Търся една рецепта за туршия

  • 5 008
  • 5
  •   1
Отговори
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 234
Момичета търся една рецепта за туршия която съм правила много отдавна,но съм си загубила рецептата,а и не помня точно каква беше маринатата,значи това което се сещам е,че се правеше от зеле обикновенно,моркови и зелени домати,магданоз и кервиз.Доматите се препукваха леко(препичаха),маринатата се вареше на котлона и имаше олио в нея.Моля ако някой прави тази рецепта или се сеща за нея нека пише,страшно вкусна ставаше и ми се иска и тази година да я направя.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 341




Ето рецептата на  Блонди - става супер вкусна!!!

 марината  за 8кг  зеленчуци  (по избор)

2л вода
2л оцет
200гр сол
500гр захар
350мл олио

Слагаш всичко в тенджера, заедно с листа дфинов лист, зърна бахар и черен пипер и на котлона - да кипне. Няма нужда да се вари, само да кипне и изключваш. Ако ги предпочитате по-хрупкави да останат после, оставяш 5 минутки да се охлади, ако не - заливаш веднага приготвените и изчистени зеленчуци, затискаш ги отгоре с чиния, да не плуват по повърхността, да са потопени добре всички, слагаш капака и оставяш някъде на хладно. След една седмица е готова. За тази седмица след 2-3 дни я разбъркай един път и това е

# 2
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 234
Благодаря   bouquet
Ако никой не се включи с оригиналната рецепта ще направя тази.

# 3
  • Мнения: 22 867
Арвена, погледни и рецептата на Пеполина -  Туршия от печени зелени домати  bouquet

# 4
  • От липите до сините камъни
  • Мнения: 234
Благодаря много labrex  bouquet,мисля,че тази е точно това което търсех.  bouquet

# 5
  • на брега на морето
  • Мнения: 6 251
Да попитам тук, за да не отварям специална тема  chef
Искам да сложа червени чушки, както ги правеше мама  Laughing Помня само, че чушките бяха белени, имаше магданоз и нарязан чесън и накрая аспирин.
Дали се слага оцет и олио в буркана? Четох, че заради олиото няма да изтрае дълго. И не съм склонна да стерилизирам, майка ми май само ги затваряше в буркана  33uu Но си спомням, че и мухлясваха - образуваше се едно такова бяло и плътно по стените на буркана. Помогнете с ваши рецепти, майсторки   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт