Рецепти за микровълнова фурна

  • 22 300
  • 43
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 18 542
Цитат на: bobolenta
Чета, извинявай за закъснението! Embarassed


Ти извинявай за закъснелите благодарности!  Embarassed  Embarassed  Embarassed

БЛАГОДАРЯ!  Simple Smile

# 31
  • Мнения: 18 542
Цитат на: bobolenta
Моята е суперстара, но явно качествена AEG Micromat, няма врътки, няма бутони, т.е. /да ме прощава половинката на Шани, ама не съм спец Embarassed / цялата дясна част е едно табло с нарисувани бутони. От там се програмира времето за приготвяне на яденето/чая/водата и т.н., има часовник, има бутон за размразяване, клавиатура с цифрите, току-що видях, че всъщност има и бутон с %, но още не съм разбрала как се настройва... Май трябва да я поразчопля, защото нямам инструкции, ако някой може да помогне - плийз...

Поразчоплия и междувременно кажи освен името AEG Micromat има ли някви цифрички какъв модел е.

# 32
  • Мнения: 390
имам една много добра книга "Микровълнова печка. Тенджера под налягане. Фритюрник. Фризер", като начинаеща домакиня ми е много полезна, тези дни ще ви напиша любимите си рецепти, а днес просто ще ви дам линкове към някой които са в нет-а /дано Тони не ме обвини в плагиатство/

ЯЙЦА И ОМЛЕТИ, ЯСТИЯ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ, ЯСТИЯ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ

# 33
Бобо, аз си мисля, че под 100% се има на предвид на пълна мощност. Разбирам да беше дадено в градуси- да, да търсиш цифри, ама... 100% за мен си е 100%... Rolling Eyes ... мда.

# 34
  • Мнения: 2 693
Цитат на: pollina_dan
Бобо, аз си мисля, че под 100% се има на предвид на пълна мощност. Разбирам да беше дадено в градуси- да, да търсиш цифри, ама... 100% за мен си е 100%... Rolling Eyes ... мда.


Бе аз проценти имам на моята, ама на друга не съм виждала Rolling Eyes , за това се чудех... Виж, нямам бутон за мощност, но то явно е едно и също... просто моята е с антикварна стойност...

# 35
  • Мнения: 2 693
Цитат на: Deq
Здравейте рецептите са страхотни и без това моят мъж от известно време мранка да готвя в микровълновата Embarassed  Grinning Аз се интересувам от РИБНО ГЮВЕЧЕ Благодаря много Grinning


Миличка, умирам от срам Embarassed , само да ми остане време, и ще ти я препиша, не съм те забравила...

# 36
Цитат на: bobolenta

Бе аз проценти имам на моята, ама на друга не съм виждала Rolling Eyes , за това се чудех... Виж, нямам бутон за мощност, но то явно е едно и също... просто моята е с антикварна стойност...


Да, де, щото аз пък нямам проценти, а само някакви смешни чертички за режима на работа ... Rolling Eyes . Та за това си помислих...

# 37
  • Мнения: 1 071
Раличка,извинявай но чак сега ти виждам въпроса.
Ами половин кг дробчета ги измивам и ги слагам в йенска тенджера,слагам лук,зеленчуци каквито имам,една чаша бира или вино,малко вода,сол и подправки и във фурната.Точно за 15 мин на пълна мощност и са готови.

# 38
  • Мнения: 2 693
Цитат на: Deq
Аз се интересувам от РИБНО ГЮВЕЧЕ


Ето го Embarassed :

РИБНО ГЮВЕЧЕ

Необходими продукти за 3 порции:

3 филета бяла риба
75 г бекон
1 глава лук
1 с.л. пшенично брашно
1 с.л. зехтин
250 мл зеленчуков бульон
1 с.л. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
300 г дълбоко замразен грах
1-2 с.л. лимонов сок
щипка захар, магданоз

1.   Беконът се нарязва на парченца, прибавят се ситно нарязаният лук, зехтинът, и се пекат 3 мин. на 100 %.
2.   Бульонът, доматеното пюре, брашното, пипера и солта се смесват. Добавя се грахът и се вари 6-8 мин. на 100 %. Рибата се нарязва на 3-4 см парченца. Заедно с лимоновия сок се добавя в соса и се пече още 10 мин. на 50 %.
3.   Ястието се изважда от фурната, доовкусява се със сол, пипер и захар, поръсва се с магданоз. По желание може да се добавят варени картофи, фиде, ориз.

# 39
  • Мнения: 4 362
Много ти благодаря Grinning

# 40
моля, за следните рецепти:
КАРТОФИ ПО САВОЙСКИ
ЗЕЛЕНЧУЦИ С КАШКАВАЛ И СОС
НЕАПОЛИТАНСКО СУФЛЕ ОТ МАКАРОНИ
 ВЕГЕТАРИАНСКО ЯСТИЕ С КАРТОФИ
ПИЛЕШКИ ХАПКИ В СОС
ПИЛЕШКИ ГЪРДИ ПО ИНДИЙСКИ
ПИЛЕ ПО ТЕКСАСКИ
МЕСО С ОРИЗ ПО СРЪБСКИ
ТЕЛЕШКО ПО ЦЮРИХСКИ
ТЕЛЕШКО ФИЛЕ СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ
ПЕЧЕНО ТЕЛЕШКО ФИЛЕ С ЯБЪЛКОВА РАКИЯ
СЬОМГА В СОС ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ
СОС ОТ РИБА ТОН
ПАСТЪРВА В ЛИМОНОВ СОС
ТРЕСКА В ПИКАНТЕН СОС
ПЕЧЕНА СЬОМГА СЪС СПАНАК И СТАФИДИ

# 41
  • Пловдив
  • Мнения: 23 710
Ау, какъв списък, Бобо има да пишееееееее

# 42
  • София
  • Мнения: 3 328
3 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. сода бикарбонат
лимонена киселина на върха на чаена лъжичка
2 пак. ванилия
1 ч. ч. /6 препълнени с. л./ брашно

Разбивам с бъркалка /не е необходимо с миксер/ яйцата, прибавям захарта, олиото, прясното мляко, содата и лимонената киселина, ванилията и брашното. Разбърквам добре. По желание прибавям стафиди, предварително оваляни в брашно, или парченца локум. В това тесто обаче, което трябва да бъде с гъстотата на боза, не по-гъсто, и стафидите, и локумът падат на дъното на съда за печене.
Намазвам с олио и поръсвам с брашно дълбок съд от йенско стъкло, в който изсипвам тестото. Пека 7-10 минути на максимална мощност /докато леко порозовее/ - времето за печене е в зависимост от количеството на продуктите - ако, примерно, съм ги отмерила с по-голяма чаша /от 220-240 гр/, пека 10 мин. Наблюдавайки цвета на печивото през стъклото на фурната, мога да определя дали е нужно още време и да добавя минутите при включена фурна /моята го позволява/. След звуковия сигнал за приключване на печенето оставям кейка във фурната още 7 минути. След това го изваждам и го обръщам върху дървена подложка. Нарязвам го, като поизстине, за да не стане тиклав. Кейкът става много мек, пухкав и остава приятен за консумация, даже като престои до другия ден. Наздраве Simple Smile
П. П. Опитах и във вариант "солен кейк", но не стана така сполучлив, като сладкия. Просто не се надигна достатъчно.

# 43
Цитат на: Иви
Раличка,извинявай но чак сега ти виждам въпроса.
Ами половин кг дробчета ги измивам и ги слагам в йенска тенджера,слагам лук,зеленчуци каквито имам,една чаша бира или вино,малко вода,сол и подправки и във фурната.Точно за 15 мин на пълна мощност и са готови.


az puk napravo gi razmrazih i gi plqsnah na edna lo4a da se pekat, na 60% stavat za 4- min, no trqbva da se obru6tat

Общи условия

Активация на акаунт