Мармалад от ябълки

  • 2 571
  • 1
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 817
Сигурно въпросът ми ще ви се стори тъпичък, но какво да се прави...
Мисля този уикенд да правя мармалад от ябълки, понеже имам доста.
Четох доста рецепти и всички включваха прекарването на ябълките след сваряването им през гъсто сито/гевгир, за да се отделят семките и обелките. Но ако съм ги отделила предварително, има ли смисъл от това нещо?
И колко вода да сложа, за да не ми стане прекалено рядко?
Колко време горе-долу се варят ябълките?

# 1
  • Мнения: 24
Ами да споделя как правих аз мармалада, защото имах страшно много ябълки това лято  Laughing

Почистих ги от семките и кората, рендосах ги в робота, след това смених приставката с ножа и ги досмлях с него. Предполагам че с пасатора може да се достигне консистенцията на гладък мармалад. Изсипах в дълбока тава поръсих със захар и ги пекох. Не съм наливала вода, към края на печенето добавих една малка китка индрише за аромат, може и канела да си сложиш. Не става съвсем гладък мармалада а на много ситни кубченца, но пък става страшно бързо. Успех  Peace

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт