Пържолите от вчера

  • 16 100
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 685
Здравейте. Реших да се допитам до професионалистите. Simple Smile Вчера имахме гости и правих пържоли на скара, но ми останаха. Проблемът е, че мъжът ми не вкусва втори път готвено месо. Дори да го претопля не му бил същия вкуса и не го яде. Чудя се какво да правя, защото това е към 400гря месо, което иначе трябва да изхвърля:( (Аз напоследък не мога да погледна месна храна).

# 1
  • Мнения: 5 001
1. Направи един сос фрикасе и сложи пържолките нарязани на хапки малко да поврят.

2. задуши гъби,една глава лук и ги сложи в йенска тенджера,добави пържолите нарязани на хапки и залей със заквасена сметана разбита с малко водичка,сол,черен пипер на вкус.Буташ във фурната за около 1/2 час.Сервираш с картофено пюренце или задушени зеленчуци.....

3. Правиш доматен сос с черен пипер,чесън,морков,дафинов лист....Като започне да се сгъстява,добавяш пържолките нарязани на хапки.

# 2
  • Мнения: 3 342
В такива случаи правя Катино мезе / гъбен сос с бяло вино и чесън/ или Пасарелски кебап /доматен сос с чесън/ . Никой не разбира от кое точно месце съм го направила. Успех!

# 3
  • Мнения: 685
Аууууу!!! Страхотни рецепта.... направо не знам как ще устискам до вечеря.  Simple Smile Много благодаря!  Hug

Майсторът си е майстор.   chef

# 4
  • Мнения: 1 777
В такива случаи правя Катино мезе / гъбен сос с бяло вино и чесън/ или Пасарелски кебап /доматен сос с чесън/ . Никой не разбира от кое точно месце съм го направила. Успех!
Беба2 чудесни предложения!!!
Може ли малко по-подробно да напишеш за Пасарелския кебап ,че имам едни останали печени пилешки филета?

# 5
  • Мнения: 3 342
За Пасарелския кебап е необходимо първо да нарежеш месото на малки пърченца и малко /както е твоето вече обработено/ да го запържиш в нагорещена мазнина. Докато се пържи, настъргваш домати. Изваждаш месото и в същата мазнина вариш настърганите домати докато се сгъстят малко. Подправяш ги с подправките, които харесваш и , когато го махеш от котлона , нарязваш чесън. И прибавяш месото. Успех!

# 6
  • Мнения: 1 777
Мерси за рецептата,задължително ще пробвам. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт