Някой по-горе беше писал мисля за шишчетата от зеленчуци: тиквичка на колелца (или ако е по-голяма на хапки), гъби, зелена, червена и жълта чушка (на хапки), лук, малки доматчета - става много цветно и примамливо. Като ги наредя ги мажа с четка със зехтин и поръсвам с малко сол и черен пипер.
Иначе на барбекю може да се направят и тиквички само (на филийки) и патладжан (предварително отцеден). Също ги мажа със зехтин. После ги заливам със сос от оцет, зехтин, много чесън, много магданоз, черен пипер и сол. по желание може да се добави към соса и настърган домат.
Царевица с краве масло и солчица също става много вкусна.
А за барбекюто за кръщенето мога да добавя и шишчета от скариди - могат да се мариноват с най-различни маринати (фъстъчено масло с кокосово мляко и лъжичка лют доматен сос; лимонов сок, сол, черен пипер и чеснов прах; соев сос с чеснов прах)
Само да споделя, че доколкото зная, когато се маринова пилешко или риба с марината, която съдържа основно лимонов сок, е добре месото да престои в нея не повече от половин час, защото киселината де факто "готви" месото и може след това да е като разкашкано на вкус.