Въпрос за елдата

  • 5 355
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 987
за пловдивчанките мога да кажа , че до фото " ПИНК" ( до " Скорпиото" ; до италианската уличка ) има един магазин за диетични храни . там продават брашно от елда - направо си е готово , няма нужда от всичките процедури дето мама моник описва . сьщо има и макарони от елда . а има и елда на зьрна ( за ентусиастите дето им се мели и пече ...).  ние си я купуваме от там на брашно и става много бьрзо в микровелето . а и макароните много ги тачим.

# 16
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
После само слагаш 'дозата' във вода от предния ден и на другия ден сваряваш за няма и 2 минути. Прясна домашна каша Simple Smile
А в микровълновата може ли, или я правиш на котлон?  Grinning
Кашите на котлон, за да мога да ги бъркам.

Минимо, ако е готово брашното, ще иска повече варене, си мисля аз...Кашата от домашно смляна елда затова става бързо, защото зърната са изсушени във фурната преди това.

# 17
  • Мнения: 6 390
Излекувайте анемията с елда
http://www.standartnews.com/archive/2004/02/18/health/s3994_4.htm
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=12&Board=gotv&N … mp;sb=5&part=

И аз купувам брашно от елда, и кашата става за отрицателно време  Wink беба само това още никога не ми е отказвала да яде, на мен лично ми прилича като боза на вкус, сладка ми е, харесва ми, понякога я мешам с плодово млекце, понякога с плод, най различни варианти / СУПЕР става  Wink
свекито ми е обяснявала даже ризото с елда / на зърна, се сварява, и се омешва с запържен лук и гъби, много вкусно, но не е за деца  Wink

# 18
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
свекито ми е обяснявала даже ризото с елда / на зърна, се сварява, и се омешва с запържен лук и гъби, много вкусно, но не е за деца Wink
О, елдата се готви с всичко, което се комбинира с ориз. Месо, зеленчук...всякакви рецепти...но пусто, у нас на никой не му хареса, та така си изхвърлих неядена манджата и повече не експериментирах.

# 19
  • Мнения: 877
свекито ми е обяснявала даже ризото с елда / на зърна, се сварява, и се омешва с запържен лук и гъби, много вкусно, но не е за деца Wink
О, елдата се готви с всичко, което се комбинира с ориз. Месо, зеленчук...всякакви рецепти...но пусто, у нас на никой не му хареса, та така си изхвърлих неядена манджата и повече не експериментирах.
И аз така!

# 20
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Аз пък я слагам в зеленчуковото пюре. Като подправка по 2-3 супени лъжици на пюре за 3-4 бурканчета (200мл). Също и като пюре от елда 1кафена чаша елда + 2-3 картофа, морков, магданоз и масло. Много му харесва на мъника  Hug. Така де елдата е най-тачената от него храна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт