Отговори
  • Мнения: 3
Здравейте! Преди месец баща ми купи пресни маслини от един българин , който работи в Гърция, те са в някаква саламура, но въобще не стават за ядене. Въпросът ми е някой знае ли как трябва да се обработят тези маслини, за да нямат този горчив вкус и колко време е необходимо за да станат напълно готови? Става въпрос за едри,зелени маслини.

# 1
  • Мнения: 13 512
Едно време майка в Сирия правеше маслини в големи   буркани.. Това,,което си спомням е, че голяма смяна на тези саламурибеше.Сега ще  и звънна да я питам
ПС Начукват се (всяка поотделно да се пукне )и  се слагат  във вода,докато спрат  да пускат горчиво- 4-5 дни. И  след това  се прави саламура

# 2
  • в колонките
  • Мнения: 510
Здравейте,предлагам ви моята рецепта за маслини,така както аз ги правя: Та- 5кг.маслини,заляти с вода и на всеки втори ден се сменя водата.До 20-ия ден.После се прави саламура от 5л.вода, 0.5кг.морска сол,100мл.оцет и 1,5ч.л.лимонтозу.С тази саламура се заливат маслините и след около 2 седмици са готови за консумация.Желая успех в маслиноправенето.  bouquet
P.S-Забравих да напиша,че маслините са набоцкани с игла на няколко места.

# 3
  • Мнения: 53
Набраните маслини се киснат във вода 40 дни, като водата се сменя всеки ден. След като отмине този период се слага вода, сол, олио и така са готови за консумация.

# 4
  • Мнения: 120
Дано не съм закъсняла с отговора. Аз ги киснех във вода -набодени с игла предварително. Водата се сменя през ден около 20-30 дни, докато спре да пуска горчилка. След това се прави саламура с вода, сол и нарязан лимон, като за маринована риба и седи още поне десетина дни. После са готови и много вкусни. Усилието си заслужава

Общи условия

Активация на акаунт