Уред за кисело мляко

  • 169 868
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 2 381

П.П Току що си поръчах закваската по интернет, ще чакам. В това топло време, дано няма проблем да ми я доставят. Rolling Eyes


Тази, която аз мога да поръчам идва в пликче (като суха мая). Няма проблем.

# 61
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
а, квасила съм и в черен найлонов плик, но винаги черен за смет. Ако е  друг цвят не става не знам защо. Млякото ми е пак към 40 градуса, заквасвам и слагам тенджерата/ бурканите в черният плик. Седи към 2 часа и после в хладилника.

# 62
  • от Луната
  • Мнения: 1 752

П.П Току що си поръчах закваската по интернет, ще чакам. В това топло време, дано няма проблем да ми я доставят. Rolling Eyes


Тази, която аз мога да поръчам идва в пликче (като суха мая). Няма проблем.
Може ли да покажете за каква закваска става дума, че много ме заинтригувахте  Embarassed

# 63
  • София жк Бъкстон
  • Мнения: 74
Мисля че е тази, но като се включи Джемма ще каже точно - http://www.matatama.com/product?key=agptYXRhdGFtYWJncg8LEgdQcm9kdWN0GPaoAgw

# 64
  • Мнения: 2 275
здравейте млекарки Laughing
аз имам SEVERIN (най-евтина е ,но аз трябва да си следя за часовете) от една година.
Съгласно указанието квася млякото 8-9 часа и става много хубаво,а закваската я купуваме от аптеката(мъжо я купува,мен ме е срам да кажа "дайте ми българската бактерия за кисело мляко", а той така иска закваската Joy)
как така при вас се подквасва толкова бързо newsm78
  bouquet
аааа,забравих:ако купувате като моя уред  мийте бурканчетата на ръка,не издържат в миячна машина!  bouquet

# 65
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Днес получих закваската. Точно за тази става дума, от посочения линк. Заквасих мляко, стана много хубаво на вкус, но изобщо не  е гъсто и пусна доста повече цвик от предишните опити. Що така? Очаквах различни резултати. Rolling Eyes

tania6.какво се случи с бурканчетата ти? Не бяха ли стъклени? Моите си ги мия в миялната и нищо им няма.
Относно часовете и на моята пише 8 часа, но на мен мис е вижда ужасно много това, то за 5 часа пуска цвик, а за за 8 не знам. На 3-4 час е гъсто вече , а  на 5 пуска доста цвик. Слдващият път ще пробвам с 3 часа, а по-соедващият с 8.

# 66
  • Мнения: 1 777
Джема благодаря за темата.  bouquet

Аз също имам машинка за кисело мляко,но правя рядко и само обикновено без добавки.Решила съм да пробвам и с различни добавки.
В книжката на моята машинка пише ,че ако е пълномаслено млякото трябва да стои 4 часа,а ако е с по малка масленост или обезмаслено повече от 6 до 8 часа.
Аз подквасвам био мляко с 2% масленост и за 4-5 часа става гъсто.Понякога има цвик ,но понякога няма.Ако го правя с закваска от тази на прах става доста гъсто,а с обикновено кисело мляко по рядко.

# 67
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Pety, благодаря за информацията за млякото. Моята книжка е на френски и общо взето не занм подробностите. По метода проба грешка действам, затова пуснах и темата.
Сега погледнах млякото в хладилника, станало е по-гъсто. Ама пак си има доста цвик. Искам д апостигна идеалното мляко, без цвик. И очаквах това, от закваската, ама не стана.  Утре ще снимам млякото. Този път всичкото е натурално, без добавки.

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
Ако има от къде да си купиш овче кисело мляко за закваска с нея подквасвай млякото. няма да ти пусне цвик

# 69
  • Мнения: 2 275
на мен не ми пуска цвик,а за спукани бурканчета в миячната машина писаха във форума на френския амазон (падам си и аз по методите  проби-грешки и проверки,но този път нямам желание да проверявам достоверноста за спукване Mr. Green,а може и да са се подобрили newsm78
лек ден и успехи в кухненските лаборатории Laughing
  bouquet

# 70
  • В градината...
  • Мнения: 15 930
Моето мляко не пуска почти никаква суроватка /така си му я казваме/. От основно значение е температурата при заквасване. Няколко години се чудих, докато го разбера. Когато е по-горещо млякото и после се държи по-дълго, става с много суроватка и доста кисело. Колкото е по-хладко и по-дълго го държа - става бетон. Но задължително да е добре, дебело завито - с вълнени елечета, кожи или одеала.

# 71
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
В руския форум разбрах, че по-висроката температураводи до цвик. Но машината си я поддържа тази температура и е токова, колкото я дават по принцип за млякото.
И стига с тия одеяла, кожи и тем подобни глупости.  Laughing

Ето млякото със закваската, ами рядко си е. Или аз искам невъзможното, знам ли. Иначе е точно по мой вкус, не е кисело, т.е pH - то му е добре, но следващият път ще пробвам с 3 часа в машината.:





Оставих едно бурканче, за следващия път, ще видим как ще е с моята закваска.

# 72
  • София жк Бъкстон
  • Мнения: 74
Ето че вече ги има в българските онлайн магазини - http://get.bg/catalog/product_info.php?cPath=195_252&products_id=51374

# 73
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Аз днес отново квася мляко, вече с бурканче от моето, с натурална закваска.

# 74
  • UK/София
  • Мнения: 7 681
Днес получих закваската. Точно за тази става дума, от посочения линк. Заквасих мляко, стана много хубаво на вкус, но изобщо не  е гъсто и пусна доста повече цвик от предишните опити. Що така?

 Ако знаеш колко пакетчета от тази закваска похабих ooooh!По какви ли не начини я правих.Тези от фирмата ми станаха като роднини.Един път взе, че ми стана гъста закваската, но след това млякото ставаше като айран. ooooh!Сега си взех от другата марка.Не, че миналата година ми се получи кисело мляко и от нея.Даже като я поръчвах миналата седмица, от фирмата ме питаха дали съм получила хубаво мляко.Отговорих отрицателно и те побързаха да кажат, че са сменили технологията за получаване, останах с отворена уста.Значи и на тях не им е много ясно.В упътването пише да бъркам млякото с миксер Joy.Трета година се боря да получа хубаво мляко по какви ли не начини и вече не знам дали и машинката за квасене ще ми помогне. Confused

Общи условия

Активация на акаунт