Сладко от портокали и пектин

  • 4 725
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 755
Смятам да правя сладко от портокали и купих 3кг. На готовите бурканчета пише, че съдържат пектин. Въпросът ми е как се слага пектина, разтворен или не? Доста трудно се разтваря. А като се свари дали желира повече? Някой, ако има изпитана рецепта за сладко, мола да сподели.

# 1
  • Мнения: 4 916
Избери си рецепта без пектин, т.е. само с портокали.
Аз съм правила няколко пъти, стана екстра, дори не знаех, че има вариант да се добавя допълнително пектин.

# 2
  • Мнения: 2 755
Аз нямам рецепта, правя всички сладка на око. Искаше ми се това да е леко желирано, .но и да не е пак става. За това мислех да сложа пектин. Всички готови сладка го съдържат. Ако можеш напиши твоята рецепта.

# 3
  • Мнения: 233
 И аз чакам такава рецепта Laughing

# 4
  • Мнения: 2 755
Направих го без пектин и стана изключително ароматен и вкусен. Ако някой иска да го прави ще пиша рецептата, че да не се хабя да пиша иначе Mr. Green   Прави се малко бавничко.

Последна редакция: сб, 27 ное 2010, 22:52 от acer

# 5
  • Universe
  • Мнения: 1 556
Направих го без пектин и стана изключително ароматен и вкусен. Ако някой иска да го прави ще пиша рецептата, че да не се хабя да пиша иначе Mr. Green   Прави се малко бавничко.

Я, малко се похаби  Laughing, цялата тема изчетох ,за да си копна рецептата  hahaha
Поздравления   chef  bouquet

# 6
  • Мнения: 25
 Simple SmileИ аз на опашка за рецептата  а иначе пектина се прибавя винаги много добре смесен със захарта само незнам в какво количество Confused

# 7
  • Мнения: 2 755
Ок, пиша рецептата
Сладко от портокали
3кг. портокали се измиват с гъба и препарат. Изкисват се около 24ч. като през това време им се сменя водата няколко пъти. Обелва се тънко само оранжевата част, най-лесно с белачка за картофи. Слага се да  заври, сменя се водата и завира още веднъж. След това оранжевите части се заливат със студена вода. Изцеждат се и се нарязват на възможно най-тънко. Слагат се в тавата, където ще се пече сладкото. Останалите портокали се обелват, после се изрязва и тънката им кожа с нож. Филетират се. Всяко филенце се реже на няколко парчета. Изстисква се сока от останалата част на портокалите и се слага захар на вкус. За това количество по моя вкус около 800гр. са добре. Пече се до леко сгъстяване. Към края се прибавя сока от половин лимон или 1/2 ч.л. лимонтозу. С изваждането от фурната веднага се насипва  в сухи буркани и се обръща с капачката надолу.
Подготовката изглежда трудна, но само така изглежда. Отне ми около час.

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 08:46 от acer

# 8
# 9
  • България
  • Мнения: 4
Ето и една от мен - (рецептата всъщност е за ето този сладкиш със сладко от портокали ), но дозата за конфитюра лесно може да се увеличи. Самото сладко става доста бързо и лесно, най-пипкавата част е почистването и нарязването на коричките.

# 10
  • Мнения: 8
Белиш корите, белиш ципите до колкото можеш ,режеш на парчета,добавяш портокалов сок,използваш желфикс на д-р Йоткер препоръчвам оранжевата опоковка. На опаковката има инструкции които трябва да се спазят точно.Става много бързо и хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт