Отговори
# 30
  • Мнения: 901
Ще съм благодарна на хубава рецепта за пиле със синьо сирене! Praynig

зависи от пилето  Simple Smile

аз харесвам и правя редовно Пилешки крилца Buffalo

те се поднасят със сос от синьо сирене

# 31
  • Мнения: 309
Ще съм благодарна на хубава рецепта за пиле със синьо сирене! Praynig

зависи от пилето  Simple Smile

аз харесвам и правя редовно Пилешки крилца Buffalo

те се поднасят със сос от синьо сирене

хм, представям си го пиленцето задушено цялото със сиренцето или запечено с него, а не соса като добавка. Просто не съм готвила с това сирене, а го обичаме.

# 32
  • Мнения: 901
тогава.. правиш пилето пържено задушено филе... изваждаш го ..в същият тиган сипват течна или заквасена сметана леко я подгряваш добавяш натрошено синьо сирене и на тих огън като бъркаш оставяш сиренето да се разтопи..подправяш със сол (макар опитай първо синьото сирене зависи от проиузводител може да е доста солено) и черен пипер..
Връщаш пилето леко загряваш и ... вино, свещи и бон апетит  Simple Smile

# 33
  • Мнения: 309
тогава.. правиш пилето пържено задушено филе... изваждаш го ..в същият тиган сипват течна или заквасена сметана леко я подгряваш добавяш натрошено синьо сирене и на тих огън като бъркаш оставяш сиренето да се разтопи..подправяш със сол (макар опитай първо синьото сирене зависи от проиузводител може да е доста солено) и черен пипер..
Връщаш пилето леко загряваш и ... вино, свещи и бон апетит  Simple Smile
Благодаря!
Мисля, че точно това ще е нашия вкус!  bouquet  bouquet  bouquet

# 34
  • Мнения: 3 791
Здравейте търся рецепта за баница с тиква,да е сочна отвътре и с хрупкави кори.При последния опит ми се получи нещо сухо и изгоряло,та реших да потърся за съвет специалистките Grinning.

# 35
# 36
  • Мнения: 3 791
Този тиквеник съм го правила,стана хубав ,но искам нещо хрупкаво,а той е със заливка.

# 37
  • Мнения: 411
Пикадили, Била.. изглежда ето така..има я и в други ..обикновено се продава при Здравословните храни
Благодаря!
Въобще не ми бе минало през акъла, че тук може да се нарича петмез, за мен петмеза е нещо друго, вид гъсто сладки с парчета плод.

# 38
# 39
  • София
  • Мнения: 863
Здравейте, имам спешно въпросче. Тръгнах да правя една торта, в чийто крем има готварска сметана, разбита със захар. Сега видях, че приятеля ми е купил животинска сметана, стои някак по-гъста. Тръгнах да я разбивам, но не се втвърдява. Да тичам ли за растителна сметана или да я мъча тази още? newsm78

# 40
  • Мнения: 1 883
Frango колко процента е маслеността на сметаната? По принцип не би трябвало да не се сгъсти, даже ако не се внимава може да се пресече.

# 41
  • Мнения: 5 001
Този тиквеник съм го правила,стана хубав ,но искам нещо хрупкаво,а той е със заливка.
нАСТЪРГВАШ СИ ТИКВАТА...Леко я изстискваш от сока.Подслаждаш със захар,слагаш канела и орехи.
Намазняваш две кори,ръсиш плънка,завиваш на руло и нареждаш в намаслена тавичка....Така докато я запълниш.После намазняваш с четчица отгоре целият тиквеник и печеш на умерена фурна...

# 42
  • София
  • Мнения: 863
Тя, 20% е сметаната. Не стана в крайна сметка и тичах за растителна. Сега всичко е ок  Simple Smile

# 43
  • Мнения: 3 791
Благодаря на TheNMaster и   marabu точно това търсех.

# 44
  • Мнения: 6 740
Маме, благодаря за темата!  Hug  И непременно ще те гледам при Ути!   bouquet

За формите за мъфини - аз съм за силиконовите. Аз ползвам такива и съм много доволна. Моите се испански-Lurch. За повече информация прочети и темата "Най-добрите и безвредни съдове за готвене".

Аз приготвям следния тиквеник - настъргвам 500гр тиква, съвсем леко задушавам с 1каф.ч. олио. Сипвам 400гр захар и след като клокне, свалям от огъня. Редя кори в тавата, мажа с олио всяка, а плънка слагам през 4 кори. Най-отгоре намазвам с олио, режа на парчета и пека отдолу. Като се позапече, ръся захар върху тиквеника и запичам на горен и долен реотан - захарта се карамелизира и става страхотна коричка.

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 17:09 от Fortuna

Общи условия

Активация на акаунт