Кисели краставички

  • 4 881
  • 6
  •   1
Отговори
  • out of space
  • Мнения: 8 569
Моля ви, кажете ми рецепта за мариновани или стерлизирани краставички. Мерси предварително.

# 1
  • Мнения: 3 154
Наливаш оцет до ръба (на бурканите отдолу има едно ръбче). Слагаш 2-3 колелца лук
няколко зърна черен пипер
1/2 ч.л. синапено семе
копър
1 равна супена лъжица сол
1 чаена лъжичка захар

Редиш краставичките, пълниш с вода, затваряш и вариш 5 минути след завирането. Така хем капачките "хващат" хубаво, хем краставичките стават хрупкави Wink  Grinning

# 2
  • out of space
  • Мнения: 8 569
Благодаря ти много! В момента ги варим, до тук се справихме. Само синапено семе не сложихме, не можахме да намерим.

# 3
  • Мнения: 3 154
И аз не знам точно за какво служи това синапено семе (тази рецепта я знам от майка ми, но не съм я питала за какво служи това чудо), но вярвам че пак ще станат вкусни краставичките Wink

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Аз миналото лято правих мариновани краставички с аспирин без да се варят. Краставичките стават много твърди, само леко променят цвета си. Ако някой се интересува мога да напиша рецептата.

# 5
  • Мнения: 3 927
Цитат на: Sunshine
И аз не знам точно за какво служи това синапено семе


синапеното семе стяга краставичките и те остават хрупкави, а не омекват при варенето....


аз вече втора година правя краставичките с марината на Dr. Oetker. продава се в по-големите магазини, казва се Пикант-Фикс. краставичките се пригоптвят без варене. само се нареждат в бурканите, заливат се с горещата марина, приготвена според упътването, затварят се и готово. но трябва да се изчака около 14 дни, за да са готови за консумация...


същата марина става и за различни видове зеленчуци, като се смесят се получават различни видове туршии.

# 6
  • out of space
  • Мнения: 8 569
Я виж ти колко интересно! Записвам си и като дойде време за правене на туршии ще пробвам непременно! Много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт