Веганството - да споделим опит - 8

  • 38 613
  • 761
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 5 713
Добре е.

Виж този чиляк, той ги разбира:
http://www.youtube.com/watch?v=KiNjwaZdhbQ
Тук изстисква динени кори.

http://www.youtube.com/watch?v=xsn8vGN4DgI
Тук я сравнява с Омега Верт, която не я считам за най-качествените.

Общо взето е компетентен, а когато прави клиповете си навън, това всичкото зелено зад него си е негово. Simple Smile

# 31
  • Мнения: 3 066
Запис да ви следя!
Току-що си купих  "Rainbow Green Live-Food Cuisine"  на Г. Къзънс и чакам с нетърпение доставката й за да се заема с четене и приложение.
Някой да е пробвал метода и какви са ефектите му върху вас? Wink

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 12:40 от Ariadne

# 32
  • Мнения: 4 392
Хубава работа, нова тема имало. Crazy
А аз се чудя къде сте. Laughing
Само за ядене говорете, ей! Качила съм поне едно кило, само като ви чета. Joy

Мермерски не го дочетох. Дъвче едно и също. На мен пък лютото не ми е отвратително. Даже прекалявам, особено зимата с комбинации от джинджифил, чесън и люти подправки. Crazy

Последна редакция: нд, 04 дек 2011, 00:56 от Госпожа Емилия Спиролинова

# 33
  • Мнения: 5 713
Не прекалявай все пак. Може да си нарушиш чревната флора. Аз така бях миналата зима, сега не мога да близна super chili, hot и т.н., не ми е приятно. Ям много умерено люто, приятно пикантно.

# 34
  • Мнения: 1 849
То някакси зимата те кара на по-пикантно и люто - вдига ти вътрешния огън Simple Smile
А и на по-топли храни, готвени или супички...
Лютивият вкус (огън + въздух) има свойството да загрява тялото. Той намалява капха, но увеличават питта и вата. Лютото може да увеличи телесната температура, потенето и да предизвика дразнене на лигавиците. То спомага за почистване на устната кухина, смилане и всмукване на храната, очистване на кръвта и изхвърляне на токсините. Лютиви храни са: люти чушки, ряпа, лют червен пипер, джинджифил, асафетида и т.н.
http://ouim.org/articles/beyond/full/555/

# 35
  • Мнения: 490
Нова тема и аз ви изгубих Laughing
   За люто аз си умирам Crazy, но не съм близвала вече 2 години почти. През бременността се задоволявах с повече черен пипер Mr. Green Като родих мъжа ми накара акушерката консултант по кърмене да дойде специално да ми обясни да не близвам люто Crazy Joy Той се шашка от количествата,които мога да изям Whistling Но наистина хубаво е да не се прекалява. Ако искате средно люта чушка, чистете семките и бялото отвътре, те са основно много лютивите части Peace
    Да попитам някой правил ли си е квас от нахут и каква е разлика между това да счукам семената или да сложа брашно(нахутено) newsm78

# 36
  • София
  • Мнения: 5 247
Момичета-страхотни сте! Толкова ценни неща пишете. Благодаря!
За новата темичка също на Кантарини Hug
За лютото при мен е от вътре. Оказа се, че е следствие на това, че съм с понижен метаболизъм и организмът сам си иска силни подправки. Говорила съм със специалист и без да знае, че сама ги търся ми каза, непременно да пия чай масала и да ям повече пикантни храни.
Добавям хрян почти винаги.
За мен подправките са ценна храна и като състав - силни антиоксиданти, витамини, минерали.

# 37
  • Мнения: 381
Момичета прекрасниииииии!
Минавам само да ви дам по една виртуална прегръдка от мене! Hug Hug Hug

Гледам, че дошло пак времето на амарантовите бисквитки.
Реалист да не се спотайва ( Hug), а да казва какви вариации беше измислила тя миналата година...помня, че беше добавяла и киноа, ммм...

Ох, как ще съм с вас вече пак, всеки ден, всеки деееееен...по мъничко само! Crazy Joy

Уж да споделя много работи, а загубих ума и дума само от това, че пак пиша тук:)
Много странно, като завръщане у дома се чувствам!
Да сте живи и здрави и дядо Мраз много подаръци да ви донесе!  bouquet

# 38
  • Мнения: 3 869
Аз да споделя набързо, че вече има веган кейтъринг в София!!! Ето: http://www.kukuriak.com/soulkitchen/

# 39
  • София
  • Мнения: 5 192
С какви малки букви го беше написала Simple Smile
Аз да споделя набързо, че вече има веган кейтъринг в София!!! Ето: http://www.kukuriak.com/soulkitchen/

# 40
  • Мнения: 381
Да споделя нещо впечатляващо, което един скъп човек сподели с мене днес, дълго е /и няма нищо общо с храненето/, но си заслужава всяка секунда отделено време и искам аз пък да го споделя с вас:

http://www.sportal.bg/news.php?news=336848

Ах, колко добре звучи само - "веган кетъринг"!  Crazy Hug

За пръв път правих сиренето на Ескориал и съм много много доволнааа...
Обаче не сложих соев сос. Той променя ли много вкуса? Нещо не мога да се настроя за каквото и да е соево. Rolling Eyes

# 41
  • Мнения: 5 713
В това небезизвестно вече сирене, на което мисля да му сменя именцето, няма соев сос, а Уме боши.
Така че ако няма в наличност, се прескача. Друг е вкусът с умето, но не е фатално. Simple Smile

# 42
  • Мнения: 1 849
Щастливата, много добре ми дойде тази статия! Уникален е този човек и силата му да се справя с предизвикателствата!   bouquet

Пуснали са семки от диня по диетичните магазини, има даже и на нашия диет. щанд в магазина - 4,30 за 200 гр. май. То може и преди да е имало някъде, ама аз днес чак ги видях   Blush

# 43
  • София
  • Мнения: 5 192
щастливата, статията ще достигне един млад и много отчаян човек, дано я прочете истински!Благодаря ти!

на фона на това, нещо прозаично:
ЗП Елисавета Митева, към момента има
сертифицирани биопродукти
1. бяла зимна ряпа
2.червена зимна ряпа
3.черна зимна ряпа
4. лилава зимна ряпа
5. тиквено семе за печене,

Понеже напоследък чувам за масово лечение на кашлица с черна ряпа Simple Smile

# 44
  • Мнения: 1 708
Щастливке, благодаря  Hug, страхотна статия!

Общи условия

Активация на акаунт