Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 752 576
  • 6 489
  •   1
Отговори
# 3 870
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
И това е вярно. Политиците ни вкарват в калта. А в Турция като започваш дребен бизнес (отваряш да речем фризьорски салон), ти дават определен гратисен период, в който не плащаш данъци. А тук още в началото, докато се усетиш кое накъде е и те полазили всякакви проверяващи.

# 3 871
  • Мнения: 10 635
Имам познат, които се занимава с контрол на земеделски стоки от Турция. Качеството на това, което отива в Западна Европа, и това, което е за България, няма нищо общо. Под качество разбирам И използвани пестициди, и начини за запазване на свежестта на продукта до крайната точка на доставка.

# 3 872
  • Мнения: 1 519
Пък нали той ни е виновен и затова вместо да купуваме сирене и кашкавал от бг ферми, поне такива бол, ходим до Турция.
Български ферми има, обаче проблемът е  че всеки се опитвам да прави пари за сметка на качеството. Малко ли производители внасят гнусотии, които ползват, за да направят "истинско сирене или кашкавал". Или пък фактът, че от партида до партида разликата е огромна?

# 3 873
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Каква е цената от ферма на кашкавала?
Турският, наистина хубав, е около 10лв.

# 3 874
  • Мнения: 1 519
Каква е цената от ферма на кашкавала?
Турският, наистина хубав, е около 10лв.
Зависи от фермата. Купувала съм и на 10 лв. Но обикновено повече.
Иначе за турския кашкавал изобщо не съм съгласна, че е истински. Да, имат и хубав, но той е на доста по-висока цена. При турците липсва контрол и всеки си прави каквото иска. Дори по етикетите им няма изписани всички съставки на даден продукт.

# 3 875
  • Мнения: 557
За 16 лв вземам аз домашен Кашкавал тук, за 10 лв купувам 450 гр домашно масло. Турски не бих яла и без пари да е.

# 3 876
  • София
  • Мнения: 1 082
Важното е с какво е хранена кравата и каква порода е. Има породи, които дават много мляко, но с ниско качество- малко калций например.
За фуража има ли смисъл да говорим - вместо зеленина, ГМО царевица.
Пък Вие го делете на турски и български...……….

# 3 877
  • Мнения: 10 210
Може ли да ми препоръчате лютеница. Да е от домати и чушки, да не съдържа нишесте... Кръстили ги "домашна", а като се зачета в състава, то само мен ме няма в буркана. Rolling Eyes

# 3 878
  • Мнения: 3 611
Може ли да ми препоръчате лютеница. Да е от домати и чушки, да не съдържа нишесте... Кръстили ги "домашна", а като се зачета в състава, то само мен ме няма в буркана. Rolling Eyes
Ами на мама лютеница.Аз лютеница от магазин не купувам.

# 3 879
  • София
  • Мнения: 2 020
Здравейте!
Има ли някъде в София месни продукти на "Попов"?

# 3 880
  • София
  • Мнения: 1 082
“Велика” на Дерони.
Щателно съм изчела етикетите.
———
Относно ЕС, именно когато станахме членове, евро-атлантическите ни партньори ни придадоха техни сортове.
Преди това купувах картофи от Самоков-предполагам “Самоковски”, сега всички са “Холандски” и като ги изпържиш стават като камък. Но пък добивите са двойни!!!

Последна редакция: пн, 18 мар 2019, 21:54 от aninica

# 3 881
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Може ли да ми препоръчате лютеница. Да е от домати и чушки, да не съдържа нишесте... Кръстили ги "домашна", а като се зачета в състава, то само мен ме няма в буркана. Rolling Eyes
Мързеливата лютеница на фурна става супер лесно и с вкуса на едновремешната.

# 3 882
  • София
  • Мнения: 1 082
Днес ходих в турския ни магазин и имаше Лешников тахан за 6лв./около300гр./. Турските неща са много качествени, защото при тях контролът при храните е доста силен. Не се разрешава добавката на хидрогенирани мазнини, за разлика от Бг.

Храните в Турция са много по-качествени, защото са извън ЕС, както Македония и Сърбия.
За съжаление обаче и там използват палмово масло.

# 3 883
  • Мнения: 3 611
Здравейте!
Има ли някъде в София месни продукти на "Попов"?
На  Черковна  има магазинче точно до Фантастико там има продукти на Попов.

# 3 884
  • София
  • Мнения: 1 082
Знаете ли, че новите сортове пшеница могат да излъжат и техниката, отчитат голям процент глутен, а хляб не става. Не съм инженер -химик, но един такъв ми обясни, че гледа и не вярва на очите си!
Всичко е химия, а ние говорим за чиста храна!!!!!
Впрочем, някой да прави хляб с пълнозърнести брашно и готов квас в пекарна? 5-6 лв. давам за едно хлебче, което четири човека изяждаме за ден. А и ми е далеч.

Общи условия

Активация на акаунт