Приготвяне на лаврак

  • 26 098
  • 13
  •   1
Отговори
  • варна
  • Мнения: 564
Много се извинявам за отделната тема,но очаквам кумовете на гости,които не са от морски град и искам да ги изненадам с нещо вкусно.Мъжът ми е купил лаврак-2 бр около 1,300 двата и се чудя как най-хубаво ще станат newsm78.Дали на скара и как или на фурна с фолио.Моля помогнете baby_neutral

# 1
  • Мнения: 5 001
Ето една темичка,дано да ти е полезна...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=351277


Иначе ние в къщи го печем на фурна(осолен и поръсен с черен пипер и омазан с олио) или на скарата.....Пържен също сме го яли....Всякак ни харесва.

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 14:51 от TheNMaster

# 2
  • Мнения: 112
Аз го приготвям в морска сол - застилам тавата със сол, слагам рибите намазани със зехтин и отгоре покривам със сол. Пъхам във фурната и пека на 200 градуса докато солта започне да покафенява. Месото после е невероятно вкусно.

# 3
  • Мнения: 847
Аз го приготвям
1. на фурна, но без фолио (според мен тази риба става по-добре така), като всяка риба се разделя на две филета
или
2. отново на фурна - в кора от морска сол, която обгръща цялата риба - този ефект се постига чрез увиване с алуминиево фолио, след което се поставя в тава.

# 4
  • Мнения: 75
Слагаш лаврака върху морска сол в тавичка.(аз слагам сол само на дъното)Малко масло на рибката и покриваш с фолио.Печеш 1-1.2мин на силна фурна.
Гарантирам ти облизване на пръстите,става невероятно.Вече съм го приготвяла безброй пъти и не ни омръзва.
Успех.

# 5
  • Мнения: 1 234
Любима риба ни е. Откак пробвах тази рецепта го правя само така. Невероятен става. Само че, не го правя на филенца, ами го пълня с тая плънка.
http://vbox7.com/play:63dac5d0

# 6
  • Мнения: 592
Любима риба ни е. Откак пробвах тази рецепта го правя само така. Невероятен става. Само че, не го правя на филенца, ами го пълня с тая плънка.
http://vbox7.com/play:63dac5d0
Аз направих тази плънка сега и утре ще напълня с нея лаврака.
Само да те попитам няколко неща- Във фолио или в пергамент ги увиваш?
Слагаш ли вино в тавичката?
На колко градуса и колко време печеш?
Извинявам се за многото въпроси,но аз не съм готвила никога риба(т.к.въобще не и понасям миризмата и вкуса),а утре аз ще я приготвям и ми се ще всички да я харесат.

# 7
  • Мнения: 1 234
buba_dokeva , в пергамент я слагам, вино не съм слагала досега и заради детето. Фурната я пускам на около 180 градуса - не съм засичала точно колко време, но към 40-50 предполагам. То зависи от това как пече фурната. Вижда се и през пергамента накъде върви. Отрежи по-големи парченца пергамент, и завитото да е отдолу, да не се развие. Дано ви хареса  Hug

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 2 524
Освен по посочените начини, лавракът върви много добре с копър. Почистените и осолени риби се пълнят с копър. Завиват се в хартия и се нареждат в тавичка върху морска сол. Насипва се сол и отгоре и се пекат в умерена фурна.

# 9
  • Мнения: 592
Много ти благодаря ,martin4e.Ей сега се залавям за работа,дано да се получи.

# 10
  • варна
  • Мнения: 564
Аз направих лаврака на фурна,вътре намазах с нарязан на ситно магданоз и копър,малко чеснов сос и зехтин и сол.Ових във фолио и метнах във фурната.Стана много хубав.Днес ще правя шаран,но си купих един лаврак и ще го приготвя върху морска сол.Мисля че ще се получи.Благодаря на всички!

# 11
  • Мнения: 3 576
Лаврак и ципура приготвям на фурна с една много вкусна плънка: запържва се в масло лук, добавя се малко бяло вино, чесън и магданоз.
После в тавичка, завита с фолио я запичам, става страхотна   Peace

# 12
  • France
  • Мнения: 726
Лаврак и ципура приготвям на фурна с една много вкусна плънка: запържва се в масло лук, добавя се малко бяло вино, чесън и магданоз.
После в тавичка, завита с фолио я запичам, става страхотна   Peace
Точно така. Само че, аз не слагам фолио.
Страхотно се получава и с паламуд.

# 13
  • Sofia
  • Мнения: 9 789
Аз на Никулден го направих на фурна и стана страхотен:
Сложих му само сол, девисил и чесън на прах и по едно парченце масло вътре в рибите и върху тях. Залях с 1 пръст бяло вино, завих с фолио и във фурната. Последните 10-15 мин преди да го извадиш махаш фолиото да се запече и го наръсваш с магданоз. По желание може да наредиш резенчета лимон отгоре. Много лесно и бързо и става страхотно.
За скара не е подходящ лаврака според мен, защото е много нежна риба. Ще се разпадне и ще изсъхне.

Общи условия

Активация на акаунт