Тестени закуски

  • 41 816
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 723
Баничките от бутер-тесто също са много хубави.Плънката е каквато си поискаш.Аз правя и едни милинки, но тестото трябва да втасва и не знам дали те устройва. Стават много хубави.Ако искаш ще ти напиша рецептата. Laughing

# 16
  • Мнения: 1 366
Баничките от бутер-тесто също са много хубави.Плънката е каквато си поискаш.Аз правя и едни милинки, но тестото трябва да втасва и не знам дали те устройва. Стават много хубави.Ако искаш ще ти напиша рецептата. Laughing

Искам, искам!!!

1 кофичка кисело мляко

Много благодаря за рецептата, само имам една молба, а тя може би не е само моя, а на всички "чужбински" мами. Моля ви да пишете и грамажа на опаковките, защото не съм сигорна за какво количество става въпрос. Тук например "кофичка" кисело мляко е 200 мл. А има и галони с по литър. С маята също не сим убедена ш че гранажите са еднакви  newsm78

# 17
  • Мнения: 3 379
Ами съжалявам, не съм погледнала, че си в чужбина  Embarassed

1 коф кисело мляко - около 500 мл

# 18
  • София
  • Мнения: 723
Милинки:
тесто:
1 газирана вода-0.250л
мая,колкото кибритена кутийка
1 пакет масло 125гр-не се слага в тестото!
1 яйце
брашно
щипка сол
плънка:
2 яйца
250гр сирене

Маята се разтваря с половината от газираната вода.Прибавя се яйцето.Останалата газ.вода се замесва с около 600гр брашно/така е по рецепта, но може да отиде и по-малко,зависи от количеството вода/.Разделя се на 4 питки и се разточва всяка една.като я разточиш слагаш от плънката, навиваш я на руло и режеш на парченца от около 3см.Парченцата топиш в разтопеното масло и подреждаш в тавата нагоре /дано ме разбра/.Заливат се с останалото масло.Втасват 30мин.Пекат се в умерена фурна.
аз ги редя в малко поо-широка тавичка,защото се надигат.
Ако нещо не е ясно написано питай,че аз май не обясних много добре  Embarassed

# 19
  • Мнения: 910
Бухтички
1 кубче мая (колкото орех)
1ч.л. захар, 1ч.л. сол и 0.5л вода, (може и 1 яйце, но когато нямам не слагам и не е фатално Wink ) брашно
разтваряш маята със солта и захарта, добавяш водата (и яйцето), и почваш да добавяш брашно. целта е да се получи много гъсто тесто,(точно както преди да почнеш да месиш, ако е тесто за месене). оставяш да "почине", за 15тина минути става двойно. разбъркваш да спадне и така два-три пъти. на последното вдигане почваш да пържиш в сгорещена мазнина. единият вариант е да си намажеш ръцете с много мазнина и да раздърпваш мекички а другия просто да изсипваш тесто с лъжицата в горещата мазнина. и двата варианта стават съпер, можеш да отцедиш на кухненска хартия, за да не попиват много мазнина, след изпържването. после може да се хапват с пудра захар, със сладко, солено. не са много бързи но са много вкусни. имат вкус на купешките мекички по баничарниците Wink

# 20
  • София
  • Мнения: 2 019
А ако обичате сладко за закуска ето едни охлювчета с крем и стафиди:
http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?p=10689&sid=f55 … f2d57174524#10689

Вчера направих тези охлювчета и станаха много сполучливи. Следващия път ще направя обаче повече крем. Ето и снимка

# 21
  • Майничка
  • Мнения: 12 582
Охлювчета от бутер тесто - аз използвам разфасовките от половин килограм на Бела. Режа тестото приблизително на 2, намазвам с доматено пюре или сирене за мазане и отгоре настъргвам кашкавал. После навивам хлабаво двата края навътре (става руло приблизително като легнало В), режа филийки по около 1-2 см и пека във фурната. Стават много хубави и не само когато са топли. Друг вариант за плънка е с тънко нарязана мека шунка и кашкавал или изобщо каквото имаш в хладилника (но да не е много твърдо или воднисто). Става супер закуска за 3-4 души.

# 22
  • София
  • Мнения: 378
             Кашкавалки

1 купичка кисело мляко
1 к.л.  с връх сода бикарбонат
сирене около 200 гр
брашно за меко тесто
Всичко това се събира до топка,не се меси!
Правят се топки с намазнени ръце и по средата им се правят с пръст малки дупчици,където се слага малко маргарин и отгоре рендосан кашкавал.
Пекат се на умерена фурна до почервеняване.

Стават за около 30-40 мин общо.Мъжете в къщи мнооого ги уважават. Simple Smile

# 23
  • Мнения: 3 379
Пирожки
2 яйца, 1 ч.ч. кис. мляко, по 1 ч. л. сол и сода бикарбонат, брашно.
Плънката е по желание, може сладка, може и солена.

djemma, а колко брашно се слага? все паккато не знае човек колко твърдо трябва да  етестото е трудно на око Simple Smile

# 24
  • Мнения: 3 379
Милинки:
....

Ако нещо не е ясно написано питай,че аз май не обясних много добре  Embarassed


Аз да питам колко брашно, а също така и мога ли да ги направя от предната вечер и на ги пека на сутринта?

# 25
  • София
  • Мнения: 723
Ами аз съм написала - по рецепта е с 600гр брашно, но аз използвам по-малко.Може би зависи от количеството газирана вода.
Не съм пробвала никога да ги замеся от предната вечер. Предполагам, че няма проблем, но може някоя от мамите-кулинарки да ти помогне. Simple Smile

# 26
  • Мнения: 3 379
Pupsi, направих милинките снощи, оставих ги както са в тавата покрити през нощта и ги пекох сутринта. Направо ги зашеметих домашните с тези милинки, облизахче си пръстите и нищо не остана в тавата.

Супер рецепта, много ти благодаря!

# 27
  • София
  • Мнения: 723
Радвам се,че са ви харесали.  Simple Smile

# 28
  • Мнения: 1 366
Охлювчета от бутер тесто ...

МОля да бъда извинена (наистина съм пълен профан). Бутер тесто - многолистно ли е? На какво казвате бутер тесто, ох голям съм резил  Embarassed

# 29
  • София
  • Мнения: 723
Да, бутер-тесто казваме на многолистното тесто.

Общи условия

Активация на акаунт