Турската кухня *4*

  • 220 023
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
  • близо под тепетата
  • Мнения: 669
Запис да не ви изпусна, а и 2 сайта Hug

http://www.saklilezzetler.com/

http://www.mutfaksirlari.com/

 Hug

Първият е на един познат и майка му приготвя всички рецепти Whistling

# 196
  • София
  • Мнения: 436
Аз искам да се пробвам с къпаната баница, но не съм сигурна дали ще се справя с разточването на корите...  newsm78
Много ли тънки трябва да са?

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 09:31 от anisunshine

# 197
  • Мнения: 110
magito1986 ,благодаря за невероятните сайтове  bouquet  chefСамо да има кой да превежда Thinking hahaha,че съм адски боса с езика PraynigПоне си изплакнах окото с невероятни гозби и сладки Embarassed 

# 198
  • близо под тепетата
  • Мнения: 669
vesito5, първия сайт има и английска версия(само че не всички рецепти са преведени). А вторият е някакъв известен, но май е само на турски.

Аз искам да попитам за рецепта на yumurtalı fasuliye kavurma, ама изпробвана рецепта Peace Mr. Green

# 199
  • близо под тепетата
  • Мнения: 669
Да споделя набързо е дна рецепта-топла,топла, още преди да е публикувана на сайта Laughing то я има на турски, ама ще я сложат и на английски Mr. Green
http://www.saklilezzetler.com/

Yalancı Tavuk göğsü - Лъжливо тавук гьоусю

Съставки:

1л. прясно мляко-пълномаслено
1 водна чаша брашно
1 водна чаша захар
1 пакет ванилия
1с.л. масло - неразтопено!

Приготвяне:

Слагате в тенджера студеното мляко и прибавяте брашното. Сталагате я на котлона(би трябвало на бавен огън) и бъркате непрекъснато, за да не се образуват топченца. След 5 минути прибавяте захарта и ванилията. Когато достигне гъстотата на малеби и започне да ври, махнете тенджерата от котлона. Прибавете маслото и разбъркайте, използвайки дървена лъжица или блендер(ама според мен няма смисъл от блендер, щото то ще си се разтопи в горещата смес) . Разпределяте сместа в стъклена чиния, тавичка или каквот решите и я забравяте в хладилника за 1-2 часа.
Декорирате според вкуса си – бисквитки, орехи, лешници, фъстъци, шам фъстък, канела или кокосови стърготини.

# 200
  • близо под тепетата
  • Мнения: 669
Да прибавя на бързо 3 нещица Rolling Eyes Hug

Кумпир Менемени естествено любимия(но не и единствен) гюлляч

# 201
  • Мнения: 1 934
Магито, търсих с гугъл този гюляяч, ама нищо не излиза. Това десерт ли е? Може ли рецептата?
    Много апетитно ти изглеждат всичките гозби   bouquet

# 202
  • Мнения: 11 747
Ето го гюлляча - в гугъл

http://www.google.bg/images?hl=bg&source=imghp&biw=1276& … ;oq=&gs_rfai=

Повечето снимки водят към рецепти, но на турски.

# 203
  • Мнения: 1 934
Пина, благодаря ти  Simple Smile
   Значи все пак ще чакаме рецепта от Маги  Peace

# 204
  • Varna
  • Мнения: 2 596
За Гюлляча, трябват оризови кори. Обожавам го. Ама само във Туркията го ям. Тука няма такива кори.

# 205
  • Варна
  • Мнения: 283
в магазините за здравословни храни има оризови кори, които са твърди, но омекват във вряла вода или на пара. във Варна има в магазини "здраве за вас", но незнам в кои други градове има тази верига...

# 206
  • близо под тепетата
  • Мнения: 669
Delta го е казала Hug аз в БГ не се занимавам да търся продукти и да приготвям този десерт. Иначе е невероятно лек и вкусен.
Първо затопляте мляко и захар(ама не помня пропорциите ooooh! те са си написани на пакета). Корите(продават ги в пакети) ги наморкяте в млякото и ги слагате в тавичка или табле или каквото решите. Понеже са ми мн големи, аз ги разделям на 4 и за 1 десерт ползвам 1/2 пакет и така си правя 2 гюлляча Laughing Flutter послед между корите сипвате ядки(най-често шам-фъстък) а най-отгоре нар и пак шам-фъстък. Аз и между корите слагам чат-пат нар,а и счукани бадеми, фъстъци обикновени(понякога и солени Shocked Blush ). И това е....на моята снимка това зеленото е зелени кокосови стърготини Rolling Eyes Mr. Green

# 207
  • Мнения: 383
Аз искам да попитам за рецепта на yumurtalı fasuliye kavurma, ама изпробвана рецепта Peace Mr. Green

това е харектерна храна за покрай черноморието, в много места(Трабзон и Ризе) приготвя се предимно от туршията на зеления фасул, но без яйца (препоръчвам)

аз предимно си хапвам когато съм в Трабзон(като мезе за турска ракия  Mr. Green ), ако не забравя следващия път когато ще съм там ще се опитам да ви я напиша истинската рецепта (както си я приготвят местните ора там)

   
 
Ето го гюлляча - в гугъл

Гюлляч'а е сладко, характерно за Рамазан Байрам  Hug

пробвайте и така в Гугъл'а

цък

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 07:10 от Ердинч

# 208
  • Мнения: 11 747
Тази реклама на Йени ракъ е много яка! От остров Митилини ли надойдоха тия ми ти голи моми  Mr. Green

# 209
  • Мнения: 148
Знае ли някой рецепта за кюфтета по Измирски.Ще съм ви много благодарна ако можете да ми помогнете

Общи условия

Активация на акаунт