Рецепта за сладко от червени чушки?

  • 12 310
  • 14
  •   1
Отговори
  • Мнения: X
Момичета помагайте!

Гръмна ми хардиска на компютъра и си загубих всички рецепти, включително и една много ценна тук от форума за сладко с червени чушки. Пуснах търсачка, но не ми излиза. Може би защото преди време правиха нов архив.

Намерих 2 рецепти в нета, но не са същите. Тази беше и с малко зелени люти чушки и ванилия. Миналата година обрах точките с нея. С току що изпечен хляб, сирене Бри и сладкото.

# 1
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравей! Simple Smile

Стана ми интересно и се поразтърсих, да не би да е това? - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425386.0

Звучи много интересно и вкусно! Hug

# 2
  • Мнения: X
Здравей! Simple Smile

Стана ми интересно и се поразтърсих, да не би да е това? - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=425386.0

Звучи много интересно и вкусно! Hug

Е   bouquet  bouquet  bouquet хиляди благодарности. Аз не успях да я открия. Как я намери?
Супер е със сирена. Опитай. Струва си. Мъжът ми ме врънка от месец, но все не успявах да я намеря.

# 3
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Отдавна вече всичко търся не с тукашната търсачка, а през Гугъл, но само в този сайт.  Вложих основните думи и вторият линк беше този!

Да, непременно ще опитам но в по-малки количества:)

# 4
  • Мнения: X
Отдавна вече всичко търся не с тукашната търсачка, а през Гугъл, но само в този сайт.  Вложих основните думи и вторият линк беше този!

Да, непременно ще опитам но в по-малки количества:)

Остави си го така. Получава се един буркан от около 700-800 мл. Освен това, след като изстине, аз го пасирам за да стане мармалад. Така много повече ни хареса, защото не се усещат люспите. Ние го изяждаме за не повече от седмица.  Mr. Green

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
направих го...спазих рецептата,само лютите чушки понамалих,че бяха ужасно люти ooooh!...хареса ми,но е доста люто...но пък червените чушки са невероятни....ще направя нова доза,двойна без люто....

# 6
  • Мнения: X
направих го...спазих рецептата,само лютите чушки понамалих,че бяха ужасно люти ooooh!...хареса ми,но е доста люто...но пък червените чушки са невероятни....ще направя нова доза,двойна без люто....

Радвам се. Може и без люто. Въпрос на вкус.

# 7
  • София
  • Мнения: 6 277
Много ми допадна рецептата, мисля да я пробвам, че и без това имам червени чушки и се чудя вече каквод а ги правя, смао мисля да намаля лютите, че не обичам много люто, а само леко пикантно. Но имам въпрос - колко издържа този мармалад и може ли по някакъв начин да се консервира?

# 8
  • Мнения: X
Много ми допадна рецептата, мисля да я пробвам, че и без това имам червени чушки и се чудя вече каквод а ги правя, смао мисля да намаля лютите, че не обичам много люто, а само леко пикантно. Но имам въпрос - колко издържа този мармалад и може ли по някакъв начин да се консервира?

Не знам. И аз това се питах наскоро. До сега сме го държали в хладилника. А и повече от седмица-две не се е задържал наличен. Чудех се дали да не сложа фикс на др Йоткер или пък да не стерилизирам бурканчетата.

# 9
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
....като се сипе горещо и бурканчето се обърне и хване вакум,мисля че ще издържи и по-дълго...това си е сладко все пак...

# 10
  • София
  • Мнения: 6 277
Така... направих го. Стана по-различно от това, което си представях (нещо на вид като едросмляна лютеница със сладникаво-кисел вкус). Ивиците чушка си останаха цели, аромата е сладникаво-лимонов (смялх целия лимон и го сложих). Все още не съм го опитала като хората,ч е изстива. Сипах го горещо в бурканчета и съм ги обърнала, като си иставих една лъжичка за опитване сега.

Ама как си налютих пръстите, докато изчистя лютите чушки, сега ми горят.

# 11
  • Мнения: X
Така... направих го. Стана по-различно от това, което си представях (нещо на вид като едросмляна лютеница със сладникаво-кисел вкус). Ивиците чушка си останаха цели, аромата е сладникаво-лимонов (смялх целия лимон и го сложих). Все още не съм го опитала като хората,ч е изстива. Сипах го горещо в бурканчета и съм ги обърнала, като си иставих една лъжичка за опитване сега.

Ама как си налютих пръстите, докато изчистя лютите чушки, сега ми горят.

На нас не ни хареса с ивиците чушки и затова го смлях с пасатора. Стана като мармалад. От тогава все така си го правя, за намазване на филия.  Grinning

И аз много се подлютявам, затова в повечето случаи си спестявам много от лютите чушки.

# 12
  • София
  • Мнения: 6 277
Суровите чушки смилаш и тогава ги вариш, така ли? Ако ми допадне, следващия път така ще го направя. Аз бая се чудих дали да не го пасирам, ама леко вече не ми се занимаваше и директно го напълних.

И аз ще си спестя лютите чушки, и без това не съм им фен.

# 13
  • Мнения: X
Суровите чушки смилаш и тогава ги вариш, така ли? Ако ми допадне, следващия път така ще го направя. Аз бая се чудих дали да не го пасирам, ама леко вече не ми се занимаваше и директно го напълних.

И аз ще си спестя лютите чушки, и без това не съм им фен.

Не. След като съм махнала сладкото от котлона, изчаквам да изстине и го смилам с пасатора.

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 26 467
 #Cussing outи аз си подлютих яко ръцете,направо откачих #Cussing out...правих го следобяд,а до вечерта пръстите ми горяха и ги киснех в ледена вода...УЖАС....слагайте ръкавици като режете лютите чушки #Cussing out #Cussing out #Cussing out....но иначе много ми харесва и почти си го изядох и то без сирене и печени филийки,само като се сетя за него и ми се прияжда.Моето малко го преварих и е като желе,а чушките са прозрачни и жилавки,но така ми харесва...пак ще направя тези дни,но двойна или тройна доза и с минимално количество люти чушлета...

Последна редакция: сб, 02 окт 2010, 10:33 от Doli

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт