Коледа 2011 - тема 2

  • 113 181
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 240
emy_emy да твърдички стават и само потопени в кафенцето ги хапваме, но може да ги печеш малко по малко и после отгоре им докато са още топли да сложиш кърпа, че да се задушат малко и да са по меки.

ellyganova  много красива торта, а и мус ммммммм много обичам.

# 556
  • Мнения: 121
Tatitt, wafi, благодарности за похвалата Heart Eyes
А също и за споделената идея за еленчетата! Ще се възползвам.

# 557
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Благодаря за клипчето за марципана.  Hug
Някой ще каже ли коя е най-подходящата глазура за украсяване на меденки с писалка? В тортената тема гледах една бяла ледена глазура (пудра захар, вода и масло), но се чудя дали е подходяща...  newsm78

# 558
  • Мнения: 0
Здравейте, пиша за първи път в Кулинарния и влизам направо с няколко въпроса.
НОООО, преди това  newsm20 newsm20 newsm20 на всички майсторки в темата!!!

Искам да направя меденки, ванилови кравайчета и др. сладки за Коледа.
Преди няколко дни правих меденки (за първи път правих сладки)
Станаха хубави, изядоха се. Искам пак да направя, като този път ги украся.
Купих си на доктора от боичките и шрифт, но имам няколко въпроса.
Ако залея меденките с готовата глазура за кекс например, дали ще стане и после да украся отгоре с шриф само?
Благодаря за вниманието Simple Smile)))
Мисля, че ще стане. Преди 2 години не ми стигна времето за украси, залях меденките с готова глазура на д-р Йоткер, и си станаха супер (имах шоколадова). Виждала съм по магазините бяла (предполагам, че е нещо като роял айсинг) и карамел.

# 559
  • Мнения: 566
здравейте момичета, приказни неща сте показали
тази година съм решила да правя сладки и аз, но искам да ви попитам за рецепта от която сладките ще издържат 2 седмици. Много ви благодаря предварително.

# 560
  • ГО
  • Мнения: 3 955
Malka_SladkaHapka , безкрайно ти благодаря!!
Имам шоколадова и бяла (лимонова) Ще пробвам, пък каквото стане.
Мерси още веднъж Simple Smile

# 561
  • София
  • Мнения: 2 658
kama4e, ако ги украсиш с такава глазура, не знам доколко тя ще изсъхне. Това е глазура за кекс, не се втърдява като айсинга. В смисъл, че няма да можеш да допираш сладките една до друга без да се размажат. Ледената глазура също няма да изсъхва добре. Можеш да си направиш по-редък айсинг, с който да ги покриеш и отгоре с по-гъст да декорираш. Този в тубичките съхне бавно, имай го предвид.

# 562
  • Мнения: 1 243

Dobi81, погледни списъкът с рецепти от първата страничка на темата! там ще можеш да си избереш нещо - срещу някои от рецептите пише колко дълго издържат сладките и как да се съхраняват, а пък за останалите - ако ги отвориш обикновено е споменато това по-надолу!
Simple Smile

забравих да снимам днес моите "надути" меденки.. а пък много ме интересува така ли трябва да изглеждат! и по този повод - velma, малката снощи доволно се нахрани с току-що изпечени меденки, така че мисля да не ограничавам откъм коледни сладки изобщо тази година!

# 563
  • Мнения: 31
kama4e, става със сигурност, и аз я ползвам, даже миналата година си слепвах коледната къщичка с нея - и то с различни - и с лимоновата, и с шоколадовата и с карамелената - стана "неочаквано добра комбинация".  Laughing

# 564
  • Мнения: 452
Момичета бисквитените бонбони колко време издържат?Мога ли да ги направа и тях по раничко(сега примерно)?Много рецепти избрах,надявам се да се получат повечето WinkЩе започна с ванилените кравайчета,шприц сладки,шоколадови звездички с капучино,щолен задължително ще опитам,за акк още се двоумя,че моето миличко не обича сушени плодове (стафиди и подобни)по сладкишите.
Ето тези са бисквитките:
http://wafi-wafelini.blogspot.com/2011/11/blog-post_17.html
Да питам също и за забравените сладки,колко рано да ги приготвям?

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 20:57 от ell_ell

# 565
  • Мнения: 1 122
И аз съм си избрала доста рецепти от бонбоните, но се чудя колко рано могат да се направят? newsm78

# 566
  • София
  • Мнения: 18 679
Докладвам джинджифиловите бисквити от стр. 35.
Нещо се объркаха при мен нещата newsm78 Или брашното ми беше пове4е, или е от меда, но нещо не ми се полу4иха "бисквити". Както ги оформих на топ4енца, така си и останаха- кръгли4ки. Сега си имам джинджифилово-кокосови-сусамови орех4ета Simple Smile Не са зле на вкус, но не са й кой знае какво, поне не днес. Може би трябва да отлежат малко, да се смесят по-добре ароматите. Ина4е са супер лесни за изпълнение и забавни за правене от деца, защото топ4енцата се връткат с ръце и мал4уганите се радват, 4е и те у4астват в готвенето Wink На вкус ги определям като идеални за любители на корни и тем подобни дъв4ащи истории със семена и мед.
Рапорт даден-рапорт приет Hug

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 21:58 от belinda

# 567
  • Австрия
  • Мнения: 28
Здравейте момичета,

нека и тук да пусна снимки от сладките, които правих днес.

Истински линцери





Канелени топчета с лешници ( Zimtkugeln )

# 568
  • Мнения: 1 153
Здравейте искам да попитам за една рецепта ,която не успях да намеря с търсачката,а именно за цял портокал с шоколад Grinning

# 569
  • Мнения: 1 352
nudel33, чудесно изглеждат линцерите! По коя рецепта ги направи?
Искам да питам за линцерови сладки специални формички ли се продават или става с обикновени формички са сладки?

Общи условия

Активация на акаунт