Готвите ли български манджи?

  • 71 286
  • 1 266
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 945
Моя пък не обича таратор вика ква е тая замръзнала супа, и тиквички с мляко не яде, а яйцата по панагюрски са му най-страшния ужас. Изобщо онези хептем български си ги ям сама, че и детето нави да се противи срещу студената супа  #2gunfire

Срамота!!!Да не обича таратор!
Я го изненадай с една шкембе чорба! #Shocked

# 16
  • Мнения: 1 436
Аз тук съм се учила да готвя, така че правя и български, и други манджи, според както имам настроение и продукти. (Така спрягания в тази тема таратор не правя, защото не сме фенове, нищо че и двамата сме българи Laughing).

# 17
  • Мнения: 1 175
Аз не съм от върлите готвачи, мъжът ми главно се занимава с тая работа. И понеже е местен, той отговаря за тукашните манджи (и чуждестранни експерименти), а аз от време на време се включвам да разнообразя с някоя и друга българска. Аз го ограмотявам за нашите неща, а той мен за всичко останало, хехе  Mr. Green Понякога се виждам в зор да изнамеря продуктите, но напоследък съм надобряла в пригаждането на подобни. Научила съм мъжО да яде почти всичко, дори и таратор  Wink Той горкият и варен козешки мозък е ял заради мен... какъв ми е добричък. Най-много обича гювеч и козунак, и ме кара да му меся и през останалата част на годината, но аз се дърпам. Традиция е все пак, не мога да седна зимъска да меся козунак. Все едно питка с късметчета по Гергьовден  Mr. Green

# 18
  • Мнения: 341
О шкембе готвя и му харесва, това не отказва, и сърмички, най-обича фасул и навсякъде разправя, че с това съм го свалила с фасула. Така че за български манджи не е проблем, за засуканите български вкусотий се дърпа.
Направо ви завидях за дроб-сърмата, аз тука и агнешко едвам си намирам, само по поръчка от някой овчар в планината. Лозови листа ми носи мама като идва, ама за агнешко или комплект за дроб-сърма трудно се мъкне през граница  hahaha

# 19
  • Мнения: 9 052
Да. Доста хапваме салати, таратор, гювечета, баница, сърми и със зелеви и с лозови и пълнени чушки, коприва напролет на пюре и супа, дроб сърма имахме миналата седмица , боб, леща ... От местната кухня май нищо не правя - иде ни тежка - наденици с пържени картофи, паниран шницел, кнедли , рибата панирана и пържена ... не ги готвим подобни  Hug

# 20
  • Мнения: 27 524
Да, общо взето само такива готвя. Разбира се, отдавам дължимото и на френската кухня, но по-скоро като изключение, отколкото като правило  Simple Smile

# 21
  • София - Рим и обратно
  • Мнения: 11 239
И моят мъж се ужасява от мляко в манджите и се пули отвратен като види комбинацията от яйца, шкембе или краставици с мляко Rolling Eyes. Аз пък толкова да ги обичам тия неща, даже имаше период, когато слагах кисело мляко на абсолЮтно всякакво ядене. Добре, че не ме е познавал тогава Whistling

# 22
  • Мнения: 1 545
Аз по принцип не готвя, само от дъжд на вятър, хич не ми е любимия спорт. Добре, че е майка, тъй че всеки ден ядем манджи български основно. Мъжо яде всичко и особено обича шкембе чорба  Peace, както и всякакви таратори, сърми, пълнени чушки, мусаки, питки, баници и прочие. Само на една гъбена супа се намръщи, каза, че било храна за затворници /а ние с майка си я изсърбахме доволно/.
Дребните са страшно различни, големия е много труден на ядене, и все не му се яде или не му харесва, а малкото яде каквото има, че и главата в хладилника си завира, голямо прасе е.
Ит. кухня готви мъжо, аз - когато ми дойде музата, а напоследък майка научи една-две рецепти са сосове за спагети, които й харесаха /по принцип хич не е по пастата/, и ги прави.

# 23
  • Германия
  • Мнения: 327
Да,готвя и то много често.Мъжът ми е върл фен ма мусаката,сърмичките,пълнените чушки и пиле с картофи.Тези манджи му ги готвя всяка седмица,а събота и неделя задължително правя тутманик или мекици.
Шопската салата е неизменно на вечеря,сипваме си и по една малка ракийка и все едно сме си в България Mr. Green
[
/
quote]
Все едно чета за моя мъж,а това с ракийката и салатката и ние го практикуваме.Само че пием водка,че ракия трудно се намира.
Той горкия (мъжът ми де)три години живя сам докато дойдем ние,и направо е зажъднял за манджи.Така че засега му угаждам.
Ама все още не работя и имам време да готвя.

Ракията си я носим от България-всеки взима по 2 шишета и я пием на капки LaughingМъжът ми е луд за "Бургаска мускатова специална".Не дава на никой друг от нея,голяма скръндза е.Аз все го майтапя,че кръв дава,ракия не дава Mr. Green

# 24
  • Мнения: 407
не, не готвя. едно че не стават изобщо, но може аз да съм беузмно некадърна готвачка, което е пълна истина, или продуктите им тук не пасват на нашата кухня. освен това е голяма врътня това с нашите манджи.
аз гледам да се спася от кухнята, само кафето си правя дълго и хубаво.

обаче, ако има някой да ми готви, не отказвам Grinning
Палмира, проблема не е в твоя телевизор  Mr. Green готвенето ти най-вероятно си е добро, но продуктите им не стават и всички манджи от нашата кухня придобиват някакъв противно странен вкус!  Peace Един най-обикновен миш маш не може да се спретне да ти се услади по същия начин, щото чушките им или прекалено сладки или безвкусни, сиренето докато уцеля кое точно да ползвам ставаше на крем супа  hahaha

Не готвя БГ манджи, първо, че моя мъж хич не ги харесва (е, като е в БГ няма къде да ходи и яде  hahaha), само супите ни му се услаждат, но пак не всички. Подправки да си набавя трябва да ги влача от Балгария или пък да ходя до БГ магазините, ми то ми се отщява. Пък и като се заредих каква е плозта щом дори боба няма вкус като нашия, пълнените чушки заради ориза и самите пиперки като ги направя и се чудя готвила ли съм през живота си! и т.н....мога да си изброявам до безкарй  Mr. Green а и моя мъж обича да готви, ми няма да се дракам с него, я! Остстъпвам кухнята без бой  Mr. Green

А, и като спрегнахме таратора, правя си го само за мен. Всички приятели знаят, че това е супа от йогурт и олио  Joy

# 25
  • Мнения: 1 761
Ох,абе готвя,къде ще ходя...Ама само като си помисля колко по-приятни неща мога да свърша за това изгубено време в кухнята...

Аз манджи не обичам много.Мазни са ми,а яхнии пък не мога да гледам.
Като дойдох тук правих често мусака,гювечета,разни завъртяни рецепти дето по цяла седмица им баеш.Мъжът ми беше изумен,че изобщо мога да готвя-преди да се оженя се хранех само по ресторантите,нямах нито време нито желание да въртя черпаци.

Майка ми все ми праща готварски спиания и книги.Не съм ги отворила,честно.Казах й,че като се пенсионирам след около 35 години ще се отдам на такива трудоемки дейности.За момента секса ми се вижда по-интересен. Sunglasses


Иначе,мъжа ми може да готви мусака,един ден донесе два буркана с лозови сърми-цяла събота  неделя свивахме сърми,пълнени чушки са му любими,руло "Стефани",пълнени тиквички,всякие меса на скара ,паниран кашкавал,таратор,пилешка супа,шкембе чорба и за моя изненада-много му харесва да пие боза.Даже съжалява,че тук няма.

Аз агнешко не ям,дреболии не купувам,на диета сме семейно-никакви бобови,сосове,бял хляб,луканка само като сме в Бгя дем,лютеница също.Ракия никой у дома не обича да пие.Една приятелка ми подари едно шише домашна преди 3 години-още си стои в хладилника.Пием вино,имаме винарник/така ли се казва това,на което се складират бутилките с вината?/

Местнаха кухня не ми харесва изобщо,но правя често паста,ризото,печени меса с огромни салати и задушени зеленчуци.

Не ми е проблем липсата на луканка,лютеница и ракия,пача и трушия.Не са ми жизненонеобходими,а и не знам да е умрял някой,понеже не ги е ял.Купувам месо само от месарницата, в супера е ужасно мазно и има вкус на пластмаса.

# 26
  • Мнения: 3 371
[Палмира[/color], проблема не е в твоя телевизор  Mr. Green ....
олекна ми  Grinning . бях напълно убедена, че не ставам за нищо, даже и за готвачка.

абе, хора, откъде го вадите този ентусиазъм да бъркате в кухнята? направо като си го представя само и ме заболява главата  Rolling Eyes.

# 27
  • Мнения: 9 052
на мен днес сърмите със зелеви листа ми отнеха не повече от 20 мин. ... за какви баеници става дума, та аз по бързо слагам манджата отколкото да нарежа салатата  Rolling Eyes Винаги съм се чудила за какво ли се губи толкова време в кухнята  newsm78 И стават доста добре нещата - не мога да се оплача, но в интерес на истината холански плодове и зеленчуци НЕ купувам  Mr. Green може марокански, може италиански, но белгийски или холански парниковеи .... тенкс  Wink

# 28
  • Мнения: 616
Оххх, с продуктите ми е голяма драма, иначе имам много доброто желание да готвя...ма то и картофите и лука не са същите  Shocked да не говорим за по-специфични неща като печени чушки, лозови листа, чубрица, хубаво сирене...

Пипкави неща и аз мразя, мнгоо се изнервям, ама то повечето манджи сами се готвят, 15тина минути да нарежеш и задушиш, после на тих огън на котлона или мяташ във фурната и го оставяш да си бае...според мен много от традиционните неща които се готвят във всяко българско семейство са лесни за приготвяне защото българската домакиня кога й остава време..

Иначе мъжа е добро прасе, даже това беше едно от нещата които първо научи на български - няма лоша помия за доброто прасе  Mr. Green За всичко е съгласен да пробва, май само боза не му понесе, шкембе не е пробвал, че и аз не харесвам, таратора го оцени много като беше махмурлия, пък идеята за гювечета най му хареса - каквото имаш мяташ и става!

Иначе свекървата ми подари за коледа готварска книга, много голям бестселър била при тях....и рецептите всичките - сложете замразените картофи и зеленчуци, отгоре наредете полу-готовите пилешки хапки и залейте с една готова гъбена супа от консерва, печете 10 мин готово! ааааа, не, мерси! Не стига иначе колко е бъкано всичко с консерванти и химия, ми и домашното и то! по-добре проста леща, ама да знам какво има вътре!

# 29
  • Мнения: 407
на мен днес сърмите със зелеви листа ми отнеха не повече от 20 мин. ...
#Crazy е, тва, ми се ще да ме отвориш как става?  newsm78 с цялото му приготовление на зеленчузи, ориза и варенето или????? щото ако са само 20 мин ще си ги правя за себе си през ден!
За да купя различни от холандски, португалски, испански, австралийски плодове и зеленчуци трябва да ги влача от майната си...опитах на няколко пъти да взема от турски магазин, който е близо до училището на дъщеря ми и да си кажа, че разлика кой знае каква не видях нито във вкуса, качеството или цената, затова се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт