • Мнения: 721
Цитат
Варене на яйца без да се пукат и с жълтък в средата
Приготовление
В тенджера се слага студена вода,яйцата,малко оцет и се долива вода 2 пръста над яйцата,когато запо4нат да врят се изклиу4ва котлона,похлупват се и се оставят така 20 минути.Така яйцата стават перфектно сварени и с жълтъка в центъра.

Така ги правя вече 3 години.

И аз така процедирах миналата година.  Яйцата бяха бели и въпреки че са с по крехка черупка от червените, нямах нито една жертва.

# 294
  • Мнения: 112
От мен едни мъфини-зайчета с ушички -котешки езичета. самите мъфини са мноооого ароматни и сочни  bouquet

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,868.msg24970.html#msg24970

# 295
  • Мнения: 702
Момичета извинявам се за нахлуването в темата,но искам да ви попитам пуснали ли са вече бели яйца по хипермаркетите,за Пловдив ме интересува,моля ако някой вече си е купил да пише.

# 296
  • Русе
  • Мнения: 410
Джема, Tatitt, безценни сте   bouquet Много ви благодаря за идеите. Това с пресата за чесън ме устройва идеално, а и за ганаш не се бях сетила  Hug Освен да го направя с бял шоколад и после да добавя зелена боя. Ето затова обичам да влизам в темата и да се консултирам с вас   bouquet

# 297
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Джема, Tatitt, безценни сте   bouquet Много ви благодаря за идеите. Това с пресата за чесън ме устройва идеално, а и за ганаш не се бях сетила  Hug Освен да го направя с бял шоколад и после да добавя зелена боя. Ето затова обичам да влизам в темата и да се консултирам с вас   bouquet
Имай предвид, че боите могат да пресекат шоколада. Оцвети самата сметана, перди да залееш шоколада  Peace

# 298
  • Мнения: 3
Искам да споделя с вас една идея за декорация с декупаж.
http://iliannas.blogspot.com/2012/04/blog-post_06.html

 Дано поне до Великден да успея да направя достатъчно и да ги сложа в купа Simple Smile

# 299
  • Мнения: 1 263
Цитат на: medlab
Момичета,изчетох тази ,и 2 теми назад и не открих отговор на простия въпрос-как да сваря яйцата без да се спукат.
Извадени на стайна температура се варят с оцет и вода на слаб котлон за половин час. Онзи ден ги правих по този метод и ни едно не ми се спука.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт