Коледа 2011 - тема 2

  • 113 282
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Мнения: 385
Да се поздравя Laughing,охладен АКК и току що пудросани  3 щолена.

# 511
  • Мнения: 1 243

Джемма, абе.. сетих се аз какво питаш, но малко по-късно!  Rolling Eyes

Благодаря ви момичета за похвалите за щолените ми, ще ги видим на Коледа как са станали ако оцелеят, че мъжът ми вече рови и ги търси къде съм ги скрила.

аз на моите им сложих една бележка с надпис: "не отваряй преди коледа!"  Laughing

# 512
  • Мнения: 465
 Никой ли не знае : Аз от няколко  години   правя меденките   от сайта на Меню -шведски коледни бисквитки (стават страхотни ) ,но имам въпросче ,ако може някой да ми отговори : Винаги ги украсявам с айсинг ,но като гледам красотите с фондан се изкушавам да ги направя с него ,притеснявам се обаче дали ще са вкусни или като изсъхне фондана няма да станат много твърди ?   

# 513
  • Мнения: 22
Днес пробвах шприца от Лидъл и ето го резултата

# 514
  • Варна
  • Мнения: 2 106
...
Благодаря ви момичета за похвалите за щолените ми, ще ги видим на Коледа как са станали ако оцелеят, че мъжът ми вече рови и ги търси къде съм ги скрила.

аз на моите им сложих една бележка с надпис: "не отваряй преди коледа!"  Laughing
Joy Joy
Аз се притеснявам от същото и бележката изобщо няма да свърши работа. Mr. Green За това ще ги направя идната неделя, че тогава мъжо заминава в командировка до 15.12. Ще използвам това време да си приготвя украсите и сладките за Коледа, без да ги пазя от набези. Laughing

# 515
  • Мнения: 122
Правих ето тези джинджифилови бисквити този уикенд и съм във възторг! Страхотни се получиха, цялата къща ухае! Със сигурност ще се правят още дози до Коледа Simple Smile

# 516
  • гр. Пловдив
  • Мнения: 711
Всяка година правя ванилени кравайчета и линцерови сладки /тази година и формички за тях си взех от Юск/. Тази година ще опитам да направя и щолен, но още се лутам кой да бъде, че съм начинаеща, а ми се иска да се получи. Кой ще ми препоръчате? Simple Smile

# 517
  • София
  • Мнения: 2 658
Никой ли не знае : Аз от няколко  години   правя меденките   от сайта на Меню -шведски коледни бисквитки (стават страхотни ) ,но имам въпросче ,ако може някой да ми отговори : Винаги ги украсявам с айсинг ,но като гледам красотите с фондан се изкушавам да ги направя с него ,притеснявам се обаче дали ще са вкусни или като изсъхне фондана няма да станат много твърди ?   

нищо не става твърдо. Като ги украся, ги прибирам в кутията и фондана не става на камък, ако от това се притесняваш. Сега, променя се до известна степен вкуса, все пак захарното тесто дава някакъв привкус, но за мен тези декорирани сладки са най-голямата атракция за малките деца.  Peace

# 518
  • Мнения: 11 828
Три дози тесто за рохлички са вече в хладилника, различното при мен е, че аз ги правя с типово брашно. А от белтъците по традиция направих ореховките без брашно - https://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/13/flourless-walnut-cookies/, захарта ми е кафява и вместо какао ползвам брашно от рошков. С тях успявам да опазя останалите сладки. Simple Smile
Кандирах и известно количество портокалови корички, сложих и в буркани лимонови и портокалови с кяфява захар. Реших тази година да не се форсирам до последния момент.. Предстоят ми през седмицата меденки и линцерки, брашното и захарта отново ще са заменени..

Който има нужда, в немските магазини продават формики за линцерови сладки по 2,90 лв. с 5 различни сърцевини.

Аз пък съм с други наблюдения относно фондана - поне около мен децата, а и възрастните, предпочитат изрисувани меденки, или в чист вид, а не с фондан.. аз също не харесвам вкуса на меденките с фондан, но за украса са страхотни!

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 19:07 от Сиси ♥♥

# 519
  • Мнения: 11 466
От две години все искам да направя коледна къщичка и все решавам, че няма да се справя с нея, но тази годино твърдо съм решила да не отлагам  Peace

Джинджифиловите бисквити стават ли да отлежат до Коледа?

# 520
  • Sofia
  • Мнения: 852
Е, не можах да не ви пусна тези меденки - и да не си помислите, че аз съм ги правила, просто много ми харесаха и реших да споделя с вас за малко настроение.
Подходящи са за хора над 18 години Mr. Green

# 521
  • Мнения: 122
Реа, в сайта пише, че издържат повече от седмица. У нас първата доза беше излапана за по-малко от два дни, но втората успях да я задържа повече, около 10 дни, и не бяха мръднали (но винаги затворени в кутия). Няма яйца, няма мляко, така че предполагам и повече време могат да изкарат.

 Laughing Страшно симпатични и сладки меденки

# 522
  • София
  • Мнения: 18 679
Аууу, тези бисквитки страшно ме заинтригуваха Crazy Аз днес също бях на джинджифилова вълна - правих сладките на Зори, както всякак година вече, едни от любимите ни са. По настояване на сина ми, който горкият се запали покрай лудата си майка и по цял ден търси в нета рецепти hahaha, сложих и малко индийско орехче - е, браво на детето, наистина много им върви!
И така, сладките станах супер, но душата ми копнее за още джинджифил Mr. Green Ще пробвам и тези със сусама, и то с мед. Ще докладвам после Wink

# 523
  • Мнения: 465
  Я какви пълнолетни меденки  hahaha !А за отговорите благодаря значи отново ще украсявам с глазура ,тези  са направо ......приличат на дантелени http://www.kuharka.ru/talk/deco/pryanik/7459.html  там има и страхотни къщички .

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 20:27 от zen

# 524
  • Кукуландия
  • Мнения: 106
  Я какви пълнолетни меденки  hahaha !А за отговорите благодаря значи отново ще украсявам с глазура ,тези  са направо ......приличат на дантелени http://www.kuharka.ru/talk/deco/pryanik/7459.html
Аз никога не бих могла да украся така меденки... най-малкото ми трепери ръката  Laughing Дали се използват линийки или някакви помощни средства  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт