Конфитюр от ягоди

  • 11 618
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 550
Странно, но не намерих такава тема с търсачката. Можете ли да ми обясните как се прави? В готварските книги у дома намерих рецепта за сладко от ягоди, но май не е същото. Не искам плодовете да стоят цели, на буци, а да се маже равномерно по филийката. Това, което съм правила досега винаги е много стегнато и с мъка излиза от бурканчето. Как да направя лесен за мазане конфитюр?

# 1
  • Варна
  • Мнения: 2 768
Аз конфитюр не съм правила,но си мисля, че за да няма цели парченца трябвац вилица или нещо друго да смачкаш ягодите.
Също за да не става много гъсто конфитюра го махни по-рано от огъня

# 2
  • Мнения: 3 550
Да ги смачкам преди да ги сложа да се варят или по време на варенето? Има ли значение?
И май предварително се поръсваха със захар, нали?

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 768
Ами по-лесно ще ти е да ги смачкаш преди варенето.
Да ръсят се със захар.

# 4
  • София
  • Мнения: 23 170
Аз посипвам измитите ягоди със захар, като се постопи вземам пасатора и пасирам цялата смес. После го сварявам и става като конфитюр.

# 5
  • Мнения: 22
става много хубаво сладко с микса на Д-р Йоткер, аз ядох с цели ягоди но мисля, че не е проблем да се намачкат или да се смелят с машинка за месо

# 6
  • Мнения: 22 867
Майка го сварява, сваля от огъня, пасира, връща обратно само да кипне, насипва горещо в бурканчета, затваря ги, обръща да легнат върху капачката и това е.   bouquet

# 7
# 8
  • Мнения: 63
Аз предпочитам ягодите да са цели. За да стане конфитюр трябва предварително да се надребнят.
Аз на 2кг ягоди, слагам 1кг и 200г захар и 1 пакетче лимонена киселина.
Първо изчиствам и измивам плода. Поръсвам го със захар и 2с.л. ракия, водка или уиски.
Това за алкохола го прочетох от www.babapena.com. Така плодовете запазват
естествен цвят. Варя го на слаб огън. Когато започне да сгъстява, добавям лимонената киселина и
изключвам. Вече втора година го правя така и ми се получава добре сладкотото.
Успех!!! Sunglasses

# 9
  • Мнения: 3 550
Благодаря на всички! Ще го направя в събота.

Общи условия

Активация на акаунт