Повече няма да купя продукт на ОМК - ВЕРЕЯ

  • 2 520
  • 7
  •   1
Отговори
  • Мнения: 789
Бясна съм. И супер притеснена Sad Тази сутрин както обикновено изпратих каката на детска и й дадох бисквита за из път, намазана с краве масло. Както всяка сутрин. Какво обаче установих преди малко, сядайки да закуся... Намазах си от същото масло и аз, отхапвам и нещо ужасно започва да ми горчи. Чудя се от какво, даже реших, че нещо на мен не ми е наред, как така може да ми горчи от козунак с краве масло? Може. От кравето масло Верея, купено преди 2-3 дни и в срок на годност до 17-ти септември.

Телефона в детската е изключен и няма как да се обадя. Сега ще седя и ще се чудя какво по дяволите има в това масло и детето ми ще посети ли някоя болница с повръщане Sad

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 381
може и да не е било съхранявано правилно в склада/магазина.
дано нямате неразположения  Peace

# 2
  • Мнения: 419
А как се съхранява правилно масло? Аз винаги съм го съхранявала в хладилник. Веднъж в един магазин видях някакво индийско масло в кутия на обикновен рафт. Продавачката каза, че не било проблем така да се съхранява и на истинското масло нищо не му ставало като се остави на стайна температура. Така ли е? Дали само тези, които не са чисти изискват съхранение в хладилник? Домашното как се съхранява?

# 3
  • София
  • Мнения: 1 120
Ако маслото е истинско, дори с месеци да го държиш при произволни условия, не би трябвало да горчи. Най-много да замирише на гранясало.

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 381
странно. винаги съм си мислела, че в "съвременните" продукти има стабилизатори и издържат повече от "натуралните"
някои магазини правят икономии като изключват хладилниците вечер  Sick

# 5
  • София
  • Мнения: 4
Колкото и да съм за "Изберете българското", аз само един път съм купувал българско масло - най известното още от соца, и ми развали баницата. Цялата баница миришеше на гранясало. Иначе използвам само немски или френски. Има разлика в цената, но е оправдана. Нищо хубаво не е без пари. Пробвайте да разтопите една купичка немско и една българско масло в микровълнова /знам, че е вредно/ и вижте разликата. Жалко за нашата индустрия

# 6
  • Мнения: 789
Нямаше поражения, слава Богу.
Мисля, че проблема не е съхранението - купих 2 пакетчета, една и съща партида, с първото нямаше проблем.
Иначе до скоро купувах и аз само френски, не ми е проблем цената, а и вкусът наистина им е по-добър. До момента, в който ме бръмна мухата, че тамошните крави се гледат с повече антибиотици, от нашите...
Иначе като едновремешното масло никъде няма вече. Освен в спомените ми.

# 7
  • София
  • Мнения: 4
Аз не съм съвсем съгласен.
Спомни си в соца как се работеше и каква мизерия беше в заводите.
Сега малка част от предприятията имат много по-чиста среда и наистина се стремят да продават качествени продукти. За съжаление са малко и най често не са в списъка на най-известните марки, а се предават от уста на уста, а и продуктите им държат висока цена, и главно за износ.

Общи условия

Активация на акаунт