Отговори
# 675
  • Мнения: 9 144
да. редуцирано е наполовина. Двойно  - значи още наполовина.
Лимона стяга. Слагам на пиле или на филе, което няма такава мускулатура и е сравнително крехко. Че дори май само на пиле вече слагам.

# 676
  • Мнения: 419
Аз съм гледала по кулинарни предавания, че слагат на пернати, мислех си, че идеята е друга и аз започнах да слагам, забелязвах, че месото не става крехко. Което ми се вижда недостатък. Блогадоря.
И последно - как стоеше въпросът с марината за месо и сърца, когато се използва вино - добре ли беше за да стане крехко месото или точно напротив, че съвсем се обърках.

# 677
  • Мнения: 9 144
мариновам в соев сос, сос от нар или балсамико,  малко твърд алкохол, горчица. а пека/задушавам  с вино или бира. Но зависи как ги печеш. Ако не е на скара (на жар) у нас - задължително се пече само под фолио.
Както и лимона за месото - ако го печеш под фолио - има възмоност и да стегне месото и да го отпусне, щом се задушава там.
А на пернати слагам. Бяло вино или розе.

# 678
  • Мнения: 789

Първо напарви проба с козуначени кифлички.У нас децата ги харесват повече от козунака и тази година сигурно само кифлички ще правя.
козуначени кифлички
Виж и тези още не съм ги правила но отзивите са много добри, скоро ще ги спретна:
бриоши

Рогчета ги правих 50/50 мас с масло и станаха невероятни.

Захващам се с рогчетата. Имам 5 мин да реша дали да сложа само мас или и аз да сложа мас и масло Wink Кифличките изглеждат супер, ще ги пробвам. Аз най-много обичам козуначено руло - харесва ми с някакъв пълнеж, не просто само козунак, та може да направя точно кифлички и някакво руло. Но задължително искам да има и по-традиционен козунак точно на празника.

Ала-Бала, този козунак къде да мога да го видя? Извинявай, ако те затруднявам, ама нямам време да търся...

Хубав ден от мен!

# 679
  • София-Младост
  • Мнения: 23 384
Козунака на Venetta
http://mcneall.blogspot.com/2011/12/venetta_12.html

# 680
  • Мнения: 4 668
Момичета , помагайте  Praynig
Търся една рецепта за козунак за начинаещи . Мисля , че беше на Лабрекс ... или може би на мама Цоцоланка  Rolling Eyes
Имах я записана , даже съм го правила , но сега не мога да я намеря ...
Много ще съм благодарна , ако ми помогнете  Hug

# 681
  • Мнения: 7 779
Момичета и момчета , помагайте  Praynig
Търся една рецепта за козунак за начинаещи . Мисля , че беше на Лабрекс ... или може би на мама Цоцоланка  Rolling Eyes
Имах я записана , даже съм го правила , но сега не мога да я намеря ...
Много ще съм благодарна , ако ми помогнете  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382668.0

# 682
  • Мнения: 178
Здравейте!Може ле да ми каже някой как да приготвя жито за помен.Досега никога не съм правила жито.Мерси.

# 683
  • София-Младост
  • Мнения: 23 384
Здравейте!Може ле да ми каже някой как да приготвя жито за помен.Досега никога не съм правила жито.Мерси.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418713.0

# 684
  • Мнения: 178
благодаря за бързия отговор.Ще опитам даво се получи.Спокойна вечер.

# 685
  • Мнения: 22 867
Здравейте!Може ле да ми каже някой как да приготвя жито за помен.Досега никога не съм правила жито.Мерси.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418713.0

Аз обикновено пропускам накисването по цяла нощ, това жито от магазините или от църквата се сварява бързо. Peace

# 686
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 794
фъстъчен крем и фъстъчено масло едно и също нещо ли е? Blush благодаря   bouquet

# 687
  • Мнения: 22 867
фъстъчен крем и фъстъчено масло едно и също нещо ли е? Blush благодаря   bouquet

Различни са. Peace

# 688
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 794
с какво точно се различават?

# 689
  • Мнения: 22 867
с какво точно се различават?

Фъстъчено масло или паста някъде го наричат е това, което продават в бурканчетата - със ситно или едро смлени фъстъци. А за фъстъчен крем има разни рецепти, може да се приготви вкъщи, като се използват фъстъци, краве масло, захар, какао, нишесте, мляко и да се използва за рула, торти, сладкиши.

Общи условия

Активация на акаунт