Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 367 455
  • 1 474
  •   2
Отговори
# 1 440
  • Linz
  • Мнения: 11 619
alpha_beta, ами аз така и не разбрах какви са тия прибори за които говориш. Аз само тигани разглеждам Simple Smile
Ходих до магазина, гледах ги, но пак не се реших. Написали са "устойчив на високи температури", което според мен не е достатъчно като информация.
Магазинът е на Vicko, намира се на Княз Борис 83. Останал е един тиган за палачинки, но има и доста други.

# 1 441
  • Мнения: 505
P1410, след като не си се решила веднъж, направо ги забрави тия съдове. В сайта няма подробно описание и това поне мен много ме смущава. Цените са някак високи за подобен сайт, но ниски за истински реномирани марки, доказали се във времето - абе никак не ми харесаха. Струват ми се надценени евтини съдове. Много съм патила от такива - купиш ги, три дена радост и после почват мъките - тук се обелило, там се счупило. И тоя зелен цвят някак не привлича много.

# 1 442
  • Мнения: 221
Харесах си ето тази тенджера http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00008WFFN/ref=ox_sc_act_imag … ;m=A3P5ROKL5A1OLE .Колебая се между 24 и 28 см,но като се замисля сякаш 28 см ще е по-добре да взема.
Някой беше писал,че откакто има такава тенджера я ползва даже  и като гювеч,та искам да попитам дръжката на капака и тя ли е метална?










# 1 443
  • Мнения: 45
Харесах си ето тази тенджера http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00008WFFN/ref=ox_sc_act_imag … ;m=A3P5ROKL5A1OLE .Колебая се между 24 и 28 см,но като се замисля сякаш 28 см ще е по-добре да взема.
Някой беше писал,че откакто има такава тенджера я ползва даже  и като гювеч,та искам да попитам дръжката на капака и тя ли е метална?

Там въобще няма метал- тенджерата е чугунна и е сто кила. Без пари да ми я дават не взимам. Дръжката е бакелит.

# 1 444
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Харесах си ето тази тенджера http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00008WFFN/ref=ox_sc_act_imag … ;m=A3P5ROKL5A1OLE .Колебая се между 24 и 28 см,но като се замисля сякаш 28 см ще е по-добре да взема.
Някой беше писал,че откакто има такава тенджера я ползва даже  и като гювеч,та искам да попитам дръжката на капака и тя ли е метална?



Тенджерата е неверотна, наистина не съм готвила в нищо друго освен в нея, откакто я имам - дори козунаци и хляб пека в нея. Моята е със стоманена дръжка на капака и си го ползвам без проблеми във фурната, но доколкото знам и по-старите дръжки, които си показала в линка също са подходящи за фурна.
Тази тенджера няма нищо общо с гювеч, просто няма гювеч (изобщо съд), който да готви толкова вкусно  Wink. Ползвам я за абсолютно всичко - задушаване, запечатване, варене, изпичане, за тестени и т.н.

# 1 445
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Харесах си ето тази тенджера http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00008WFFN/ref=ox_sc_act_imag … ;m=A3P5ROKL5A1OLE .Колебая се между 24 и 28 см,но като се замисля сякаш 28 см ще е по-добре да взема.
Някой беше писал,че откакто има такава тенджера я ползва даже  и като гювеч,та искам да попитам дръжката на капака и тя ли е метална?


Още един глас и от мен за съдовете на Le Creiset. Аз нямам такава голяма тенджера, но имам тази касерола+тиган 2 в 1, от които съм супер доволна.


И аз като ahasver  пека с нея (касеролата и тигана) във фурнатаи  готвя на котлона. Съда се нагрява по-бавно от стоманен такъв, но веднъж нагрее ли се, акумулира доста голямо количество топлина и готви много бързо.  Почиства се с лекота.

Аз мисля, че няма да съжаляваш, ако си вземеш тази тенджера и наистина ще ти замести гювеча.
За себе си съм убедена, че когато имам финансовата възможност ще си взема и тенджера.

# 1 446
  • Мнения: 2
И от мен един глас "за" тази тенджера, от два дни съм горд притежател точно на 24 см. и всъщност тежи 4кг., (и е с вместимост 4,2л.) което мислех, че е много, но всъщност не е чак толкова тежка. Но за сметка на това се готви прекрасно с нея Simple Smile Моята е изцяло метална, може без проблем във фурна да се ползава Peace Благодарна съм на темата, че научих от тук за тези съдове.
...Интересувам се, някой дали ползва тенджера на Emily Henry, че и тях съм харесала? Дали може по същия универсален начин да се ползват-фурна, котлон? Четох, че при нагряване се образували пукнатини, които са показателни за издържливостта на съда на високи температури? Те изчезват ли след охлаждане, какви са...и т.н.?

# 1 447
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Моята е изцяло метална, може без проблем във фурна да се ползава Peace Благодарна съм на темата, че научих от тук за тези съдове.
...Интересувам се, някой дали ползва тенджера на Emily Henry, че и тях съм харесала? Дали може по същия универсален начин да се ползват-фурна, котлон? Четох, че при нагряване се образували пукнатини, които са показателни за издържливостта на съда на високи температури? Те изчезват ли след охлаждане, какви са...и т.н.?

Може би имаш предвид, че тенджерата на Le Creuset  е изцяло чугунена?

Относно тенджерите на Emily Henry. Аз много им бях хвърлила око преди време. Наскоро имах възможност да ги видя и на живо. Значително по-леки са от тези на  Le Creuset, даже леко нестабилни ми изглеждат. Доколкото знам обаче не могат да се ползват във фурната. Може и да греша. Нямам информация как готвят и вкусна ли е приготвената в тях храна.  Цените са по-евтини от тези на Le Creuset.

# 1 448
  • Мнения: 221
Момичета,благодаря ви за отговорите.Така и така ще дам толкова пари за тенджера,искам и аз да я ползвам във фурната и да е със стоманени дръжки.Тези ли са по новите модели http://www.amazon.co.uk/Le-Creuset-Round-Casserole-Cassis/dp/tec … 2EW/ref=de_a_smtd че нещо не мога да се ориентирам  Embarassed,а няма  и къде да ги видя на живо.

# 1 449
  • град-държава
  • Мнения: 5 863
Да, моята е такава, но тенджерата ми е с бял емайл.
МоРсКа СиРеНа , убедена съм, че няма да съжалиш нито за миг след като започнеш да готвиш в нея. Човек трябва да си купи такава тенджера, за да разбере, че си заслужава всяка една стотинка. Аз съжалявам единствено, че съм купила толкова много друга готварска посуда (все хубава), а сега просто я обезсмислих с един тиган и тенджера, и по-назад в темата бяха казала, че вече не бих дала и стотинка повече за нещо различно от Le Creuset Wink


Портокалче, нищо не казваш, вкусно ли готви касеролата? Да знаеш, че съвсем мъничко ти завиждам  Heart Eyes, но скоро и аз ще си я взема също и обмислям една елипсовидна голяма тенджера. Всъщност толкова много неща съм харесала, че не знам какво да избера.

# 1 450
  • Мнения: 221
ahasver   bouquet Сигурна съм,че няма да съжалявам за тенджерата и се надявам скоро да се похваля с нова придобивка.

# 1 451
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Не ви ли притеснява, че едно падане на Льо Крузе може да съсипе съда и/или подовото покритие?

# 1 452
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Портокалче, нищо не казваш, вкусно ли готви касеролата? Да знаеш, че съвсем мъничко ти завиждам  Heart Eyes, но скоро и аз ще си я взема също и обмислям една елипсовидна голяма тенджера. Всъщност толкова много неща съм харесала, че не знам какво да избера.


ahasver, касеролата и тигана са супер и храната става много вкусна. Аз 1-2 страници назад давах отчет за първите ми впечатления Wink оттогава съм събрала още- много удобна е касеролата, когато първо задушавам на котлона, после покривам с капака и мятам направо във фурната. Като е загрята касеролата на котлона, после във фурната например ориза и месото ми са готови за 15-20 мин.
Правих опит да пека едновреммено една и съща храна в йена глас тава и в тигана- в тигана стана много по-бързо и по-вкусна Simple Smile

Пробвах да направя на котлона в тигана яйца с бекон- малко неуспешен опит, бекона стана хрупкав, но яйцето загоря малко. Може би и прекалено нагрях тигана, смятам да има втори опит. Мисля, че чугунения им тиган ще се справи чудесно.

Завиждам ти благородно за бъдещата елипсовидна тенджера. Гледам, че по 24 kitchen готвят в една такава, тъмно синя Wink

# 1 453
  • Пловдив
  • Мнения: 786
Не ви ли притеснява, че едно падане на Льо Крузе може да съсипе съда и/или подовото покритие?

Едно падане и на съд от йена глас, ще е пагубно за съда и може би за някое подово покритие ( по-тънък теракот например). Решението- съдовете на Le Creuset са наистина по-тежки от стоманените и трябва да се борави внимателно с тях. Като ги държиш здраво с двете ръце, няма какво да се случи.
Общо взето с всеки съд трябва да се борави внимателно.

# 1 454
  • Linz
  • Мнения: 11 619
Йената и Льо Крузе са различни и като цена, и като тегло и не бих ги сравнявала.
Аз мога да внимавам, но на "помощничките" ми не мога да разчитам Crazy Иначе съм им навита на тези съдове, само това ме притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт