Отговори
# 15
  • Русе/София
  • Мнения: 1 826
Добре звучи хайвера от тиквички.Маме, ще се опита непременно.

# 16
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 5 801
Питах за домаШно тофу в предиШната тема? Някой не е ли правил и ако да, моля да сподели опит.
НеЩо не мога да го докарам newsm78
За бадемова паста аз смилам бадемите в маШинка за кафе. после добавям кафява захар и с4уквам,или по то4но сма4квам, пресовам в хаван4е. Ина4е става много сладка.
В миналото са я правели в големи хавани с4уквайки съставките Hug  А разредена с вода и охладена е приятна напитка, или бадемово мляко Peace

# 17
  • Мнения: 2 828
Маме   bouquet
И аз тук, че да не изпусна нещо  Crazy

# 18
  • София
  • Мнения: 10 825
А за този хайвер от тиквички какви трябва да са тиквичките - варени ли?
Мама Цоцоланка е оползотворила вчерашните сготвени, но ако го правя специално него как да подготвя тиквичките.

# 19
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Маме,чудесна тема!   bouquet
Записвам се и аз    Grinning

# 20
  • Мнения: 16
Привет и от мен   bouquet
Хайде сега помагайте... Имам около 3-4 кг сини сливи.Приемам всякакви идеи за тяхното оползотворяване   bouquet

# 21
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Печено сладко!Лесно и без много цапотене. Peace

# 22
  • София
  • Мнения: 360
Привет и от мен   bouquet
Хайде сега помагайте... Имам около 3-4 кг сини сливи.Приемам всякакви идеи за тяхното оползотворяване   bouquet

Сушени за зимата, пай...

# 23
  • Мнения: 16
Момичета преди не уточних Embarassed ,  трябва да стават за детенце на годинка

# 24
  • Мнения: 2 828
Ако ги направиш на сладко можеш да и мажеш с малко масълце на филийка, да правиш сладкиши със сладко, други варианти - компот или сок. Много са полезни при запек, или да и направиш плодово пюре.

# 25
  • Мнения: 16
Цец, сега ако дадеш и рецептите за сока и пюрето няма да имаш равна  Wink
Лина, как се приготвя сладкото?   bouquet

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 18:42 от SvetlaV

# 26
  • Мнения: 781
Купих си едни формички- уж за мъфини, ама не съвсем, защото наподобяват буквално форма за кекс- с дупка са по средата. Обаче не успявам да отлепя от тях нищо. Първия път ги ползвах за един готов крем- от тези в пакетчетата- сипах го директно без да слагам нищо във формите и после ги сложих в хладилника да се изстуди. Като ги извадих не можах да махна крема. Реших, че е защото не съм ги омаслила.
Днеска ги пробвах за мини кексчета. Омаслих хубаво с олио, сложих във всяка и малко брашно. Оставих форрмата да се изстуди като ги извадих от фурната, но пак не успявам да извадя кексчетата. Като мина с остър нож по стените виждам, че се отлепя кексчето, но пак не пада като обърна формата.

Някаква идея аз ли греша някъде или формичките не стават?

# 27
  • Мнения: 407
Имам около 4кг бабня, прясна в хладилника. Искам да я замразя, но се чудя трябва ли да я попаря с топла вода или направо така да я слагам в пакетчета и после бум във фризера?

# 28
  • Мнения: 668
Не е нужно - само ги почисти и право във фризера в торбички за по едно готвене

# 29
  • Мнения: 1 754
Някаква идея аз ли греша някъде или формичките не стават?

подозирам, че не стават, и аз имам горчив опит с кофти такива, но нека и другите кажат мнение

Общи условия

Активация на акаунт