Отговори
# 690
  • Мнения: 1 111
 scaramouche  newsm10
следващият път ще пробвам без да гася /както е по рецепта/, за да видя какво ще се получи
Прочетох предишния ти пост и благодаря за него, ще ми е в полза Peace

# 691
  • Мнения: 7 420
tuly,белтъците трябва да са разбити до твърда пяна (като обърнеш с дъното на горе съда,в който си ги разбивала,да не могат да паднат),за да се получат "пламъците".
   Има си трикове за разбиване на белтъци:

   1.Аз  ги разбивам студени (знам,че някои ги затоплят преди разбиването,но си знам,че трябва да са студени).

   2.Съда за разбиване да е чист,да няма следи от мазнина.Същото се отнася и за бъркалките на миксера.

   3.Към белтъците в самото начало на разбиването прибавям няколко капки лимонов сок или няколко гранулки лимонова киселина.

   4.Разбивам първо без захарта,до хубаво побеляване.После постепенно,на порции прибавям захарта и ванилията.Разбивам,до твърди устойчиви пикове.
   (Спираш миксера и го вадиш от сместа,там където излизат бъркалките се получават въпросните пикове.Не трябва да се гънат или да се разливат....ако не са твърди,продължаваш разбиването )

    Това е!Успех!  Hug

# 692
  • Мнения: 7 420
  Сега и аз с молба...
  Споделете ,моля,някоя хубава интересна рецепта за приготвяне на цяло пиле.За предпочитане печено.
  Благодаря!   bouquet

# 693
  • София
  • Мнения: 12 554
  Сега и аз с молба...
  Споделете ,моля,някоя хубава интересна рецепта за приготвяне на цяло пиле.За предпочитане печено.
  Благодаря!   bouquet

Правиш плънка от ориз, гъби, червен пипер, джоджен, сол, малка глава лук на ситно нарязан и черен пипер.
Пълниш пилето.
Нарязваш кисело зеле, като оставяш 2-3 листа големи - да са цели.
Слагаш киселото зеле в тава, разбъркваш го с червен пипер и олио. Слагаш дафинов лист и няколко чаши вода.
В средата слагаш напълненото с плънката и зашито пиле. Слагаш върху него парченца масло и го завиваш с целите зелеви листа. Печеш на умерена фурна, като 15-20 минути преди готовност, махаш от пилето зелевите листа, за да се запече.

# 694
  • Мнения: 5 001
  Сега и аз с молба...
  Споделете ,моля,някоя хубава интересна рецепта за приготвяне на цяло пиле.За предпочитане печено.
  Благодаря!   bouquet

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg11962260#msg11962260

Eто Селмичка.....Просто е,а много вкусно....

# 695
  • Мнения: 4 864
Мастър, може ли тестото за мекиците да се направи от предната вечер и да се остави в хладилника?

# 696
  • Мнения: 7 779
Мастър, може ли тестото за мекиците да се направи от предната вечер и да се остави в хладилника?
може бре

# 697
  • Мнения: 4 434
И аз ще правя утре за закуска мекици /някои им викат бухти/.

Рецептата, която ми дадоха е 1 кис. мляко + 1 ч.л. сода, едно яйце и брашно до меко тесто.

Дали ще стане нещо?

# 698
  • Мнения: 7 779
И аз ще правя утре за закуска мекици /някои им викат бухти/.
Рецептата, която ми дадоха е 1 кис. мляко + 1 ч.л. сода, едно яйце и брашно до меко тесто.
Дали ще стане нещо?
по-точно е да попиташ дали ще остане нещо от мекиците  Joy

# 699
  • Мнения: 4 434
Малко ми се виждат продуктите, ама ше пробвам.  Mr. Green

# 700
  • Мнения: 7 779
Малко ми се виждат продуктите, ама ше пробвам.  Mr. Green
ами добави още - щипка сол,щипка захар , малко оцет  че не се знае к.мляко колко е кисело  Joy

# 701
  • Мнения: 5 001
Мастър, може ли тестото за мекиците да се направи от предната вечер и да се остави в хладилника?
може бре
Както е казал Бонгича....МОЖЕ БРЕ! rotfImbo #Silly
 http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2009/01/11/%D1%83%D0%BB%D0 … 0%B8%D1%82%D0%B0/

# 702
  • Мнения: 7 420
  Нана,Мастърче,благодаря ви!   bouquet  bouquet

# 703
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Привет, как да съхраня пресни билки за по-дълго време без да ги изсушавам и ако направя домашно песто, колко време може да стои в хладилника?

# 704
  • Варна
  • Мнения: 2 678
Здравейте, искам да попитам нещо, малко ме е срам дори  Embarassed когато пише в рецептата "пече се на 180градуса 50 минути" - тези 50 минути кога ги засичам, като загрее фурната или веднага щом пъхна ястието вътре и е още студена? Простете за тъпия въпрос, но аз все по рецепти готвя и винаги ми трябва времето за което става, че инъче не мога да преценям  Grinning

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт