Турската кухня *4*

  • 219 970
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Princess of Persia , много ми хареса как изглежда тази вкусотия, но съм пропуснала рецептата - може ли линк?

# 181
  • Мнения: 72
Има я на втора страница от темата  Peace

# 182
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Благодаря ти, копирах си я Wink.С кристална захар ли поръси питките преди изпичане?

# 183
  • Мнения: 72
Да, също така малко увеличих и количеството захар в самото тесто, та да стане малко по-сладко.

# 184
  • Мнения: 899
Здравейте,момичета и момчета!Аз честичко ви чета,защото сме фенове на турската кухня ,особено мъжката част от семейството  Laughing .Имам молба към вас ,знаете ли рецепта за "Йогурт пача".Мъжът ми е опитал такава в един турски ресторант в Лондон и ми поръча да намеря рецептата и да го посрещна със същата,като се върне  от командировка .Да ,ама за никъде  не намерих рецепта ,единствената сходна която открих беше без месо ,а тази която той е ял ,е била с агнешко(овче).Благодаря.

# 185
  • Мнения: 72
Ориенталски сос с чушки:
500 г чушки
3-4 глави кромид лук
2 скилитки чесън
2 с.л растително масло
щипка захар
сол
черен пипер
1 с.л оцет

Чушките се изчистват и заедно с лука и чесъна се прекарват през месомелачка. Задушават се в растителното масло около 15 мин. Добавят се подправките и се разбърква. Подходящ сос за печено месо.

# 186
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Аз идвам с отчет за лесната къпана баница. Стана невероятно вкусна.

# 187
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Мммм Ilrai78,   bouquet  чудна къпана баница. Какви са корите, в смисъл от фините, или от домашните и готови ли ги купи, или ти ги разточи?

# 188
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Вени, точих ги. Правих баницата по тази рецепта и стана чудна Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=518936.msg16561848#msg16561848

# 189
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Ilrai78Hug благодаря ти, мила.   bouquet

# 190
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Я да си покажа и баклавата, която правих по рецептата, която даде Ердинч.




# 191
  • Мнения: 11 747
А, ама дай и коментар сега - как е, прилича ли на тази в Турция, на Гююлюулу и на Коска? Мене набухвателя ми се струва не на място, но знам ли  Thinking Слагала съм и аз, по рецептата на Айля, добре беше.

# 192
  • Мнения: 573
От свекървата знам, че ако шербета е много горещ става теклива баклавата. Тя я докарва почти, е не е като купешката, но там технологията е различна.

# 193
  • Истанбул
  • Мнения: 310
Илраи 78 браво Hugмного добре се е получило.По принцип има разлика и във вкуса и във вида на домашната и баклавата от магазина.За нас нескопосниците има да се продава в Коска специална домашна баклава.Реже се на ромбчета,а иначе класическата баклава се приготвя от твърдо брашно от пшеница от равнината в Коня+краве масло от Урфа +шамфъстък от Газиантеб.И разбира се кадърен майстор на баклави=не може всеки да приготвя такива баклави.За баклави майсторите произхождат от Антеб,за кебапи=Урфа,а за др .ястия=Болу,Менген.

# 194
  • сред люляците
  • Мнения: 767
Хихи  Mr. Green Ами коментар... много вкусна се получи, макар и доста различна от купешката. Обаче много ми хареса.  Peace Не е така твърда, като купената, някак си по-мека и на вкус е... Не е и толкова сладка. По-сиропирана е.  Аз я правих с обикновено брашно. Много лесно беше. Разточи се супер. И е доста по-различна поне според мен от баклавата на Айля. Не мога обаче да преценя коя повече ми харесва...
Препоръчвам да я опитате. То вкус другар няма  chef

Общи условия

Активация на акаунт