Необходими продукти:
100 гр меко краве масло
4 с.л захар
3 с.л олио
2 меки банана-намачкани
200 гр накиснати за една вечер овесени ядки и добре отцедени
3 с.л кисело мляко
1 ч.л сода за хляб
около 600 гр брашно-до гъстота на гъсто тесто за кекс.Не трябва да се получи кора за точене.Сладките се оформят с ръце или с помоща на лъжица.
Начин на приготвяне
Лично аз работя с пасатора, но може и с миксер ако не се пасира.
Смесете в купа маслото и захарта.Разбийте на крем.Прибавете олиото, намачканите банани и пасирайте.
Добавете накиснатите овесени ядки, содата угасена в киселото мляко и брашното.На мен ми отива малко повече от 500 гр.брашно.
Охормяме сладките с ръце под формата на бисквитки, редим върху хартия за печене, печем на 180 градуса с предварително загрята фурна за около 15 мин.Тези продукти отнемат три зареждания на голяма тавичка от тези на фурните.
Съхранявам след като добре се охладят в кутия с капак.
С това количество захар бисквитките въобще не са сладки и според мен идеални за следобедна закуска за дечица с чаша яйрян или сок.
Подходящи са и за дечица хранещи се по метода Baby-led weaning-мекички са дори на следващия ден и са удобни за хващане от малките ръчички.
От това количество се получават около45 бр сладки с показаните размери.
Идеални са и за закуска или следобедно кафе на вечно бързащите мами