Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 360
И аз тук... за запис! Embarassed

# 46
  • Мнения: 1 883
Блонди , след като втаса и оформиш кренвиршките, оставяш ли пак да втаса? И правила ли си кифлички със сладко?

Малко оставям, да, да започнат да се надигат. Кифлички със сладко не съм правила  Simple Smile

Селма, мерси, аз жилавки ги искам, точно като от улицата, ще пробвам  Hug
С кренвирш и сирене са супер, с мармалада се пекат. Много са мекички и вкусни.  bouquet
С мармалада и те станаха невероятни.Пускам снимки в другата тема.

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 18:30 от Тя

# 47
# 48
  • Мнения: 1 883
Кренвиршките на Блонди:

# 49
  • Мнения: 27 524
Ау, супер са станали. Освен да взема твойта снимка да я сложа при рецептата, моите са много плоски и нескопосани  Joy

# 50
  • Мнения: 1 883
Ау, супер са станали. Освен да взема твойта снимка да я сложа при рецептата, моите са много плоски и нескопосани  Joy
Взимай, ето тук има и други снимки:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=637263.new;topicseen#new

# 51
  • Варна
  • Мнения: 1 919
Не съм сигурна тк ли да питам, ама нали е за готвене, та.. въпросът ми е може ли да ми изредите какво е подходящо и удобно да се готви на вентилатор. Аз много рядко го ползвам, поради незнание, пък и съм си изхвърлила книжката на фурната.

# 52
  • Австрия
  • Мнения: 28
Нудел, на Нестле има сухо мляко или мляко на прах - NIDO /в жълти кутии/. Би трябвало да го има и във вашите магазини. В тукашната Била стои до кафетата и малките сметанки за кафе.


antonia, извинявай, но чак сега видях отговора ти. Много ти благодаря и особенно за снимката. Така става по-нагледно.     bouquet  bouquet  bouquet
Днес ходих специално в Била да гледам, точно както ти казваш при кафетата, но нищо не открих. Трябва да опитам в друг филиал, защото по-малките не всичко имат. Или въобще на друго място да търся.

# 53
  • Мнения: 901
Почти всичко...НО задължителното условие, ако си пекла досега мусака на 200 горно и долно печене ..сега с вентилатор намаляваш градусите с 10-15 С..а и времето за печене пак с 10 минути.. зависи от манджата..

Иначе много хубаво да се пече бутертесто, десерти тип целувки .. и тем подобни печива които имат нужда от постоянна Т по време на печене за да се надигнат добре.

Пиша от моя опит с моята фурна която има и вентилатор, макар аз не го ползвам толкова

# 54
  • Австрия
  • Мнения: 28

nudel33, докато живеех в норвегия въпросното сухо мляко "нестле" го нямаше в нито един нормален магазин, но във всеки един арабски.. така че евентуално това е вариант да го потърсиш, ако го няма в "била" или на другите места, където обикновено пазаруваш!
Wink



scaramouche , наистина май трябва да отида до някой друг магазин. Тук арабски магазини не съм виждала, но често ходя за риба, българско саламурено сирене, локум, слънчогледови семки  Wink и др. до турските магазини. За щастие наблизо до нас се намира един много добре зареден магазин. Трябва в най-скоро време да отида, може и още утре.
Благодаря ти за идеята!   bouquet  bouquet  bouquet

# 55
  • Мнения: 1 883
Не съм сигурна тк ли да питам, ама нали е за готвене, та.. въпросът ми е може ли да ми изредите какво е подходящо и удобно да се готви на вентилатор. Аз много рядко го ползвам, поради незнание, пък и съм си изхвърлила книжката на фурната.
Моята пък работи  само с вентилатор. Laughing Така ,че на въпроса ти : всичко ! Но пека на по- малки градуси.

# 56
  • Мнения: 165
Това е една от най-интересните и ползотворни теми във форума. Благодаря!

# 57
  • Мнения: 27 524
Стенли, аз също пека само на вентилатор, става всичко иддеално. Обаче намалявам градусите с мин.20, по-често 30°, иначе е много силна. Всъщност, специално на мойта, почти нищо не пека на повече от 150°, освен затворен гювеч или йенско, завита тавичка с фолио и т.н.

# 58
  • Мнения: 493
По повод на въпроса за кифличките аз бих препоръчала ето тези:

http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_2302.html

Макар че са нещо средно между кифлички и соленки, но са супер сполучливи и независимо, че стават много бройки у дома свършват за отрицателно време. Освен това са и много подходящи за училище, защото се запазват мекички.

Последна редакция: вт, 07 фев 2012, 10:23 от dani1712

# 59
  • Мнения: 108
Искам да попитам как се пече в силиконова тавичка - дали се намазва с олио и брашно предварително или директно се изсипва сместа вътре. Става въпрос за сладкиш.

Общи условия

Активация на акаунт