РЪЧЕН ХЛЯБ.Висок и въздушен!Лесен и истински!

  • 38 567
  • 170
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 4 070
СЕлма, записвам си тая рецепта само защото е пусната от теб! Аз много се страхувам да се пробвам с тестените- че все си мисля, че няма да ме бива толкова, а обожавам тестени продукти и ме е страх да правя, че много ги ям, но ти се доверявам изцяло и следващия път ще го направя това хлебче.

# 121
  • Варна
  • Мнения: 4 057
Направих хляба страхотно се надигна, поръсих го със сусам и маково семе. Обаче не го скопосах при печенето - явно или моите 160 градуса не са толкова или просто трябва да увелича времето, вътрешността като я стиснеш и става на топка... Малко по-късно ще кача снимки.

# 122
  • Мнения: 2 126
Просто си сбъркала при печенето.Аз като пека не следвам никакви указания в рецептите-пека докато се опече Peace

# 123
  • Мнения: 7 420
Направих хляба страхотно се надигна, поръсих го със сусам и маково семе. Обаче не го скопосах при печенето - явно или моите 160 градуса не са толкова или просто трябва да увелича времето, вътрешността като я стиснеш и става на топка... Малко по-късно ще кача снимки.
   Определено трябваше да печеш хляба по-дълго. Peace
   

Сиси ♥♥,благодаря за хубавите думи!Радвам се,че ви хареса хлябчето!  Hug

gundie,пробвай!Пожелавам ти успех!  Hug

# 124
  • Варна
  • Мнения: 4 057
Просто си сбъркала при печенето.Аз като пека не следвам никакви указания в рецептите-пека докато се опече Peace
Уф на вид се изпече и не е толкова зле, но не е като оригинала. Но като за първи опит бива - досега не съм пекла нищо с мая, и с месенето не сме много добре Simple Smile Благодаря Селма, дори и моите две леви ръце се справиха задоволително Simple Smile Stop
 
 

# 125
  • Варна
  • Мнения: 4 057
И един въпрос по технологията, защо моите топки станаха такива рошавки, а на Селма са гладки като яйце? Опитах с брашно, опитах с олио - цък не мога да ги загладя. Дали не съм го превтасала тестото първия път?

# 126
  • Мнения: 7 420
Doris,намазала си хляба с яйце май..?  newsm78
Аз мажа само с олио.  Peace


Благодаря за снимките!  Hug

# 127
  • Варна
  • Мнения: 4 057
Doris,намазала си хляба с яйце май..?  newsm78
Аз мажа само с олио.  Peace


Благодаря за снимките!  Hug
Да с олио и яйце, нали не можах да оформя много гладки топки и затова реших да го докарам от украса за да замажа положението, а за да залепне сложих и яйце Simple Smile Но мнооого вкусен стана, макар и неперфектен. Със сигурност ще се повтори и ще покажа пак. Отивам да търся и други твои рецепти.

# 128
  • Мнения: 7 420
   Doris,топките ги меся малко по-особено.
   От парче тесто с ръце правя кръгче и загъвам краищата на кръгчето към средата,едно след друго,като въртя парчето против часовниковата стрелка.И така 8-10 (или колкото ми легне на душата) загъвания.После слагам топката във формата със "загънатото" надолу и облата страната нагоре.

  Питай,ако не съм много ясна. Ще ти отговоря.  Hug

# 129
  • Варна
  • Мнения: 4 057
   Doris,топките ги меся малко по-особено.
   От парче тесто с ръце правя кръгче и загъвам краищата на кръгчето към средата,едно след друго,като въртя парчето против часовниковата стрелка.И така 8-10 (или колкото ми легне на душата) загъвания.После слагам топката във формата със "загънатото" надолу и облата страната нагоре.

  Питай,ако не съм много ясна. Ще ти отговоря.  Hug
Аха! А аз като кюфтета!
Но много се запалих, благодаря още веднъж за споделената рецепта  Hug
Както е тръгнало може и някоя завъртяна питка да направя или козунак!?  Joy

# 130
  • Мнения: 7 420
   Питка като нищо ще завъртиш!  Wink Peace

# 131
  • Мнения: 4 070
Аз се чудех, ако го направя във форма за хляб, нали се сещате ония дълги- правоъгълни- тавички, дето са като малко хлебче.

# 132
  • Мнения: 3 410
Аз го правя в такива - от една доза ми се получават две страхотни франзелки. По напред в темата даже съм качила снимка на моите франзелки, може да ги погледнеш.

# 133
  • Мнения: 2 126
Всякак става,в каквито форми ти душа иска.Аз го правих в машината,в една йенска правоъгълна тавичка,питки в голяма тава,и малко тестото разстлано като запица и отгоре маслини.Всичко се получи идеално.затова не му мислете Wink

# 134
  • Варна
  • Мнения: 4 057
Аз се чудех, ако го направя във форма за хляб, нали се сещате ония дълги- правоъгълни- тавички, дето са като малко хлебче.
Малко по-нагоре в снимките ми се вижда две трети от тестото го опекох в кръгла форма за кекс на топки, а останалото в продълговатата форма. Макар да не е точно за пример, но можеш да придобиеш представа.

Общи условия

Активация на акаунт