Купуване на ЧИСТА ХРАНА

  • 750 741
  • 6 461
  •   2
Отговори
# 3 750
  • София
  • Мнения: 5 191
Хармоника се изложиха с бозата, единственият вид, който беше останал, от ръж, вече го няма.
Сега е от пшеничено брашно 10% и 5% ръж.
Обаче е много "гладка" и лепкава, фина. Вече не е вкусна с пълнозърнестите си частици.
Почти сигурна съм, че е от бяло, най-много типово брашно!
Ай сиктир,  ще ги ползвам само за закваска!

# 3 751
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
До колкото знам, в България почти не се отглежда вече ръж.

# 3 752
  • София
  • Мнения: 79
Здравейте,някой да е пазарувал от Баба Венда ? Прилагам линк https://m.facebook.com/sudjuci/

# 3 753
  • Мнения: 30 802
До колкото знам, в България почти не се отглежда вече ръж.

Да не ядем украинска или беларуска?

# 3 754
  • Мнения: 3 610
До колкото знам, в България почти не се отглежда вече ръж.

Да не ядем украинска или беларуска?
към 2016г има засяти близо 70 000декара ръж.

# 3 755
  • Мнения: 592
Здравейте,някой да е пазарувал от Баба Венда ? Прилагам линк https://m.facebook.com/sudjuci/
Аз два пъти съм купувала свинско месо и веднъж телешко. Мога да кажа, че месото е вкусно и крехко. Малко ме притеснява хигиената. Млякото ,което го доставят е в шишета от използвани безалкохолни!!!
Купувах веднъж суджук и веднъж амбарица. Амбарицата много ми хареса, суджука лично на мен ми беше безвкусен, но се виждаше че месото е прясно ,беше червено и като постоя няколко дни потъмня /което означава ,че химията е малко или няма изобщо/
През тази седмица имах път до Пловдив и реших да отида до магазина им. Оказа се ,че работи с предварителна уговорка, но като го погледнах от вън не ми вдъхна много доверие

# 3 756
  • Мнения: 19 307
Имам познат, който се занимава със земеделие в Добруджа, и той твърдеше, че в България почти не се отглежда ръж. Не съм го питала наскоро какво е положението.

А тези ферми за месо дали някой ги проверява според вас?

# 3 757
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
През последните 1-2 г. се увеличава. Но в сравнение с преди години е намаляла страшно. И да, отдавна чета, че се внася. И аз съм в район на земеделие. Свекърва ми беше зоотехник и от него знам също.

# 3 758
  • Мнения: 3 610
В България се отглежда ръж и има тенденция за увеличение.

# 3 759
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
То и домати се отглеждат, но в сравнение с преди....
Земеделските производители нямат сметка от ръжта, добивът е нисък, в сравнение с житото. Живея, както казах, в такъв район. Ръж не съм видяла.

# 3 760
  • Мнения: X
Аз си купувам българско ръжено брашно на Мелница Балван. Сега откъде е точно ръжта, няма как да знам.

# 3 761
  • Мнения: 19 028
Леле, тази баба Венда, като ги гледам как смело си снимат захабените пластмасовите кофички н-та употреба и емайлираните олющени съдинки с показалата се изпод емайла ръждавейка, в които е разположена "био-продукцията" им, хич не се изненадвам и на пластмасовите бутилки втора употреба. Направо са си траш френдли хората.

# 3 762
  • София
  • Мнения: 3 026
Хармоника се изложиха с бозата, единственият вид, който беше останал, от ръж, вече го няма.
Сега е от пшеничено брашно 10% и 5% ръж.
Обаче е много "гладка" и лепкава, фина. Вече не е вкусна с пълнозърнестите си частици.
Почти сигурна съм, че е от бяло, най-много типово брашно!
Ай сиктир,  ще ги ползвам само за закваска!
И стои като желирана,децата отказаха да я пият.Rage.А толкова я обичаме с баничка.

# 3 763
  • Мнения: 1 181
Пробвай да си направиш боза - лесно и вкусно. Аз съм правила от просо

# 3 764
  • София
  • Мнения: 5 191
Натуся, бозата Хармоника сега е яко с глутен, затова е лепкава и желирана. За закваска поне стана.

Общи условия

Активация на акаунт