китайска туршия от зеле

  • 17 433
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2 401
Знае ли някой рецептата? Като  нашенското кисело зеле май се прави, ама сигурно има някакви други трикове.
Като хапвам, надушвам, че съставките са: зеле, люти чушлета, моркови, чесън и захар.

# 1
  • Мнения: 22 867
Знае ли някой рецептата? Като  нашенското кисело зеле май се прави, ама сигурно има някакви други трикове.
Като хапвам, надушвам, че съставките са: зеле, люти чушлета, моркови, чесън и захар.

минзухар, прегледай тая темичка, мисля, че в нея имаше рецептата и аз уж я копнах, а къде съм я сложила........ newsm78, нещо не я откривам. И аз много харесвам това зеле в китайските ресторанти. Peace

Открих я! Peace  Виж поста на batence , мисля, че за нея става въпрос.

# 2
  • Мнения: 2 401
Брейй, това батенце много ценно,бре.  Simple Smile

Мерси много, labrex   bouquet

# 3
  • Мнения: 1

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=525522.msg16495716#msg16495716
и тук има подобна рецепта за по малко количество зеле

# 4
  • Мнения: 2 401
Мдаа,мерси, ще си позволя да копна рецептите за другите интересуващи се:

Целогодишно правя китайска туршия, съвсем същата като от китайските ресторанти. След многократно изпробване и хванах цаката и се спрях на следните пропорции:
Съставки:
зеле - 3кг
моркови - 2 моркова нарязани на лентички
чесън - 6 ч.л.скилидки /нарязани/
сол  – 60 грама или на вкус
захар - 170 грама
оцет - 170 грама
червен пипер лют - 2  1/2 ч.л
3 броя зелени люти чушки нарязани на тънки кръгчета
Приготвяне:
Нарязват се зеленчуците, овкусяват се с всички подправки, разбърква се без да се мачка и се оставя да предстои 12 часа. Туршията е готова за консумация. Държи се в хладилник, т.к. в нея няма консервант и на топло ще се развали.

на Непознатата Лейди

Да, да, да!!! И аз адски харесвам тази китайска туршия. Става супер бързо, лесно и евтино. Представете си лично ааз я правех за 30-45 минути (даже по-малко)(6-7 Кг. туршия) която се накисва за 12 часа най-малко и е готова за сервиране, след което около 300 грама е порцията ... която даже и незнам колко струва вече ..., но ... рецептата ще яяя споделя както я знам дефакТО   та ... 2 огромни зелки (2-3 килограма едната) се режат на квадрати или правоъгълници (примерно 2х2 см или 2х4 см.; не е фатално  режете морковите на филета (за по красиви: режете моркова на дължина - първо на 2 части а после всяка половинка я режете на диагонал - ширина, ,тънки филентса морофи и така ще се получат - формички некви) после замразена чушка люта се реже може и да не е замразена, но пак на ситно се реже ии се добавя иии към тая бъркотия от 2 зелки по 2-3 килограма, 500-600гР моркови ии около 200-300 гр. лЮти чушки се добавя 4 литра ОЦЕТ и 2 килограма ЗАХАР!!! или май 2 литра оцет и 3 килограма захар. Непомна вече, подщи се мина година от както напуснах, но определено помна, че захарта беше неусмислемо количество. Трябва да е толкова много, че чак да горчи от сладост!!! И се получава горчиво-люта туршия със лек сладък остатъчен вкус ))) И това се накисва 12 часа или повече, колкото повече - толкова и по добра/отлежала туршия се получава, но 12 са достатъчни ) от там нататак да не ви бърка.

На Батенцето

Общи условия

Активация на акаунт